Opera Comică pentru Copii deschide Târgul Poveste de Crăciun și cel mai mare pationar dedicat exclusiv copiilor
https://www.ziarulmetropolis.ro/opera-comica-pentru-copii-deschide-targul-poveste-de-craciun-si-cel-mai-mare-pationar-dedicat-exclusiv-copiilor/

Pe 30 noiembrie, la ora 16:00, Primăria Capitalei, prin Opera Comică pentru Copii (OCC), va deschide Târgul ‘Poveste de Crăciun’ în curtea instituţiei din Calea Giuleşti nr. 16, unde îi aşteaptă cu o mulţime de activităţi şi surprize de sezon pe cei mici împreună cu familiile lor. Tot aici se va deschide şi Patinoarul Copiilor, cel mai mare de acest fel din Bucureşti dedicat exclusiv celor mici, care va funcţiona pe toată durata iernii şi va fi animat de mini-spectacole pe gheaţă cu personajele îndrăgite ale Operei Comice pentru Copii.

Un articol de Petre Ivan|21 noiembrie 2017

Târgul Poveste de Crăciun va fi deschis zilnic până pe 31 decembrie, în weekend de la 11:00 la 21:00 și în timpul săptămânii între orele 16:00 — 21:00, iar intrarea este liberă.

În cadrul târgului de la Opera Comică pentru Copii, cei mici vor putea participa la fiecare sfârșit de săptămână la ‘Atelierele lui Moș Crăciun’, unde vor avea posibilitatea să creeze decorațiuni de iarnă, să coloreze, să picteze sau să se transforme în diverse animăluțe ori personaje. Copiii sunt invitați să îi scrie lui Moș Crăciun scrisori speciale la atelierul de caligrafie și să se joace în voie la ‘Camera de Joacă — Games Room’.

Pe scena pregătită pentru Târgul ‘Poveste de Crăciun’ vor fi prezentate mai multe spectacole în care vor evolua soliștii vocali și instrumentiștii Operei Comice pentru Copii, copiii de la Atelierele ‘Micul Artist’ și coruri din Programul Național Cantus Mundi. Printre surprizele târgului vor fi ‘Sania cu 4 reni’ și ‘Căsuța lui Moș Crăciun’, unde, din 8 decembrie, va poposi chiar Moș Crăciun în persoană! și, dacă vi se face frig cât îl așteptați pe Moșul, veți găsi la Târgul ‘Poveste de Crăciun’ mâncăruri și băuturi de sezon, fierbinți și aromate.

Premieră Onix și Barton

Premiera lunii decembrie la Opera Comică pentru Copii este spectacolul de teatru ‘Onix și Barton’, în regia Anei Crăciun-Lambru, care va fie prezentat pe scena Sălii UnderGrant pe 2 și 3 decembrie. Spectacolul este cel de-al doilea proiect câștigător în cadrul concursului pentru tinerii creatori ‘Stagiunea UnderGrant’, derulat anul trecut de OCC. O emoționantă poveste a unei pisici rătăcite, a unui câine vagabond și a prietenilor lor, ‘Onix și Barton’ ne invită, în ajunul sărbătorilor, să ne reamintim de empatie și toleranță, privind la discrepanțele sociale pe care poate, în mare parte, le ignorăm. Creatoarea Ana Crăciun Lambru și actorii vor spune această poveste cu ajutorul păpușilor, al muzicii și al umbrelor, decorul și personajele fiind alcătuite din materiale reciclabile.

POVESTE DE CRĂCIUN SOLD OUT

Opera Comică pentru Copii anunță că biletele la cea de-a treia ediție a spectacolului-mozaic de sărbători ‘Poveste de Crăciun’ de la Sala Polivalentă au fost vândute în totalitate. Pe 14 decembrie, de la ora 19:00, publicul va avea ocazia să îi vadă pe câțiva dintre cei mai renumiți artiști români precum soprana Felicia Filip, solista Paula Seling, Teodora Buciu, câștigătoarea sezonului 6 al show-ului ‘Vocea României’, alături de coruri de copii din Programul Național Cantus Mundi, conduse de Cezar Verlan, dirijorul secund al Corului ‘Madrigal-Marin Constantin’ și de balerinii Operei Naționale București, Cristina Dijmaru și Ovidiu Matei Iancu. Invitatul special din străinătate al acestei ediții va fi tenorul lituanian Kristian Benedikt.

Pe 1 decembrie, în Sala Mare a Operei Comice pentru Copii se va reîntoarce îndrăgitul spectacol de balet ‘Spărgătorul de nuci’ în coregrafia lui Cătălin Caracaș, la care biletele la cele 14 reprezentații programate sunt deja vândute în proporție de 90%!

Opera Comică pentru Copii este o instituție publică de cultură aflată în subordinea Consiliului General al Municipiului București, condusă din anul 2014 de către soprana Felicia Filip. Unică în lume prin segmentul de public căruia i se adresează, Opera Comică pentru Copii are lunar peste 10.000 de spectatori. Pentru stagiunea 2017-2018 sunt programate deja peste 500 de reprezentații, dintre care 19 premiere.

Foto: Opera Comică, Târgul Poveste de Crăciun  – facebook

19
/01
/24

Acum un an, George Banu mai avea de trăit doar două zile. A murit pe 21 ianuarie 2023, la Paris, iar dispariția lui a însemnat sfârșitul unei lumi. O lume nu așa „perfectă” cum se dorește cea pe care o trăim, dar o lume frumoasă, în care se respira la alte înălțimi.

19
/01
/24

Warner TV dedică duminicile lunii februarie filmelor de basm, povești fantastice live action și animate, ecranizări și narațiuni originale lansate pe parcursul ultimelor nouă decenii.

19
/01
/24

Producția este adaptarea live-action a îndrăgitului serial de animație și urmărește aventurile lui Aang, tânărul avatar, în încercarea de a stăpâni cele patru elemente (Apă, Pământ, Foc, Aer), pentru a reinstaura echilibrul într-o lume amenințată de înfricoșătoarea Națiune a Focului. Serialul va avea premiera globală pe 22 februarie 2024, doar pe Netflix.

19
/01
/24

Teatrul Bulandra prezintă sâmbătă, 20 ianuarie, de la ora 19:00, la Sala Toma Caragiu, premiera spectacolului Oedip de Robert Icke, după Sofocle, traducere Irina Velcescu, în regia lui Andrei Șerban, regizor asociat Dana Dima și scenografia Carmencita Brojboiu.

18
/01
/24

Teatrul azi lasă în urmă anul 2023 cu numărul dublu 11-12, care are în centrul atenţiei cea de-a 33-a ediţie a Festivalului Naţional de Teatru – FNT2023. Eveniment de amploare, ce a pus viaţa teatrală românească într-o lumină nouă sub tema „Laboratoarele sensibilului”, a reprezentat subiectul la care au fost invitați să reflecteze specialiști și jurnaliști din domeniu.

18
/01
/24

CRONICĂ DE FILM Bizară, dar şi simptomatică decizia realizatorilor filmului "Klaus & Barroso" de a semna cu "regie colectivă", nenumită. Asta ar putea sugera că toţi cei trei scenarişti - Adrian Nicolae, Cosmin "Micutzu" Nedelcu şi Bogdan Theodor Olteanu -, dintre care primii doi sunt şi actori în roluri centrale, s-au ocupat de regie.