Opera Comică pentru Copii – două premii importante acordate la festivaluri de prestigiu
https://www.ziarulmetropolis.ro/opera-comica-pentru-copii-doua-premii-importante-acordate-la-festivaluri-de-prestigiu/

Opera Comică pentru Copii a susţinut în perioada 29 august – 8 septembrie 2013, un nou turneu internaţional, în Turcia şi Bulgaria şi a revenit în ţară cu cele mai importante premii acordate în cadrul competiţiilor la care a participat.

Un articol de Andrada Văsii|9 septembrie 2013

Opera Comică pentru Copii a susţinut în perioada 29 august – 8 septembrie 2013, un nou turneu internaţional, în Turcia şi Bulgaria şi a revenit în ţară cu cele mai importante premii acordate în cadrul competiţiilor la care a participat.

Succesele pentru această instituţie muzicală de prestigiu înseamnă două trofee noi care se adaugă acum la cele 18 distincţii internaţionale şi 30 naţionale aflate deja în palmaresul teatrului liric.

După ce i s-a conferit cea mai înaltă distincţie a Festivalului Meditereanean de Artă şi Cultură din Kepez, Anatolya (Turcia), respectiv Certificatul de Excelenţă, Opera Comică pentru Copii a obţinut la cea de-a zecea ediţie a Festivalului Internaţional Euro Folk de la Primorsko – Kiten (Bulgaria), titlul Grand Prix « Orfeul de Aur ».

Opera Comică pentru Copii – succes peste hotare

Artiştii de la Opera Comică pentru Copii au prezentat publicului din Turcia spectacolul intitulat ,,Romania – Land of my heart”, o producţie extraordinară ce îmbină muzica și dansurile românești.

Din distribuție au facut parte soliștii Oana Șerban, Roberta Enișor, Lucia Racoveanu, Bogdan Șerban și ansamblul de balet alcătuit din Alexandra Corneanu, Theodora Munteanu, Andreea Soare, Claudia Iagăr, Alis Birjovanu, Sabina Chirilă, Andy Ardeleanu, Mihai Pricope, Daniel Manea, Octavian Iuga, Mircea Ioniţă și Andrei Dogaru.

Opera Comica Pentru Copii

Opera Comică pentru Copii a susţinut în perioada 29 august – 8 septembrie 2013, un nou turneu internaţional, în Turcia şi Bulgaria.

La ediţia din acest an a Festivalului Internaţional de la Kepez au luat parte, alături de România, ansambluri artistice din întreaga lume: India, Georgia, Macedonia, Ucraina, Rep. Moldova, Cipru, Serbia, Slovacia, Polonia, Turcia,  Bulgaria, Spania, etc.

În Bulgaria, Opera Comică pentru Copii a participat la festival cu spectacolul de cântece și dansuri tradiţionale românești, intitulat ,,Bucureşti-Capitala muzicii bune”, în care au evoluat cei mai tineri soliști de la Opera Comică –  Roberta Enișor, Jennyfer Dumitrașcu și Bogdan Șerban, alături de membrii ansamblului de balet – Alexandra Corneanu, Theodora Munteanu, Andreea Soare, Claudia Iagăr, Alis Birjovanu, Sabina Chirilă, Andy Ardeleanu, Mihai Pricope, Daniel Manea, Octavian Iuga, Mircea Ioniţă și Andrei Dogaru.

Un eveniment de amploare

Festivalul Internaţional Euro Folk de la Primorsko – Kiten (Bulgaria) este un eveniment dedicat muzicii și dansurilor tradiţionale, organizat de Euro Folk Academy și de Primăria  din  Primorsko, sub egida EAFF – European Association of Folklore Festivals (Asociaţia Europeană a Festivalurilor de Folclor).

La acest eveniment, considerat ,,numărul 1” în Europa, participă anual  între 9.000 și 15.000 de muzicieni, interpreţi și dansatori din toată lumea. Este transmis și preluat de peste 50 de posturi de televiziune și, prin intermediul Wide Internet Television ,,Euro Folk”, este transmis live și online pe tv.eurofolk.com.

