Opera Comică pentru Copii va prezenta seria de spectacole „Romania – Land of my heart“ în Turcia şi în Bulgaria
https://www.ziarulmetropolis.ro/opera-comica-pentru-copii-va-prezenta-seria-de-spectacole-romania-land-of-my-heart-in-turcia-si-bulgaria/

În perioada 29 august – 2 septembrie 2013, artiştii Operei Comice din Bucureşti (Director Fondator: Smaranda Oţeanu Bunea) sunt invitaţi să participe la International Kepez Peace Folkdance Festival 2013 din Turcia.

Un articol de Andrada Văsii|27 august 2013

În perioada 29 august – 2 septembrie 2013, artiștii Operei Comice din București (Director Fondator: Smaranda Oţeanu Bunea) sunt invitaţi să participe la International Kepez Peace Folkdance Festival 2013 din Turcia.

Aceștia vor prezenta spectacolul intitulat „Romania– Land of my heart”, un spectacol de muzică și dansuri românești. Din distribuție fac parte soliștii  Oana Șerban, Roberta Enișor, Lucia Racoveanu, Bogdan Șerban și ansamblul de balet alcătuit din Alexandra Corneanu, Theodora Munteanu, Andreea Soare, Claudia Iagăr, Alis Birjovanu, Sabina Chirilă, Andy Ardeleanu, Mihai Pricope, Daniel Manea, Octavian Iuga, Mircea Ioniţă și Andrei Dogaru.

La ediţia din acest an a Festivalului Internaţional de la Kepez participă, alături de România, reprezentată de Opera Comică pentru Copii din București, ansambluri artistice din întreaga lume: Egipt, Grecia, Bosnia și Herzegovina,  Kosovo, India, Georgia, Macedonia, Ucraina, Senegal, Rep. Moldova, Cipru, Spania, Bangladesh, Serbia, Sierra Leone, Coasta de Fildeș, Slovacia, Polonia, Turcia, Congo, Algeria, Bulgaria, Spania, Bangladesh.

Opera Comica Pentru Copii (2) (1)

În continuarea turneului din Turcia, în perioada 3 – 8 septembrie 2013, artiștii români vor fi prezenţi în Bulgaria la un alt festival internaţional de anvergură: Black Sea Fest-Euro Folk 2013, eveniment găzduit de localitatea Primorsko – Kiten din provincia Burgas.

15.000 de muzicieni

În spectacolul extraordinar de cântece și dansuri tradiţionale românești, intitulat „București-Capitala Muzicii Bune” vor evolua cei mai tineri soliști ai operei comice –  Roberta Enișor, Jennyfer Dumitrașcu și Bogdan Șerban, alături de membrii ansamblului de balet – Alexandra Corneanu, Theodora Munteanu, Andreea Soare, Claudia Iagăr, Alis Birjovanu, Sabina Chirilă, Andy Ardeleanu, Mihai Pricope, Daniel Manea, Octavian Iuga, Mircea Ioniţă și Andrei Dogaru.

Black Sea Fest-Euro Folk 2013 din Bulgaria (director Kaloyan Nikolov) este un festival de muzică și dansuri tradiţionale, foarte bine cotat, organizat de Euro Folk Academy și de Primăria  din  Primorsko, sub egida EAFF – European Association of Folklore Festivals (Asociaţia Europeană a Festivalurilor de Folclor).

Opera Comica Pentru Copii (3)

La Euro Folk Festival,  considerat „Numărul 1” în Europa, participă anual  între 9.000 și 15.000 de muzicieni, interpreţi și dansatori din toată lumea. Este transmis și preluat de peste 50 de posturi de televiziune și, prin intermediul Wide Internet Television „Euro Folk”, este transmis live și online pe tv.eurofolk.com.

Programul Black Sea Fest-Euro Folk 2013 include mai multe categorii și secţiuni: dansuri și cântece tradiţionale, ansambluri, cântece populare, interpreţi și soliști (muzică și dans), cântece vechi și romanţe. La fiecare dintre acestea se acordă premii, dar va exista și Marele Premiu Orfeul de aur (Golden Orpheus) care va recompensa evoluţia celei mai valoroase trupe de artiști din Festival.

Foto credit:  Opera Comică pentru Copii

12
/10
/15

Festivalul George Enescu a tras cortina de final luna trecută, pe 20 septembrie. A fost un tur de forţă pentru melomani şi specialişti în ediţia 22, cu tot atâtea zile, 22, de concerte unu şi unu.

