Operatiunea Monstrul, Nea Mărin Miliardar & Co, în aer liber (şi la liber), la festCO
https://www.ziarulmetropolis.ro/operatiunea-monstrul-nea-marin-miliardar-co-in-aer-liber-si-la-liber-la-festco/

Cinemateca FestCo şi Caravana Filmului Românesc prezintă pelicule româneşti în aer liber, în cadrul Festivalului Comediei Româneşti – festCO, ce se desfăşoară în perioada 24 mai – 1 iunie.

Un articol de Petre Ivan|22 mai 2014

Caravana Filmului Românesc se opreşte, pentru o săptămână, la Teatrul de Comedie, în Centrul Vechi al Bucureştiului, acolo unde are loc cea de-a XII-a ediţie a Festivalului Comediei Româneşti – festCO (24 mai – 1 iunie), informează Mediafax.

Mari actori ai scenei româneşti, care joacă sau au jucat de-a lungul timpului pe scena Teatrului de Comedie, precum şi mari actori ai filmului românesc vor împărtăşi din experienţa lor profesională, acompaniind, astfel, proiecţiile unor pelicule în care au fost protagonişti.

Prin urmare, publicul îi va putea vedea pe ecran, dar şi pe scena din faţa lui pe Marin Moraru, protagonistul filmului „Operaţiunea Monstrul”, de Manole Marcus, pe Stela Popescu, protagonista filmului „Nea Mărin Miliardar”, de Sergiu Nicolaescu, pe Emilia Popescu, protagonista filmului „Divorţ din dragoste”, de Andrei Blaier, pe Horaţiu Mălăele, de data aceasta în calitate de regizor al filmului „Nuntă mută”, şi pe Andi Vasluianu, în cel mai recent film al lui Tudor Giurgiu, „Despre oameni şi melci”.

Proiecţiile se desfăşoară în aer liber, în faţa Teatrului de Comedie Bucureşti, sâmbătă („Despre oameni şi melci”), duminică („Nunta mută”), pe 29 mai („Divorţ din dragoste”), pe 30 mai („Nea Mărin Miliardar”) şi pe 31 mai („Operaţiunea Monstrul”), de la ora 21.30.

Accesul la toate proiecţiile este liber

Festivalul Comediei Româneşti – festCO a fost înfiinţat în 2003, la iniţiativa directorului Teatrului de Comedie, actorul George Mihăiţă.

FestCO are ca scop promovarea dramaturgiei româneşti şi a celor mai bune spectacole care au la bază texte de comedie românească. Cele 11 ediţii desfăşurate până acum au reunit trupe de teatru din ţară şi din străinătate, atât teatre de stat, cât şi companii independente.

Anul acesta, festCO este dedicat comediei în toate formele ei şi este structurat pe două secţiuni importante, secţiunea „In”, cu spectacole produse de teatre finanţate de stat, şi secţiunea „Off”, ce cuprinde mai multe secţiuni: spectacole de teatru independente, spectacole de teatru pentru copii şi tineret, lansări de carte, expoziţii şi proiecţii de filme.

Caravana filmului românesc – Capodopere ale cinematografiei naţionale este un proiect iniţiat şi derulat de Mdv Audio Studio, împreună cu Asociaţia CineCultura, începând din vara anului 2013.

Până în prezent, caravana a ajuns în oraşele Ploieşti, Constanţa, Oneşti, Mangalia, Fălticeni, Alba Iulia, Gura Humorului şi a prezentat, la o calitate audio şi video de excepţie, unele dintre cele mai valoroase filme din patrimoniul cinematografiei naţionale.

De asemenea, în octombrie anul trecut, s-a lansat cel de-al doilea proiect pe care Mdv Audio Studio, împreună cu Asociaţia CineCultura, îl desfăşoară – Caravana filmului românesc- Cartea şi filmul.

Foto cu Operatiunea Monstrul, Nea Mărin Miliardar – Cinemagia

16
/09
/17

Unul dintre cele mai aşteptate filme de acţiune, ,,Asasin American” marchează revenirea lui Michael Keaton pe marile ecrane şi dezvăluie, din 15 septembrie, originile unui luptător cu abilităţi unice şi motivat de răzbunare.