Foto credit: Opera Comică pentru Copii 

04
/07
/18

Noul documentar „Maria By Callas” aduce pe marile ecrane povestea vieții faimosei cântărețe de operă la patru decenii de la moartea sa. Fiind vorba despre debutul său ca regizor, Tom Volf s-a folosit de interviuri, fotografii și scrisori care i-au aparținut lui Callas pentru a-i reconstitui povestea de viață. Documentarul a avut premiera mondială la Festivalul de Film de la Roma, ajungând și la cea de-a 17-a ediție a Festivalului Internațional de Film Transilvania.

02
/07
/18

Finalul lunii iunie a adus în Bucureștiul torid două zile de festival în care muzica contemporană a răsunat din Aula Muzeului „George Enescu”. Desfășurat în perioada 18-19 iunie 2018, festivalul CIMRO DAYS a propus publicul bucureștean o întâlnire cu noile creații și noii creatori români.

29
/06
/18

Aceasta este fenomenala prestație a australianului Christian Li, câștigătorul premiului întâi la Menuhin Competition 2018. Micuțul australian în vârstă de zece ani a împărțit prima poziție a prestigioasei competiții muzicale rezervată juniorilor (și găzduită de Geneva) cu Chloe Chua din Singapore.

29
/06
/18

Într-o zi de 29 iunie (1974) Charles Aznavour  domina vânzările din Marea Britanie cu "She", singura sa melodie fruntaşă în Regatul Unit. Fotografia de față, realizată în 1952, a fost postată în urmă cu doar câteva ore pe pagina de facebook a legendarului cântăreț francez, care a împlinit, luna trecută, 94 de ani. În imagine apar Edith Piaf, Charles Aznavour și un prieten apropiat al celor doi, Roland Avellis (alias "Cântărețul fără nume")

26
/06
/18

Se întâmpla pe 26 iunie 1977, la Market Square Arena din Indianapolis. Atunci Elvis Presley susținea ultimul său concert. Peste mai puţin de două luni, la 16 august 1977, artistul va fi găsit mort în baia sa. Concluzia raportului medical: moarte naturală - stop cardiac.

26
/06
/18

Filarmonica „George Enescu” sărbătoreşte centenarul naşterii celebrului muzician american Leonard Bernstein. În serile de 28 şi 29 iunie 2018, ultimele două concerte simfonice ale stagiunii 2017-2018 vor fi  conduse de maestrul Christian Badea, unul dintre discipolii cei mai de seamă ai faimosului compozitor, dirijor, pianist şi pedagog.

25
/06
/18

Se împlinesc, astăzi, nouă ani de la moartea regelui muzicii pop. Născut la 29 august 1958, Michael Jackson a influenţat muzica încă de când interpreta în anii ’70 alături de The Jackson 5.

19
/06
/18

Începând din 2015, cu ocazia fiecărui solstițiu, Zammorian (grupul post-psihedelic/post-rock format în 2014 din 6 artiști și designeri români) a prezentat un show sau un live streaming din studio. Joi, 21 iunie 2018, în cea mai lungă zi a anului, Zammorian le va face pe ambele când va concerta și va face streaming din terasa Have a Cigar a Echoes, Inc.

10
/06
/18

Patru concerte care ne poartă în ultimii 100 de ani de muzică vor avea loc în cadrul festivalului Jazz in the Park, pe scena România 100, în Parcul Central din Cluj. Fiecare dintre aceste concerte se centrează pe o anumită perioadă a istoriei muzicii și abordează stiluri și genuri diferite: muzică clasică, doină, jazzul perioadei comuniste și jazz contemporan.

07
/06
/18

Prim dirijor principal al Filarmonicii „George Enescu“, maestrul Christian Badea revine la București cu un concert excepţional, programat pe 7 şi pe 8 iunie 2018, care are în program capodopere de Ceaikovski şi Şostakovici. Solist în  Concertul nr. 1 pentru violoncel și orchestră de Dmitri Șostakovici va fi violoncelistul Andrei Ioniţă, câştigător al Premiului I la Concursul Internațional Ceaikovski în 2015.