Oraș mic, festival mare de film: Victoria
https://www.ziarulmetropolis.ro/oras-mic-festival-mare-de-film-victoria/

După ce anul trecut organizatorii festivalului au reuşit să readucă, după 16 ani de absenţă, filmul în oraşul Victoria (judeţul Braşov), la a doua ediţie (26 – 29 iunie), au pregătit o selecţie variată de lung-metraje.

Un articol de Liliana Matei|22 mai 2014

A doua ediție a Festivalului de Film Victoria se va deschide cu filmul ”Closer to the Moon” (foto sus), în regia lui Nae Caranfil, la Casa de Cultură. Vera Famiga și Mark Strong sunt actorii care dau viață protagoniștilor unui film ce o să vă captiveze de la minutul 1 până la 117. Ce se întâmplă când în România comunistă a anului 1959 are loc un jaf spectaculos asupra unei furgonete a Băncii Naționale? O să descoperiți joi, 26 iunie.

După terminarea proiecției ”Closer to the Moon” ne mutăm în aer liber, pentru a vedea cum Costache Moldu, un bătrân ce și-a pierdut soția, casa și toate economiile în urma unei inundații, trebuie să reînvețe să comunice cu băiatul său ce se reîntoarce din Japonia, alături de familia sa. ”Câinele Japonez”, în regia lui Tudor Jurgiu și cu Victor Rebengiuc și Șerban Pavlu în rolurile principale, este un film delicat și plin de subtilitate, care vorbește despre reconcilierea familială.

Vineri seară, 27 iunie, sunteți invitați la o acțiune de team building în aer liber. ”Love Building”, dacă e să fim mai preciși. Filmul Iuliei Rugină (cu Alexandru Papadopol, Dragoș Bucur și Dorian Boguță) este o comedie dramatică, a cărei acţiune are loc într-o tabără menită să „repare” relaţii de cuplu ajunse într-un moment critic.

Love Building

Scenă din ,,Love Building”, de Iulia Rugină

 

Cea de-a treia seară de Festival vă așteaptă la vizionarea dramei ”Carmen”, în regia lui Doru Nițescu. Ce se întâmplă când mama unei fetițe de 10 ani nu poate accepta verdictul medicilor: ”nu se mai poate face nimic”? Începe o luptă în care e foarte greu să decizi cine e câștigătorul și cine e învinsul. Pe 28 iunie fiți gata de un evantai de emoții! În rolurile principale: Rodica Lazăr, Adrian Titieni, Doru Ana, Iulia Lupaşcu, Mimi Brănescu.

Duminică, 29 iunie, mutăm proiecțiile de lung-metraj în locul unde a început totul, la Casa de Cultură. Ce este în program?

”Portretul luptătorului la tinerețe” (2010) – regia: Constantin Popescu Jr.
”Autobiografia lui Nicolae Ceaușescu” (2010) – regia: Andrei Ujică
”Veronica” (1972) și ”Veronica se întoarce” (1973) – regia: Elisabeta Bostan

Tot la Casa de Cultură vor rula pe durata Festivalului filmele de scurt-metraj si documentarele intrate în
Competiția de anul acesta. Lista completă a acestora și componența oficială a juriului vor fi anunțate
curând.

Ce-ar mai fi de spus? 26 – 29 iunie 2014. Victoria. Oraș Mic. Festival Mare.

Festivalul de film Victoria este organizat de Asociația Victoria Art în colaborare cu Consiliul local și Primăria Orașului Victoria, cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei și Consiliului județean Brașov.

26
/12
/16

CRONICĂ DE FILM Noul film al lui Damien Chazelle, „La La Land”, este în primul rând o surprinzătoare explozie de muzică și culori. Un film fermecător la suprafață, însă dulceag și convențional sub poleiala de musical care vrea să omagieze Epoca de Aur a Hollywood-ului.

