Până pe 30 iunie, poți redirecționa 3.5% din impozitul pe venit către Inima Copiilor!
https://www.ziarulmetropolis.ro/pana-pe-30-iunie-poti-redirectiona-3-5-din-impozitul-pe-venit-catre-inima-copiilor/

55 de copii bolnavi de inimă au fost operaţi la Spitalul Marie Curie în cele trei luni de pandemie. Toţi, cazuri urgente. Majoritatea, nou-născuţi cu malformaţii grave care le-ar fi făcut imposibilă supravieţuirea.

Un articol de Liliana Matei|17 iunie 2020

Profesorul Tammam Youssef, cel care de 7 ani vine în România și operează copii cu grave probleme cardiovasculare împreună cu medicii de la Spitalul Marie Curie, a ales ca în această perioada să rămână în București și să ajute la salvarea unor pacienți care altfel nu ar fi avut nici o șansă. Poți vedea, mai jos, povestea doctorului Youssef în 6 minute de film.

În timp ce epidemia de COVID-19 a alungat pacienții cu alte afecțiuni din spitale, la Cardiochirurgie, la Cardiologie și Terapie intensivă nou-născuți Marie Curie s-a lucrat la foc continuu în toată perioada pandemiei. În secțiile construite și susținute de Inima Copiilor au fost și vor mai fi salvați sute de copii, chiar și în condițiile cele mai dificile.

Dacă vrei să te implici, până pe 30 iunie poți redirecționa 3.5% din impozitul pe venit către Inima Copiilor. Găsești formularul și toate informațiile pe inimacopiilor.ro. Mai sunt câteva zile!

05
/08
/19

„Scriu cu imagini – aş putea spune despre oricare spectacol al meu.” Dacă traseul Cătălinei Buzoianu în teatru este sau nu rezumat în aceste cuvinte e o discuţie în sine. Dar ele redau, aproape ca un mic poem, întreaga ei gândire/ creaţie regizorală.

02
/08
/19

Ultima lună de vară vine cu evenimente culturale de impact, precum Festivalul Anonimul, în Delta Dunării, Festivalul de Teatru Independent Undercloud, la Muzeul Țăranului din București, sau Festivalul Internațional George Enescu, ce-și deschide porțile în ultima zi din august.

31
/07
/19

S-a născut pe 1 august 1939... Ajunsă la optzeci de ani, actrița Valeria Seciu, retrasă din viața profesională, pare, dacă ne e permisă o parafrază, să se situeze în „calmul valorilor”, venit, paradoxal, tocmai din neliniștea creatorului de cursă lungă.

21
/07
/19

Pe 21 iulie 1899, la Oak Park, Illinois, se năștea Ernest Hemingway. 120 de ani mai târziu, vă propunem să ni-l amintim pe scriitorul de Nobel din mărturiile pe care acesta i le-a lăsat biografului său A.E. Hotchner. Punctul de plecare îl reprezintă Parisul lui Hemingway; aruncăm apoi o privire înspre iubirile, accidentele de avion sau ultimele zile ale acestuia.

21
/06
/19

22 iunie 1963. Ultima zi din viața unei artiste care a îndrăznit: să viseze, să se încăpățâneze, să râdă de convenții și prejudecăți, să dezvăluie cântecul popular într-un fel în care nimeni nu l-a mai dezvăluit, pe scurt, să facă artă autentică în vremuri măcinate de boli grele.

29
/05
/19

METROPOLIS SPECIAL Vă invităm să (re)descoperiți povestea de dragoste dintre Carol al II-lea și Elena Lupescu, așa cum ne-o înfățișează scriitoarea Tatiana Niculescu în cea mai nouă dintre cărțile sale – „Regele și Duduia” (Editura Humanitas, 2019).

27
/05
/19

Regizoarea Carmen Lidia Vidu rememorează în exclusivitate pentru Ziarul Metropolis experiența participării sale, cu spectacolul „Jurnal de România. Timișoara”, parte a proiectului de teatru documentar „Jurnal de România”, la Festivalul Voice of Europe, de la Jena, Germania, desfășurat între 20 și 26 mai 2019. Vă invităm să descoperiți o poveste de succes din teatrul autohton de azi!

20
/05
/19

Călătorie în timp, „Melmoth” ne invită să ne întoarcem spre tenebrosul gotic. Ne dezvăluie oameni care ar fi putut fi și istorii născute din istoria pe care o descoperim neîncetat, încercăm să o înțelegem. Noi, cititorii, devenim martori și vedem în fața ochilor scene impresionante din istorii atroce, cum ar fi genocidul armean sau Holocaustul.