Ouăle Grivița 53 intră în licitație la Artmark
https://www.ziarulmetropolis.ro/ouale-grivita-53-intra-in-licitatie-la-artmark/

Ouăle Griviţa 53, realizate în cadrul campaniei de strângere de fonduri pentru Griviţa 53 – primul teatru construit împreună, intră în licitaţie la Artmark.

Un articol de Petre Ivan|26 iunie 2019

În urmă cu câteva luni Fundația „Calea Griviței” a demarat o originală campanie de strângere de fonduri pentru Grivița 53 – primul teatru construit împreună.

OUĂLE GRIVIȚA 53 au trezit mult interes și simpatie: 19 ouă gigant de fibră de sticlă, de 2m înălțime, 1,65 diametru și 50kg au fost pictate de 19 personalități, printre care Maia Morgenstern & Cabiria Morgenstern, Oana Pellea, Horațiu Mălăele, Marius Manole, Ivan Patzaichin, Alex Găvan, Alexandru Tomescu, Cristian Mungiu, Valeria Racila van Groningen, Mihai Dobrovolschi, Dan Perjovschi, Mirela Trăistaru, Iuliana Vîlsan. Suma care se strânge în urmă vânzării urmează să fie donată în contul proiectului la finalul campaniei.

Ultima etapă a campaniei OUĂLE GRIVIȚA 53 este realizată de cunoscuta casă de licitații Artmark care și-a exprimat susținerea pentru Grivița, a selectat 5 din cele 19 ouă și le-a inclus în licitația din 9 iulie. Ouăle semnate de Gheorghe Fikl, Francisc Chiuariu, Alexandra Nechita, Mihai Popescu și Arantxa Etcheverria sunt expuse începând de astăzi, până pe 9 iulie la Palatul Cesianu – Racoviță, sediul Artmark. Prin acest gest casa de licitații își dorește să strângă o sumă de bani considerabilă cu care Fundația să poată începe șantierul teatrului Grivița 53. ouale grivita 53

Inițiatoarea proiectului, regizoarea și scriitoarea Chris Simion – Mercurian a pus la bătaie casa bunicii sale. Cu banii câștigați pe casă în 2016, a cumpărat terenul pe care se construiește teatrul. În 2017 a dat start campaniei de strângere de fonduri și a înscris proiectul Grivița 53 într-unul din cele mai importante concursuri de arhitectură sustenabilă din lume. Au participat 5003 proiecte, au fost 7 premii iar Grivița 53 a fost printre cei șapte câștigători. Prima dată când România a fost premiată în acest impresionant concurs. 2018 a fost un an de pauză pentru proiect.

Chris și-a schimbat prioritățile și și-a pus sănătatea pe primul loc. În 2019 a putut să-și reia visul și să continue campania de strângere de fonduri. Pentru construcția Grivița 53 este necesară suma de 1.300.000 Euro (în care este inclus și echipamentul tehnic) dar  șantierul poate fi început cu 400.000 Euro.

Partenerii campaniei OUĂLE GRIVIȚA 53: Leroy Merlin, Aquatec, Liliac, Fratelli Social Club, Aqua Carpatica, Tucă Zbârcea și Asociații, Radio Guerrilla, Revistă Biz, Digi TV, Forbes  & Hotnews.

Susținători ai inițiativei & posesori de ouă Grivița 53:

Globalworth (Dan Perjovschi, Mirela Trăistaru, Mihai Popescu și Iuliana Vîlsan), Classliving – Camelia Șucu (Oana Pellea și Ivan Patzaichin), Mullen Lowe – Veronica Savanciuc ( Maia & Cabiria Morgenstern), Steven & Valeria van Groningen (Cristian Mungiu & Dalina Bădescu), Dinu Urse și Asociații (Marius Manole și Mihai Dobrovolschi), Immofinanz (Chris Simion – Mercurian și Valeria Răcilă van Groningen), CA Immo (Alexandra Nechita) , AFI (Horațiu Mălăele), CBRE ( Alexandru Tomescu și Ana Munteanu) și Teilor (Alex Găvan și Adina Mastalier).

Chris Simion-Mercurian este o personalitate apreciată atât în țară, cât și în străinătate. Chris are o carieră de peste 20 de ani în teatru, peste 48 de spectacole regizate, 10 cărți publicate și este inițiatoarea celui mai important festival de teatru independent din țară – UNDERCLOUD.

Foto: Ouăle Grivița 53 – facebook
05
/04
/23

ARCUB, Institutul Francez și Goethe-Institut își unesc forțele pentru o expoziție-eveniment, care aduce laolaltă fotografie, pictură, sculptură, obiect, instalație audio și video, artiști din Germania, Japonia, Franța, Italia și România: 𝙐𝙉𝘿𝙀𝙍 𝙏𝙃𝙀 𝙃𝙊𝙐𝙎𝙀. 

04
/04
/23

Muzeul Național de Artă al României oferă un program special de vizitare în data de 5 aprilie 2023, prima zi de miercuri a lunii în care toți vizitatorii beneficiază de gratuitate.

31
/03
/23

Programul cultural TM2023 pentru luna aprilie include un festival de artă, tehnică și istorie analogică, road performance-uri într-un camion, conferințe cu personalități de renume, sesiuni de plantare, concerte, ateliere de dans, expoziții, cât și tururi ghidate, lansări de carte și multe altele.

30
/03
/23

„KOMOREBI. Lumina care se filtrează printre copaci”, cel mai nou spectacol de teatru creat de compania Vanner Collective, pe textul dramaturgei Raluca Mănescu, ce își propune să demaște masculinitatea toxică și fuga barbaților din fața propriilor emoții și frici, va avea două reprezentații la București, la Centrul Educațional Replika, pe 30 și 31 martie, de la ora 19:00.

29
/03
/23

Corul Național de Cameră „Madrigal - Marin Constantin” și Centrul de Cultură Arcuș vernisează cea de a treia expoziție din seria aniversară Galeria „Madrigal 60” și invită publicul să descopere universul vizual al artistului Emanuel Chiriac. Evenimentul va avea loc vineri, 31 martie, de la ora 19:00, la sediul Corului Madrigal din Aleea Dealul Mitropoliei 11, București.

28
/03
/23

Cu ocazia împlinirii a 15 ani de activitate în promovarea artei contemporane și a peste 500 de materiale video originale (interviuri, documentare, no comment, expoziții) pe canalul YouTube, se lansează premiul Modernism.ro Award 2023, un trofeu de colecție, unicat, acordat în funcție de preferințele și vizualizările publicului.

27
/03
/23

În săptămâna 27 martie – 2 aprilie, Uniunea Artiștilor Plastici din România așteaptă publicul la multe evenimente din țară: expoziția „El Camino” (fotografii de Călin Piescu), sculptură la Galeria de Artă din Ploiești și picturi semnate de Aurelian Broască (la Constanța).