„Paris, mon amour”, la Teatrul Metropolis
https://www.ziarulmetropolis.ro/paris-mon-amour-la-teatrului-metropolis/

Joi, 17 decembrie, şi vineri, 18 decembrie, de la ora 19:00, Teatrul Naţional de Operetă şi Musical „Ion Dacian” susţine, în sala de spectacole a Teatrului Metropolis (adresa: Str. Mihai Eminescu nr.89, sector 2, Bucureşti), două noi reprezentaţii ale spectacolului-colaj „Paris, mon amour” – regia: Răzvan Ioan Dincă.

Un articol de Petre Ivan|15 decembrie 2015

Spectacolul „Paris, mon amour”, una dintre cele mai aplaudate producții ale Teatrului de Operetă și Musical „Ion Dacian”, imaginează o lume a Parisului dintotdeauna, dar şi o ipostază posibilă, idealizată, a acestei metropole fermecătoare.

Fie că a fost prezentată la sediul teatrului sau găzduită de noi spaţii, această producție continuă să îşi păstreze farmecul aparte şi unicitatea care au consacrat-o, graţie formatului original şi relaţiei speciale artist-spectator pe care o propune publicului.

Conceput drept colaj de momente muzicale, spectacolul „Paris, mon amour” include câteva dintre cele mai cunoscute şansonete franțuzeşti ale unor artişti precum Edith Piaf, Jacques Brel, Joe Dassin sau Gilbert Bécaud, interpretate de soliştii Teatrului de Operetă şi Musical „Ion Dacian”, în acompaniamentul Orchestrei şi cu participarea Corului şi a Ansamblului de Balet.

Biletele sunt disponibile online la adresa bilete.opereta.ro, precum și la Casa de bilete a Operei Naționale București  și la Casa de bilete a Teatrului Metropolis (între 15 și 17 decembrie în intervalul 17:00-19:00; în 18 decembrie în intervalul 11:00-19:00).

„Paris, mon amour” – INFO

Regia: Răzvan Ioan Dincă

Dirijor și orchestrație: Lucian Vlădescu

Coregrafia: Florin FieroiuParis

Costumele: Oana Botez

Decorul și video-proiecția: Sabina Spatariu

Maestru de cor: Gabriel Popescu

Lighting design: Daniel Klinger

Distribuția reprezentației din data de 17 decembrie 2015, ora 19:00:

Loredana Căvăşdan, Cătălin Petrescu, Florin Budnaru, Bianca Ionescu, Daniel Madia, Daniela Vlădescu, Alexandra Savu, Oana Rusu, Marius Mitrofan, Ernest Fazekas, Tina Munteanu, Gladiola Niţulescu Lamatic

Personaj secundar: Dorina Velicu

Mimi: Adrian Nour, Petrică Voicu

Acrobat: Melina Druță

Cu participarea Orchestrei, Corului și Baletului Teatrului de Operetă și Musical „Ion Dacian”, precum și a Teatrului de Magie

Distribuția reprezentației din data de 18 decembrie 2015, ora 19:00:

Loredana Căvăşdan, Cătălin Petrescu, Florin Budnaru, Raluca Ciocă, Daniel Madia, Daniela Vlădescu, Alexandra Savu, Oana Rusu, Marius Mitrofan, Ernest Fazekas, Tina Munteanu, Gladiola Niţulescu Lamatic

Personaj secundar: Dorina Velicu

Mimi: Eduard Adam, Adrian Nour

Acrobat: Melina Druță

Cu participarea Orchestrei, Corului și Baletului Teatrului de Operetă și Musical „Ion Dacian”, precum și a Teatrului de Magie

Foto: Paris, mon amour – opereta.ro

26
/04
/23

Ieri la Teatrului Național ,,I. L. Caragiale’’ din București, a avut loc cea de-a XVII-a ediție a Galei Premiilor Gopo, în cadrul căreia au fost celebrate performanțele înregistrate de cinematografia română în ultimii ani. „Oameni de treabă” este marele câștigător al trofeului Gopo pentru „Cel mai bun film”. Cele mai aplaudate momente de pe scena Galei vor putea fi urmărite joi, pe 27 aprilie, de la ora 23:00, pe PRO CINEMA.

25
/04
/23

Astăzi, la Sibiu, în cadrul unei conferințe de presă, Constantin Chiriac, Președintele FITS, a anunțat publicarea programului ediției din acest an, dar și punerea în vânzare a biletelor, începând de mâine, 26 aprilie.

25
/04
/23

Fundația Art Encounters din Timişoara, oraş care este Capitala Europeană a Culturii în acest an, găzduieşte expoziția "Adrian Ghenie - Corpul imposibil", ce conține o serie de desene și câteva picturi tulburătoaere, inspirate din izolarea din perioada pandemiei.

24
/04
/23

„Albinele Mării Negre” de Vasile Rață este a doua expoziție din seria „Window to Europe” de la Arbor.art.room, care-și propune ca de-a lungul acestui an să promoveze artiști cu rădăcini basarabene, care și-au început cariera la sfârșitul anilor ’80 și începutul anilor ’90. Acela a fost momentul prăbușirii cortinei de fier și al deschiderii de noi oportunități în spațiul occidental.