Pavel Bartoş, librar pentru o zi
https://www.ziarulmetropolis.ro/pavel-bartos-librar-pentru-o-zi/

Actorul şi prezentatorul TV Pavel Bartoş se alătură personalităţilor care au acceptat să-şi arate calităţile de librar şi se va întâlni cu publicul marţi, de la ora 19.00, la librăria Bizantină din Bucureşti, unde va prezenta recomandările sale de carte, în cadrul campaniei „Librar pentru o zi”.

Un articol de Petre Ivan|18 mai 2015

Actorul va prezenta publicului recomandările sale de carte şi va purta un dialog cu cei prezenţi în librărie.

Pavel Bartoş se alătură astfel campaniei „Librar pentru o zi”, iniţiată de librăria Bizantină din Bucureşti, care îşi propune să susţină cartea în formă fizică, în contextul în care conţinutul se digitalizează continuu, dar şi meseria autentică de librar.

Campania „Librar pentru o zi” a demarat anul trecut şi a reunit printre librari personalităţi ca Andi Moisescu, Eugenia Vodă, Andrei Pleşu, Dan C. Mihăilescu, Cătălin Ştefănescu, Horia-Roman Patapievici, Aurora Liiceanu, Marina Constantinescu, Grigore Leşe şi Teodor Baconschi.

Foto: Pavel Bartoş, librar pentru o zi – facebook

09
/03
/23

Mai mult de un deceniu, scriitorul american David Fideler, originar din Michigan și stabilit la Sarajevo, și-a însoțit cafeaua de dimineață cu lectura câte unei epistole de-a lui Seneca (cca. 4 î.Hr. - 65 d.Hr.), „cel mai convingător și mai elegant dintre scriitorii stoici”, „conștiința Imperiului Roman”. Astfel a apărut volumul „Mic dejun cu Seneca” (Editura Trei).

01
/03
/23

Compania de Librării București (CLB), cel mai longeviv lanț de librării din România, și Headsome Communication lansează astăzi, 1 martie 2023, cea de-a treia ediție a SuperPovești din București, un proiect îndrăgit care își propune să readucă în actualitate legendele și poveștile despre oraș cu ajutorul noii generații de cititori.

23
/02
/23

Sâmbătă, 25 februarie 2023, de la ora 12.00, Institutul Cultural Român organizează, prin Centrul Național al Cărții, un eveniment online dedicat traducătorilor de limba română din întreaga lume.

20
/02
/23

Amantele regilor au fost, uneori, respinse sau denigrate de societate, alteori tolerate sau chiar admirate pentru frumusețea lor sau pentru influența pe care o exercitau asupra suveranilor. Mai aproape de zilele noastre, amantele președinților erau ținute în secret sau negociate cu presa, în încercarea de a proteja imaginea șefilor de stat, văzuți ca lideri morali și exemplari pentru societate.