12
/10
/15

Vineri, 16 octombrie, de la ora 19.00, ALEXANDRU TOMESCU - solist al Orchestrelor şi Corurilor Radio şi unul dintre cei mai cunoscuţi violonişti români, susţine primul său concert în noua stagiune a Sălii Radio. Concertul poate fi ascultat în direct pe toate frecvenţele Radio România Cultural şi Radio România Muzical.

10
/10
/15

Pentru a şaptea oară, Stagiunea de marţi seara deschide un nou sezon. Înainte de a pleca din nou la Viena, pianistul Ioan-Dragoș Dimitriu va susţine marţi, 13 octombrie, ora 19, un recital în Sala mică a Ateneului Român, cu un program alcătuit din lucrări de Beethpoven, Prokofiev, Ceaikovski şi Liszt.

05
/10
/15

Pentru prima dată în istoria instituției, un spectacol produs de Opera Naţională Bucureşti a fost preluat de către o companie din Statele Unite ale Americii. Este vorba despre spectacolul „La traviata” de Giuseppe Verdi, în regia lui Paul Curran şi scenografia lui Gary McCann, care a avut premiera la Bucureşti în data de 30 octombrie 2014, cu ocazia deschiderii stagiunii 2014 - 2015.

05
/10
/15

Artiști recunoscuți internațional, precum pianistu german Alexander Schimpf, Cristian Budu – cel mai recent câștigător al prestigiosului Concurs Clara Haskil din Elveția, violonistul Ștefan Tarara – încununat cu Premiul Concursului Internațional George Enescu în 2014 sau Cvartetul Modigliani, descris drept „fabulos” de criticii de la The Seattle Times participă la cea de a II-a ediție a Festivalului Internațional Clara Haskil (FICH): 26 octombrie – 2 noiembrie 2015, în Sala Thalia a Filarmonicii din Sibiu.

03
/10
/15

Uniunea Muzicienilor Interpreți din România organizează duminică, 4 octombrie 2015, la Sala Mică a Ateneului Român, începând cu ora 18, cea de-a V-a ediție a Galei Premiilor UNIMIR. Evenimentul ce are loc cu ocazia Zilei Internaționale a Muzicii premiază valori confirmate din mediul cultural românesc.

02
/10
/15

“Pân’ la rai”, un proiect de excelență, aplaudat pe scene prestigioase și inclus pe coloana sonoră a unui film internațional aspirant la Oscar, va fi prezentat, în ediție excepțională, pe scena Teatrului Odeon din București, vineri, 16 octombrie, de la ora 19.00.

02
/10
/15

După o primă ediție primită cu entuziasm atât de iubitorii de muzică clasică, cât și de critici, primul proiect de talie internațională din România ce aduce un omagiu excepționalei pianiste de origine română Clara Haskil, Festivalul Internațional de Muzică Clasică Clara Haskil (FICH) continuă și în acest an la Sibiu, între 26 octombrie și 2 noiembrie, în Sala Thalia a Filarmonicii.

01
/10
/15

Între 12 și 18 octombrie, pentru o săptămână întreagă, creativitatea românească devine personaj principal în viaţa Bucureștiului. Cei mai influenți lideri ai industriilor creative din România și Europa de Est întâlnesc antreprenorii inovatori și publicul curios la prima ediție Creative Est.

30
/09
/15

Din 1 octombrie și până în 31 octombrie, “Ascultă 5 minute de muzică clasică” în spaţii neconvenţionale - hipermarketuri, mall-uri, librării, muzee - graţie unui proiect Radio România Muzical, unicul post românesc dedicat exclusiv muzicii clasice şi de jazz. Din 5 octombrie până la finalul anului școlar, „Ascultă 5 minute de muzică clasică” din nou, și în școlile din România.

29
/09
/15

Revelația Ibrahim Maalouf și-a lasat săptămâna trecută albumul pe care îl va cânta la Jazz Night Out. Mai puţin de 200 de bilete au rămas în vânzare la concertul ce are loc pe 19 noiembrie, ora 20.00 la Sala Radio.

28
/09
/15

Royal Concertgebouw Orchestra (RCO) şi Berliner Philharmoniker sunt considerate cele mai bune orchestre din lume. Dacă vorbiţi cu cineva din domeniul muzical sau răsfoiţi un articol de specialitate, aceste două orchestre, veţi vedea, primesc majoritatea laurilor. Şi, „în-cântare’’ mare, ambele au fost prezente pe scena Festivalului George Enescu de anul acesta.