Opt piese scurte, în lectură la Teatrul Foarte Mic
https://www.ziarulmetropolis.ro/opt-piese-scurte-in-lectura-la-teatrul-foarte-mic/

INEDIT Lectură în premieră, a opt piese scurte de 10 minute (patru româneşti şi patru americane) scrise la solicitarea unei bursiere Fulbright la Bucureşti, în cadrul Universităţii Naţionale de Artă Teatrală şi Cinematografică I.L. Caragiale din Bucureşti.

Un articol de Petre Ivan|13 mai 2014

Azi 13 Mai 2014, de la ora 19.30 la Teatrul Foarte Mic (Bulevardul Carl nr. 21) are loc prezentarea proiectului „Noii mei blugi de la H&M“, un proiect transfrontalier de susținere și promovare a dramaturgiei contemporane și a metodelor de lucru transfrontaliere.

Opt tineri dramaturgi, patru români și patru americani, au fost comisionați pentru a explora procedeele scrierii transfrontaliere și metodele de promovare a procesului dramaturgic. Cei opt au primit acelaşi brief – „Noii mei blugi de la H şi M“ si au fost lăsați mai departe sa scrie orice le-a dictat inspirația.

Organizatorii vă invită să vedeți spectacolele pe care cei opt le-au generat în urma briefului și al unui efort internațional de lucru în ateliere și de traducere.

Proiectul este coordonat de Hannah Wolf, regizor și dramaturg american, aflată în România cu o bursă Fulbright de aproape 9 luni, timp în care a dezvoltat mai multe proiecte de artele spectacolului, axate în principal pe relevarea importanței lecturării de texte noi în mediul teatral, a popularizării ideii de «commissioned work / piese comisionate» și a pieselor de 10 minute.

Lectura va fi în limba română urmând să fie prezentată în engleză în New York în toamna lui 2014.

Echipele de lucru formate pentru prezentarea de miercuri de la Teatrul Foarte Mic includ un regizor român și doi dramaturgi (unul român și unul american), piesele americane fiind traduse pentru lectura în romănă de Oana Arsenoi și Vlad Arghir. În toamna lui 2014, proiectul va fi prezentat la New York în oglinda, cu un regizor american de data aceasta responsabil de două texte (unul român și unul american), textele românești fiind atunci traduse în limba engleză.

Dramaturgii americani implicați în proiect sunt: Caroline V. McGraw, Cory Hinkle, Alice Pencavel și Andrew Kramer, iar cei români sunt: Mihaela Michailov, Bogdan Georgescu, Eugen Jebeleanu și Maria Manolescu.
Regizorii români sunt: Horia Suru, Ioana Paun și Alexandru Berceanu.

Proiect curatoriat de Hannah Wolf.

Intrarea este liberă.

09
/02
/24

Pe 11 și 20 februarie, de la ora 19:00, la Sala Mare a Teatrului Național Iași, va avea loc premiera pe țară O tragedie veninoasă după Women beware women de Thomas Middleton, regia, traducerea și adaptarea scenică aparținându-i lui Silviu Purcărete. Scenografia spectacolului este creată de Dragoș Buhagiar, noul proiect marcând împlinirea a 14 ani de excepțională colaborare cu regizorul Silviu Purcărete, începută la Teatrul Național Iași, cu spectacolul Uriașii munților de Luigi Pirandello.

09
/02
/24

Studenții bucureșteni sunt invitați să participe la un program de mentorat și internship dedicat spațiilor culturale din București. Pe lângă experiența practică, participanții vor putea accesa sponsorizări în valoare de 27.000 lei și vor avea posibilitatea unor stagii de practică în cele mai active agenții de comunicare din România

09
/02
/24

mind-moving, programul de terapie prin artă inițiat și organizat de Indie Box, în parteneriat cu NOPA - Societatea Norvegiană a Compozitorilor și Textierilor, Asociația Entuziart și Profeti ART SRL, ajunge la finalul perioadei de implementare și își încheie călătoria cu un eveniment special, dedicat publicului larg, cu intrare liberă, pe 21 februarie, de la 18:30, la Arcub - Hanul Gabroveni (str. Lipscani, nr. 84 - 90).

08
/02
/24

Seria SWORDS - Spoken Word Sessions continuă cu un nou episod ce îi are ca invitați pe Cosmina Moroșan & Anticorp Solar, Cristina Bordeanu, Cătălina Matei și Lucian Brad, într-un eveniment moderat de Cosmin Perța – duminică, 11 februarie, de la ora 19:30, la Control Club. Performance-urile vor fi completate de un set audio-vizual de Iulian Morar.  

07
/02
/24

Band-ul internațional TIME IN OUR HANDS TRIO va prezenta sâmbătă, în premieră în România, noul său program cu compozițiile celor trei membri, într-un concert marcat de improvizație conceptuală, de la jazz la baroc european și, interesant, muzică tradițională românească.