Paris, mon amour, la Teatrul Metropolis – 50 de reprezentaţii în 4 ani
https://www.ziarulmetropolis.ro/paris-mon-amour-la-teatrul-metropolis-50-de-reprezentatii-in-4-ani/

Spectacolul „Paris, mon amour”, în regia lui Răzvan Ioan Dincă, va avea încă două reprezentaţii, pe 2 şi 3 aprilie, de la ora 19.00, pe scena Teatrului Metropolis din Capitală, cu ocazia împlinirii a patru ani de la premiera acestuia din aprilie 2010.

Un articol de Petre Ivan|29 martie 2014

 

La patru ani de la premiera acestuia, din aprilie 2010, spectacolul-colaj continuă să fie jucat pe numeroase scene din Bucureşti şi din ţară, bucurându-se de succes atât datorită repertoriului aparte, cât şi graţie capacităţii sale de a fi adaptat cu uşurinţă pentru diferite contexte şi condiţii de reprezentare: teatre, restaurante, cafenele şi scene în aer liber.

Iniţial, spaţiul de joc a fost conceput ca un café-concert sau café-chantant care îi găzduia pe interpreţi şi pe spectatori deopotrivă. În foaierul Teatrului Naţional de Operetă, spectatorii erau invitaţi să se aşeze la măsuţe, unde puteau servi şampanie şi tartine, pentru a savura într-un mod cât mai plăcut atmosfera boemului Paris.

Paris, mon amour

Publicul devenea, astfel, parte a unei experienţe senzoriale inedite, oferindu-i-se privilegiul de a interacţiona, în atmosfera elegantă şi seducătoare, cu personajele Parisului de altădată.

Chiar dacă spaţiul iniţial punea în valoare concepţia regizorală, spectacolul „Paris, mon amour” şi-a demonstrat forţa de expresivitate şi dincolo de foaierul în care încântase publicul de-a lungul atâtor reprezentaţii, iar diversitatea tipurilor de spaţii de joc care l-au găzduit, din 2010 până în prezent, o confirmă din plin, dovadă fiind şi succesul înregistrat pe scena Teatrului Metropolis unde spectatorii pot urmări reprezentaţia dispuşi clasic, în sală.

Paris, mon amour

În cele trei stagiuni în care a fost jucat în sediul Teatrului (2009 – 2010, 2010 – 2011, 2011 – 2012), spectacolul a avut peste 50 de reprezentaţii

Ulterior, spectacolul – colaj a fost inclus cu succes în iniţiativa începută în stagiunea 2013-2013, atunci când Teatrul de Operetă şi Musical „Ion Dacian” a pornit într-un amplu turneu naţional, spectacolul fiind prezentat, de atunci, în peste zece oraşe ale ţării şi aplaudat de mii de spectatori.

Biletele pentru reprezentaţiile de la Teatrul Metropolis s-au pus deja în vânzare online, pe bilete.opereta.ro, dar şi la casa de bilete a Teatrului Metropolis şi a Operei Naţionale Bucureşti.

Foto cu Paris, mon amour – Teatrul Metropolis

11
/07
/17

Tarja, soprana și pianista finlandeză care a obținut faima internațională ca solistă a trupei Nightwish isi va prezenta noul album, în premieră în Transilvania, la cea de-a 12-a ediție a festivalului ARTmania.

11
/07
/17

Discuțiile privind viitorul actor care îi va da viață legendarului spion James Bond par să fi luat sfârșit, după ce cotidianul britanic The Mirror a relatat că producătoarea Barbara Broccoli l-a convins pe Daniel Craig să semneze pentru un al cincilea film al francizei.

11
/07
/17

... Vă amintiți de sâmbătă aceea cu 50 de grade, caniculă mare și avertisment pe măsură de stat sub ocrotirea aerului condiționat? Ei bine, în aceeași sâmbătă era programată penultima reprezentație din această stagiune a Soldatului de ciocolată, la Teatrul Odeon.

11
/07
/17

Filmul „Marița”, debutul în lungmetraj al regizorului Cristi Iftime, va fi proiectat în premieră în România la gala de închidere a celei de-a patra ediţii a festivalului Ceau, Cinema!, care va avea loc în perioada 20-23 iulie la Timişoara şi Gottlob.

11
/07
/17

“Prin moartea lui Augustin Buzura cultura română pierde un mare prozator, pierde și un caracter, un om de atitudine, un om moral”, spune academicianul Eugen Simion. La rândul său, criticul literar Daniel Cristea-Enache, director de imagine al Uniunii Scriitorilor din România, a precizat: “Prin romanele sale, Buzura a susținut adevăruri istorice și sociale într-o epocă a minciunii și falsității”. Scriitorul Augustin Buzura s-a stins din viață, ieri, la vârsta de 78 de ani.

10
/07
/17

Vara aceasta este una plină de aventuri pentru copii şi adolescenţi. Dacă luni, 3 iulie, ei au “ridicat ancora” goeletei Speranţa şi au pornit în lumea largă urmărind serialul “Toate pânzele sus!” (de luni până joi de la ora 20.00), din 8 iulie, la sfârşit de săptămână, aventura continuă cu “Cireşarii”.

10
/07
/17

"Breaking News", în regia Iuliei Rugină, a primit mențiunea specială a juriului pentru actrița Voica Oltean (aflată la primul rol într-un lung-metraj), la Festivalul de Film de la Karlovy Vary. "Breaking News" va intra în cinematografele din România pe 29 septembrie, distribuit de Transilvania Film.

10
/07
/17

Actrița Julianne Moore va primi pe 16 iulie premiul Francois Truffaut al Festivalului de film Giffoni. Printre cei care au mai fost onorați cu acest premiu se numără: Bud Spencer, Jeremy Irons, Michelangelo Antonioni, Abbas Kiarostami, Alberto Sordi, Ben Kingsley, Edward Norton, Jean Reno, Giancarlo Giannini și Alan Rickman.

09
/07
/17

Cea de-a doua ediție a festivalului de film european de la Buzău, BUZZ CEE, și-a desemnat aseară, 8 iulie, câștigătorii celor patru secțiuni de competiție: lungmetraj, scurtmetraj, scurtmetraj studențesc și documentar.

09
/07
/17

CRONICĂ DE FILM Deşi este de o artificialitate pe alocuri stridentă şi mizează pe un simbolism (vizual şi narativ) destul de simplificator, ultimul film al lui Andrzej Wajda, „Imaginea de apoi”, are capacitatea să emoţioneze, prin lecţia de demnitate şi solidaritate oferită de povestea pictorului avangardist Wladyslaw Strzeminski.

07
/07
/17

Astăzi (7 iulie), de la ora 18.30, Editura Polirom şi Cărtureşti Verona (str. Arthur Verona, nr. 13-15) vă invită în Grădina secretă la o întâlnire specială cu Nora Iuga şi Angela Baciu, cu prilejul apariţiei recente a volumului mai drăguţ decât dostoievski, cu ilustraţii de Ion Barbu, publicat la Polirom, disponibil şi în ediţie digitală. Actorul George Mihăiţă va citi un fragment din volum.

07
/07
/17

Cinematograful în aer liber - CineParK din Herăstrău va fi redeschis astăzi (7 iulie). Timp de cinci weekenduri, bucureștenii vor avea la dispoziție un program ce va include aproximativ 30 de filme de referință, aparținând tuturor genurilor cinematografice. Accesul publicului este gratuit.