15
/09
/17

Docuart Fest anunță 6 zile de festival pline de proiecții, discuții și activități în cadrul celei de-a 6-a ediții a festivalului documentarului românesc, în perioada 26 septembrie - 1 octombrie, la Cinema Muzeul Țăranului, Știrbei Center, Arcub Lipscani și Teatrul Macaz.

13
/09
/17

CRONICĂ DE FILM „Perfect sănătos”, noul film de ficţiune regizat de Anca Damian, scris împreună cu Lia Bugnar şi avându-l în rolul principal pe Anghel Damian, este un fals thriller care începe convingător, dar care îşi pierde din credibilitate pe parcurs, fără a fi lipsit de calităţi (printre care imaginea desaturată a lui Oleg Mutu).

12
/09
/17

După ce a cucerit box office-ul american şi a devenit horror-ul cu cele mai bune încasări din istorie, ,,IT” domină şi clasamentul veniturilor realizate la nivel local şi generează 628.166 lei în weekend-ul lansarii pe marile ecrane din România, fiind vizionat de 32.214 spectatori.

12
/09
/17

Editura Nemira continuă Serile Nautilus – evenimente lunare dedicate iubitorilor de science fiction & fantasy – cu scriitorul Ted Chiang, invitat prin skype la o discuţie cu Ana Nicolau, luni, 18 septembrie, de la ora 19.00, la Librăria Humanitas din Cişmigiu. Publicată în colecția Nautilus, Povestea vieții tale a fost cea mai bine vândută carte la Bookfest 2017.

11
/09
/17

Bucharest International Dance Film Festival 2017 și-a desemnat, duminică seară, câștigătorii, la finalul a patru zile de proiecții, performance-uri și întâlniri. În competiția internațională, cel mai bun film a fost desemnat ”The Line” - regia Adrien Ouaki și Nathan Cahen, coregrafia Adrien Ouaki. Scurtmetrajul a fost premiat ”pentru complexitatea expunerii cinematografice, dublată de un limbaj de mișcare puternic care susține ideea filmului”.

09
/09
/17

Din 13 septembrie, festivalul Pelicula va umple din nou orașul de culoare și de filme pline de emoție. Unele în avanpremieră extraordinară, altele cu un traseu mult prea scurt în sălile noastre de cinematograf, cele mai multe probabil singura dată pe ecranele unui cinematograf din România.

08
/09
/17

CRONICĂ DE FILM Câştigător la începutul anului la Festivalul de la Rotterdam şi inclus în competiţia Festivalului Anonimul de la Sfântu Gheorghe, "Sexy Durga", al treilea lungmetraj al regizorului indian Sanal Kumar Sasidharan, este unul din cele mai destabilizatoare filme din 2017. Ambiţios, fascinant, perturbator.

06
/09
/17

Între 7 și 10 septembrie, trăim într-un oraș al dansului, datorită Bucharest International Dance Film Festival, care ne propune cele mai atrăgătoare filme de dans ale momentului. Despre provocările unui astfel de eveniment, am stat de vorbă cu coregrafa și regizoarea Simona Deaconescu, cofondatoare a festivalului ajuns la a treia ediție.

06
/09
/17

Bucharest International Dance Film Festival începe joi, 7 septembrie, cu proiecția lungmetrajului ”La Danseuse/ Dansatoarea”, în regia lui Stéphanie di Giusto, și se va încheia pe 10 septembrie, cu prezentarea documentarului ”WIM”, de Lut Vandekeybus.

05
/09
/17

Cel mai bun film, Cel mai bun scenariu adaptat și Cel mai bun actor în rol secundar sunt cele trei Premii Oscar din opt nominalizări, din palmaresul filmului „Moonlight” („În lumina lunii”) în regia lui Barry Jenkins. Vineri, 15 septembrie, regizorul va deschide prima ediție a American Independent Film Festival la București, printr-o discuție cu publicul în direct prin Skype, la finalul proiecției celui de-al doilea lungmetraj al său.

01
/09
/17

Festivalul documentarului românesc anunță selecția competițională oficială și pregătește 6 zile de proiecții, întâlniri cu regizori, dezbateri și sesiuni de master class, în perioada 26 septembrie – 1 octombrie la Cinema Muzeul Țăranului (str. Monetăriei nr. 3), Sala ARCUB Lipscani și Știrbei Center (str. Știrbei Vodă nr. 104 - 106).