22
/12
/16

Cu siguranţă unul dintre cele mai aşteptate filme ale anului, care se bucură deja de şapte nominalizări la Globurile de Aur şi se poziţionează astfel ca unii dintre marii favoriţi la Oscaruri, ,,La La Land” va avea premiera în cinematografele din România pe 23 decembrie.

21
/12
/16

“Allied”, cu cu Marion Cotillard şi Brad Pitt în distribuție, “Collateral Beauty”, Will Smith, Keira Knightley, Edward Norton, Kate Winslet şi Helen Mirren, “Alice Through the Looking Glass”, cu Helena Bonham Carter si Johnny Depp și „Office Christmas Party”, cu Jennifer Aniston pe afiș, se numără printre cele mai proaste filme ale anului, în opinia celor de la faimoasa revistă Rolling Stone.

21
/12
/16

Născută într-o zi de 21 decembrie (1935), la Slobozia-Hodorogea, Orhei, în Basarabia, Stela Popescu a venit pe lume într-o familie de învățători, iar prima amintire pe care o are bine întipărită în memorie este invadarea Basarabiei de către armata rusă.

20
/12
/16

Primul spin-off al seriei "Star Wars", "Rogue One: A Star Wars story", a reușit cel de-al treilea cel mai bun start din acest an la box-office-ul nord-american, "pulverizându-și" concurenții. "Rogue One" a avut deja încasări de 300 de milioane de dolari la nivel mondial, deși nu a fost lansat încă în Coreea de Sud sau pe imensa piață chineză.

20
/12
/16

Regizorul și scenaristul Nae Caranfil este deopotrivă autorul textelor și compozitorul pieselor muzicale de pe coloana sonoră a celui mai recent film al său, 6,9 pe scara Richter, o comedie cu momente de musical puse în scenă de coregraful sârb Milan Gromilić. A avut premiera la ediţia TIFF de anul acesta, iar din 20 ianurie 2017 rulează pe marile ecran, inclusiv la Cluj.

19
/12
/16

Al Pacino va juca rolul lui Tennessee Williams în piesa "God Looked Away", prima producţie a Pasadena Playhouse, în programul PlayWorks. Spectacolul, care relatează o perioadă tulburată din viaţa dramaturgului, va avea premiera în primăvara lui 2017.

19
/12
/16

NOUA GENERAŢIE DE ARTIŞTI. Dorotheea Petre (aproape 36 de ani) este bine-cunoscută publicului cinefil din ţara noastră, din pelicula „Cum mi-am petrecut sfârşitul lumii” (2006).

19
/12
/16

“Când eram tânăr, viața mi se părea fără sfârșit...” - Marcello Mastroianni. Astăzi se împlinesc 20 de ani de la moartea celui considerat latin loverul și figura simbol a cinemaului italian.

18
/12
/16

Topul celor mai bune filme care au putut fi văzute în premieră în România în 2016 este împărţit în trei. Un clasament de 10 poziţii include cele mai îndrăzneţe filme distribuite în cinematografe. Apoi, un top cu câteva filme exclusiv din festivaluri şi trei recomandări de documentare.

16
/12
/16

Relansat pe platforma Cinepub, "Senatorul melcilor", filmul cu care Mircea Daneliuc participa în 1995 în Competiţia oficială a Festivalului de la Cannes, este o satiră politică în care grotescul este îmblânzit prin comic.

15
/12
/16

Cel mai aşteptat film românesc al anului 2017, ,,Ana, mon amour“, în regia lui Călin Peter Netzer, a fost selectat în competiţia oficială a celei de-a 67-a ediții a Festivalului Internațional de Film de la Berlin (9-19 februarie) şi va putea fi vizionat în cinematografele din România din 3 martie, la scurt timp după premiera internaţională.

15
/12
/16

Tudor Aaron Istodor, actorul din „Fixeur” (regia: Adrian Sitaru), a fost selectat în programul Shooting Stars din cadrul celei de-a 67-a ediții a Festivalului Internațional de Film de la Berlin. Evenimentul va avea loc în perioada 9-19 februarie 2017, în capitala Germaniei.