“Pe calea speranței”, fotografii realizate de Dimitra Stasinopoulou în cadrul unui proiect realizat de CNR UNESCO
https://www.ziarulmetropolis.ro/pe-calea-sperantei-fotografii-realizate-de-dimitra-stasinopoulou-in-cadrul-unui-proiect-realizat-de-cnr-unesco/

Începând de astăzi, timp de 30 de zile, “Ziarul Metropolis” va prezenta  zilnic pe pagina sa de Facebook câte o fotografie din expoziţia “On the Path of Hope”/ “Pe calea speranţei”, realizată de fotografa Dimitra Stasinopoulou, în cadrul proiectului internaţional “Rolul mass-media în tratarea temei refugiaţilor şi migranţilor”.

Un articol de Florina Tecuceanu|14 ianuarie 2018

Proiectul, realizat de Comisia Națională a României pentru UNESCO (CNR UNESCO), a avut loc la București, în perioada 4 – 8 decembrie 2017  și a avut ca scop instruirea a 30 de reprezentanți media, din 16 țări ale Europei, în teme specifice legate de una dintre cele mai sensibile și mai presante probleme din regiune, respectiv găzduirea refugiaților și migranților proveniți din zonele defavorizate ale Orientului Mijlociu și Africii. Cele 30 de imagini despre exodul refugiaților surprind, într-o lumină tandră a înțelegerii și compasiunii, una dinre cele mai mari drame colective ale ultimelor decenii: migrația, ca unică soluție de salvare din calea războaielor și a foametei. Femei, bărbați, copii, adolescenți, în corturi, în campusuri sau pe străzi sunt personajele din fotografiile artistei.

Premiată la diverse concursuri internaționale, fotografa Dimitra Stasinopoulou este autoarea a numeroase albume de fotografie, printre care „Bhutan. Smiling Faces from the Roof of the World”, „India – Unity in Diversity”, „Papua New Guinea”, „Vietnam 40 Years After”.

“Prin fotografie nu putem schimba lumea, dar putem schimba minţile, putem atinge inimile şi le putem da o voce acelora neauziţi”, este crezul care o călăuzește pe Dimitra în călătoriile sale în toate colțurile lumii.

Dimitra Stasinopoulou locuiește la Atena. Ea a fost printre primii fotografi care au surprins imagini de la începutul crizei refugiaților, atunci când aceștia au debarcat pe Insula Kos, în Grecia, în vara anului 2015.

Urmăriți imaginile pe pagina de Facebook a Ziarului Metropolis.

 



21
/10
/22

Finalul lunii octombrie aduce două expoziții noi în spațiile neconvenționale ale Celulei de Artă – pe 22 octombrie, la Galeria Verticală by Celula de Artă, găzduită de Random Space (str. Popa Petre nr. 21) va avea loc vernisajul „Let’s run back to a zero point. Look inside” a artistei Marina Aristotel, iar pe 24 octombrie, la Celula de Artă din Bd. Carol nr. 53, Daniel Loagăr aduce „Protoype for Future Cities”.

21
/10
/22

Duminică, 23 octobrie, de la 18.30, la Cinema Astra va avea loc proiecția filmului documentar dedicat Brașovului, realizat de tinerii care au participat la cursurile „Be-Brașov: retrocedarea emoțiilor I memoria orașului”. Participanții la eveniment vor asista și la o reprezentație de tip teatru verbatim și la o expoziție cu fotografii din Brașov.

04
/10
/22

Gaep prezintă „Ecologies of Repair” (10 septembrie – 5 noiembrie 2022), o expoziție de lucrări noi de la opt artiste emergente – Amaia Molinet, Anca Bucur, Andreea Medar & Mălina Ionescu, Diana Popuț, Lucia Ghegu, Stanca Soare și Thea Lazăr – care aduc în discuție relația umanului cu non-umanul și dinamicile construire-distrugere, risipă-creație, extracție-adiție.

02
/10
/22

Un fotograf român explorează pentru prima dată viața sălbatică prin prisma emoțiilor transmise de păsări și animale. Este vorba despre Rareș Beșliu și expoziția „Emoții”, un preview al albumului fotografic cu același nume, ce va fi lansat în primăvara anului viitor.