One World Romania – filme pe prosop
https://www.ziarulmetropolis.ro/one-world-romania-filme-pe-prosop/

În ultimul an din ce în ce mai multe instituţii culturale şi-au pierdut spaţiile, cinematografe şi teatre au fost închise în toată ţara în urma legii nr. 282/2015. Festivalul Internaţional de Documentar şi Drepturile Omului One World Romania s-a confruntat cu această problemă în pregătirea celei de-a noua ediţii, ce se desfăşoară săptămâna aceasta în Bucureşti şi am fost nevoiţi să găsim soluţii şi spaţii alternative pentru organizarea proiecţiilor şi evenimentelor din cadrul festivalului.

Un articol de Liliana Matei|25 martie 2016

Așa s-a născut ideea cortului care găzduiește Ambasada One World Romania în Parcul Colțea de la Universitate. Așa a apărut conceptul vizual al acestei ediții – imagini proiectate pe corpul uman. Sunt modurile prin care încercăm să tragem un semnal de alarmă, deoarece nu doar festivalul nostru este afectat de această problemă. În perioada următoare majoritatea evenimentelor culturale din țară se vor lovi de lipsa spațiilor în care să se desfășoare, iar asta face ca atât artiștii, cât și publicul să aibă mult de suferit.

Joi după amiază, între două filme, echipa One World Romania s-a înarmat cu prosoape, cearșafuri, un proiector portabil și a făcut o plimbare până în Piața Constituției, alături de o parte din invitații festivalului. Ce am făcut acolo vedeți aici:


N-am vrea să ajungem în situația asta. Nu ne putem uita la filme proiectate pe un prosop. Avem nevoie de cinematografe! Avem nevoie de spații în care să ne întâlnim, fără să ne petrecem o oră la coadă înainte să intrăm. România are nevoie de o infrastructură culturală adevărată.

18
/09
/20

Cel mai nou cinematograf de tip multiplex din România a fost inaugurat de Cineplexx pe 16 septembrie la Târgu-Mureș, în prezența unui public nerăbdător să-și vadă vadă filmele preferate pe marele ecran. Locația nou deschisă reprezintă cea de-a cincea investiție făcută de companie în România într-un singur an de la intrarea pe piața locală.

17
/09
/20

A 12-a ediție KINOdiseea – Festivalul de Film pentru Publicul Tânăr are loc în București, în perioada 17 septembrie–11 octombrie 2020, și aduce pe marile ecrane din aer liber cele mai noi filme pentru copii, dar numai bune pentru o seară petrecută cu întreaga familie.

09
/09
/20

Pentru a sărbători cea de-a 5-a ediție, organizatorii festivalului Película au pregătit o călătorie cinematografică specială: 21 de producții din 8 țări din America Latină (Argentina, Brazilia, Bolivia, Chile, Columbia, Mexic, Peru și Uruguay), cărora li se alătură 2 titluri din Spania.

08
/09
/20

CRONICĂ DE FILM În al treilea său documentar, „Holy Father” (2020), câştigător al Premiului Special al Juriului la Sarajevo şi prezentat în premieră în România la Astra, regizorul Andrei Dăscălescu are curajul de a explora relaţia cu tatăl său, călugăr la Athos, şi cu iubita sa, cu care urmează să aibă un copil.

08
/09
/20

Emoție și participare cu toate simțurile la proiecția eveniment a filmului „Transalpina, Drumul Regilor”, de Dumitru Budrala, vizionată din bărci, în cadrul Astra Film Festival 2020. Cele peste 30 de bărci și hidrobiciclete care au plutit duminică seara pe lacul din Muzeul Astra Sibiu s-au legănat în aplauzele îndelungate ale spectatorilor, care au mulțumit astfel pentru experiența splendidă de care au avut parte, într-un cadru feeric, înconjurați de mori de vânt și stuf, având deasupra cerul înstelat.

08
/09
/20

Marele ecran, ambianța din sală, noi premiere, meniurile cu popcorn și întreaga experiență cinematografică incomparabilă revin cu intensitate și în deplină siguranță din 15 septembrie în cele patru locații Cineplexx – Băneasa (Băneasa Shopping City), Titan (Auchan Titan), Satu-Mare (Shopping City Satu-Mare ) și Sibiu (Shopping City Sibiu), iar din 16 septembrie în cea de-a cincea, odată cu inaugurarea noului multiplex din Shopping City Târgu-Mureș.

07
/09
/20

CRONICĂ DE FILM Proiectat în România la TIFF și Astra, „Așteptați răspunsul operatorului” (2020), de Pavel Cuzuioc, regizor de origine basarabeană stabilit în Austria, este un reușit documentar filmat în Republica Moldova, Ucraina, România și Bulgaria. Portretul tandru al unei regiuni, având ca protagoniști instalatori de telefonie, televiziune prin cablu și internet.

Pagina 1 din 27012345...102030...Ultima »