One World Romania – filme pe prosop
https://www.ziarulmetropolis.ro/one-world-romania-filme-pe-prosop/

În ultimul an din ce în ce mai multe instituţii culturale şi-au pierdut spaţiile, cinematografe şi teatre au fost închise în toată ţara în urma legii nr. 282/2015. Festivalul Internaţional de Documentar şi Drepturile Omului One World Romania s-a confruntat cu această problemă în pregătirea celei de-a noua ediţii, ce se desfăşoară săptămâna aceasta în Bucureşti şi am fost nevoiţi să găsim soluţii şi spaţii alternative pentru organizarea proiecţiilor şi evenimentelor din cadrul festivalului.

Un articol de Liliana Matei|25 Martie 2016

Așa s-a născut ideea cortului care găzduiește Ambasada One World Romania în Parcul Colțea de la Universitate. Așa a apărut conceptul vizual al acestei ediții – imagini proiectate pe corpul uman. Sunt modurile prin care încercăm să tragem un semnal de alarmă, deoarece nu doar festivalul nostru este afectat de această problemă. În perioada următoare majoritatea evenimentelor culturale din țară se vor lovi de lipsa spațiilor în care să se desfășoare, iar asta face ca atât artiștii, cât și publicul să aibă mult de suferit.

Joi după amiază, între două filme, echipa One World Romania s-a înarmat cu prosoape, cearșafuri, un proiector portabil și a făcut o plimbare până în Piața Constituției, alături de o parte din invitații festivalului. Ce am făcut acolo vedeți aici:


N-am vrea să ajungem în situația asta. Nu ne putem uita la filme proiectate pe un prosop. Avem nevoie de cinematografe! Avem nevoie de spații în care să ne întâlnim, fără să ne petrecem o oră la coadă înainte să intrăm. România are nevoie de o infrastructură culturală adevărată.

23
/04
/19

INTERVIU O întâlnire cu actrița Ana-Maria Ivan, pe care o regăsim în distribuția așteptatului musical „We Will Rock You”, semnat de Răzvan Mazilu, care a avut de curând premiera la Sala Palatului. „Musicalul mă face să mă simt împlinită cu adevărat și mă provoacă să îmi doresc mai mult de la mine”, spune Ana-Maria.

23
/04
/19

Premiera de gală Parking – una dintre cele mai așteptate ale anului - deschide cea de-a 18-a ediție TIFF. Proiecția va avea loc vineri, pe 31 mai, în Piața Unirii din Cluj-Napoca, în prezența regizorului Tudor Giurgiu, președintele Festivalului Internațional de Film Transilvania. Actorul Mihai Smarandache, scriitorul Marin Mălaicu-Hondrari, autorul bestseller-ului ,,Apropierea’’, care a inspirat scenariul filmului, precum și alți actori și membri ai echipei filmului vor fi prezenți la Gala de Deschidere programată de la ora 20:45.

23
/04
/19

Sean Connery, fotografiat înainatea unei partide de golf, în 1962, anul în care actorul scoțian dădea viață agentului 007 în „Dr. No”, primul film din seria James Bond.

22
/04
/19

Filmul „Under the Silver Lake” (regia: David Robert Mitchell) intră în cinematografe pe 26 aprilie. L-am vizionat deja în cadrul American Independent Film Festival. Iată ce am văzut.

19
/04
/19

Realizarea unui film necesită timp și mulți bani. Doar o nevoie interioară de nestăpânit ar trebui să împingă pe cineva la un efort atât de mare. Însă două filme românești recente, lansate într-un trist anonimat, arată că nu trebuie să ai talent şi nici măcar meșteșug pentru a te pretinde cineast.

18
/04
/19

Lungmetraje regizate de cineaşti precum Jim Jarmusch, Pedro Almodóvar, Ken Loach şi fraţii Dardenne au fost selectate în competiţia oficială a celei de-a 72-a ediţii a Festivalului de Film de la Cannes. România este reprezentată în cursa pentru Palme d'Or de „La Gomera”, de Corneliu Porumboiu, ]n timp ce Alain Delon va primi un Palme d'Or onorific.

18
/04
/19

„La Gomera / The Whistlers”, cel mai recent lungmetraj semnat de regizorul Corneliu Porumboiu, va avea premiera mondială în cadrul celei de-a 72-a ediții a Festivalului Internațional de Film de la Cannes. Filmul a fost inclus în competiția oficială a prestigiosului eveniment care se va desfășura luna viitoare, în perioada 14-25 mai 2019.

16
/04
/19

"Nu sunt nostalgică, obişnuiesc să privesc înainte, dar îmi e dor de momentele magice petrecute cu Visconti şi Fellini." - Claudia Cardinale. Celebra actriţă italiană a împlinit 81 de ani.

15
/04
/19

Independența Film anunță lansarea în cinematografele din România, din 26 aprilie, a neo-noir-lui regizat de David Robert Mitchell: Under the Silver Lake. Filmul a fost prezentat în competiția oficială a Festivalului de la Cannes 2018, unde a atras atenția criticilor de film și cinefililor prin originalitatea sa, regie, soundtrack și imagine.

Page 1 of 23312345...102030...Last »