Operatiunea Monstrul, Nea Mărin Miliardar & Co, în aer liber (şi la liber), la festCO
https://www.ziarulmetropolis.ro/operatiunea-monstrul-nea-marin-miliardar-co-in-aer-liber-si-la-liber-la-festco/

Cinemateca FestCo şi Caravana Filmului Românesc prezintă pelicule româneşti în aer liber, în cadrul Festivalului Comediei Româneşti – festCO, ce se desfăşoară în perioada 24 mai – 1 iunie.

Un articol de Petre Ivan|22 mai 2014

Caravana Filmului Românesc se opreşte, pentru o săptămână, la Teatrul de Comedie, în Centrul Vechi al Bucureştiului, acolo unde are loc cea de-a XII-a ediţie a Festivalului Comediei Româneşti – festCO (24 mai – 1 iunie), informează Mediafax.

Mari actori ai scenei româneşti, care joacă sau au jucat de-a lungul timpului pe scena Teatrului de Comedie, precum şi mari actori ai filmului românesc vor împărtăşi din experienţa lor profesională, acompaniind, astfel, proiecţiile unor pelicule în care au fost protagonişti.

Prin urmare, publicul îi va putea vedea pe ecran, dar şi pe scena din faţa lui pe Marin Moraru, protagonistul filmului „Operaţiunea Monstrul”, de Manole Marcus, pe Stela Popescu, protagonista filmului „Nea Mărin Miliardar”, de Sergiu Nicolaescu, pe Emilia Popescu, protagonista filmului „Divorţ din dragoste”, de Andrei Blaier, pe Horaţiu Mălăele, de data aceasta în calitate de regizor al filmului „Nuntă mută”, şi pe Andi Vasluianu, în cel mai recent film al lui Tudor Giurgiu, „Despre oameni şi melci”.

Proiecţiile se desfăşoară în aer liber, în faţa Teatrului de Comedie Bucureşti, sâmbătă („Despre oameni şi melci”), duminică („Nunta mută”), pe 29 mai („Divorţ din dragoste”), pe 30 mai („Nea Mărin Miliardar”) şi pe 31 mai („Operaţiunea Monstrul”), de la ora 21.30.

Accesul la toate proiecţiile este liber

Festivalul Comediei Româneşti – festCO a fost înfiinţat în 2003, la iniţiativa directorului Teatrului de Comedie, actorul George Mihăiţă.

FestCO are ca scop promovarea dramaturgiei româneşti şi a celor mai bune spectacole care au la bază texte de comedie românească. Cele 11 ediţii desfăşurate până acum au reunit trupe de teatru din ţară şi din străinătate, atât teatre de stat, cât şi companii independente.

Anul acesta, festCO este dedicat comediei în toate formele ei şi este structurat pe două secţiuni importante, secţiunea „In”, cu spectacole produse de teatre finanţate de stat, şi secţiunea „Off”, ce cuprinde mai multe secţiuni: spectacole de teatru independente, spectacole de teatru pentru copii şi tineret, lansări de carte, expoziţii şi proiecţii de filme.

Caravana filmului românesc – Capodopere ale cinematografiei naţionale este un proiect iniţiat şi derulat de Mdv Audio Studio, împreună cu Asociaţia CineCultura, începând din vara anului 2013.

Până în prezent, caravana a ajuns în oraşele Ploieşti, Constanţa, Oneşti, Mangalia, Fălticeni, Alba Iulia, Gura Humorului şi a prezentat, la o calitate audio şi video de excepţie, unele dintre cele mai valoroase filme din patrimoniul cinematografiei naţionale.

De asemenea, în octombrie anul trecut, s-a lansat cel de-al doilea proiect pe care Mdv Audio Studio, împreună cu Asociaţia CineCultura, îl desfăşoară – Caravana filmului românesc- Cartea şi filmul.

Foto cu Operatiunea Monstrul, Nea Mărin Miliardar – Cinemagia

27
/10
/22

În cele 4 zile de festival au fost peste 300 de oameni în public, în cele 3 locații: la Cinema Victoria, Faber și Facultatea de Arte și Design. Festivalul a fost deschis cu “Pentru minte tu ești Ceaușescu“, în regia lui Sebastian Mihăilescu, care a avut asociat și primul Q&A al festivalului, și s-a încheiat la Faber, cu proiecția filmului „Alb pe Alb”, în regia lui Viera Čákanyová.

26
/10
/22

În luna noiembrie, la History Channel puteţi urmări un documentar despre istoria Colosseumului (cea mai celebră arenă din toate timpurile), cum este viața trăită în munți, ce știa omenirea în antichitate despre extratereștrii și cum s-au păstrat până astăzi legendele faraonilor.

25
/10
/22

După un turneu sold out al echipei în mai multe orașe din țară, filmul Capra cu Trei Iezi intră oficial în cinematografe pe 28 octombrie, în weekendul de Halloween. Bazat pe povestea lui Ion Creangă, filmul a fost primit de public cu surprindere și nostalgie: scenariul respectă basmul lui Creangă, care este, în fond, o poveste de groază, nu neapărat una de adormit copiii. În rolurile principale joacă Maia Morgenstern și Marius Bodochi, iar regia este semnată de Victor Canache.

21
/10
/22

Duminică, 23 octobrie, de la 18.30, la Cinema Astra va avea loc proiecția filmului documentar dedicat Brașovului, realizat de tinerii care au participat la cursurile „Be-Brașov: retrocedarea emoțiilor I memoria orașului”. Participanții la eveniment vor asista și la o reprezentație de tip teatru verbatim și la o expoziție cu fotografii din Brașov.

20
/10
/22

„Oameni de treabă” / „Men of Deeds”, noul film al regizorului Paul Negoescu, cu Iulian Postelnicu, Vasile Muraru, Anghel Damian și Crina Semciuc în distribuție, va avea o avanpremieră specială în cadrul Les Films de Cannes à Bucarest, sâmbătă, 22 octombrie.

19
/10
/22

CRONICĂ DE FILM După câteva încercări nereuşite de-a lungul anilor de-a face un horror românesc inspirat din literatură sau folclor (de la moroi la vampiri), iată în sfârşit un film căruia nu îi este ruşine să scoată capul în lume - „Capra cu trei iezi”, un debut independent realizat de Victor Canache, care acum câţiva ani lansa şi un scurtmetraj cu acelaşi titlu.