Pe urmele lui George Enescu, la Humanitas de la Cișmigiu
https://www.ziarulmetropolis.ro/pe-urmele-lui-george-enescu-la-humanitas-de-la-cismigiu/

Dirijorul Tiberiu Soare, soprana Valentina Naforniţa (live prin Skype de la Viena),dirijorul Kristian Järvi (înregistrare prin Skype), dar şi Mihaela Oproiu, manager de proiect la Asociaţia Cultour pornesc “Pe urmele lui George Enescu” duminică, 23 august,de la ora 11, în cadrul ultimei ediţii a Duminicilor Muzicale ale Festivalului Enescu la Librăria Humanitas Cişmigiu.

Un articol de Liliana Matei|22 august 2015

La finalul întâlnirii, participanții sunt invitați să pornescă în Turul Enescu (Palatul Regal, Ateneul Român, Academia Română și Muzeul George Enescu) din cadrul Bucureștiului Creativ. Intrarea este liberă, iar turul gratuit.

Cu exact o săptămână înaintea începerii ediției 2015 a Festivalului Internațional George Enescu (30 august-20 septembrie), dirijorul Tiberiu Soare, soprana Valentina Nafornița (live prin Skype de la Viena),dirijorul Kristian Järvi (înregistrare prin Skype), dar și Mihaela Oproiu, manager de proiect la Asociația Cultour pornesc “Pe urmele lui George Enescu” duminică, 23 august, de la ora 11, în cadrul ultimei ediții aDuminicilor Muzicale ale Festivalului Enescu.

Moderatorul întâlnirii este Oana Marinescu, director de comunicare al Festivalului George Enescu. Vor susține microrecitaluri Mălina Ciobanu (vioară) și Mircea Dumitrescu (vioară), bursieri în cadrul programului Tinere Talente 2015 al Fundației Principesa Margareta a României.

La finalul întâlnirii, publicul este invitat să pornescă în Turul Enescu (Palatul Regal, Ateneul Român, Academia Română și Muzeul George Enescu) din cadrul Bucureștiului Creativ.

Intrarea la eveniment este liberă, iar turul este gratuit.

INFO

Tiberiu Soare Tiberiu Soare este unul dintre cei mai aclamați dirijori contemporan al generației de muzicieni tineri ai României – s-a născut în anul 1977. Un muzician strălucitor, carismatic și deschis – adoră, în egală măsură muzica clasică, dar și compozițiile celor de la Pink Floyd –, Tiberiu Soare a obţinut la vârsta de numai 26 de ani Premiul Criticii Muzicale pentru proiectul “Traviata – 150 de ani”.

Soprana Valentina Nafornița, considerată o stea în devenire a operei internaționale a studiat la București și este parte a prestigiosului ansamblu al Operei de Stat din Viena. Va urca pe scena Festivalului Enescu pe 16 septembrie, alături de celebra Orchestră a Filarmonicii din Viena și va interpreta inclusiv o lucrare de George Enescu, 7 lieduri pe versuri de Clément Marot op. 15.

Dirijorul Kristjan Järvi este renumit în întreaga lume pentru programele sale inventive, pentru colaborările curajoase şi pentru repertoriul transcultural şi care depăşeşte separările clasice dintre genuri. Un antreprenor din fire şi un educator şi filantrop plin de pasiune, Järvi conduce atât cea mai veche Orchestră Radio din Europa şi cea mai nouă Orchestră de Tineret. Sub bagheta lui Kristjan Järvi  se va deschide Festivalul Enescu 2015, pe 30 august, cu Rapsodia Nr.1 de George Enescu interpretată de Orchestra Română de Tineret. Solista serii va fi o violonistă-vedetă: Sarah Chang.

01
/03
/13

Program special educativ pentru copii la muzeul Antipa:     Pana la 30 martie 2013 – 6 sedinte In fiecare sambata – 10:00 – 11:00 8 aprilie – 12 aprilie 2013 – 5 ședințe De luni până vineri (în vacanța copiilor) – 10:00 – 11:00 PROGRAME ARTISTICE ARTA PLASTICĂ – OBIECT FORMATIV ŞI MIJLOC RECREATIV OBIECTIVE : 1. Învăţarea prin tehnici creative a unor elemente […]

01
/03
/13

Vineri, 1 martie, la Muzeul Naṭional de Istorie a României, Principele Radu va lansa volumul bilingv româno-englez ,, Ana. Portetul reginei/ Anne. The Queen’s Portrait’’. Principele Radu le va avea ca invitate la Sala Lapidarium pe Sandra Gãtejeanu- Gheorghe, director de protocol al Casei Regale, Georgeta Filitti, istoric şi  Irene Arsene, managing partner la Curtea […]

21
/02
/13

Dezbaterea intitulată „Este România altfel?“, inspirată de cartea lui Lucian Boia a ridicat importante probleme de indentitate naţională şi comportament social tipic românesc în interiorul şi în afara graniţelor ţării. Cartea „De ce este România altfel?“ (Editura Humanitas), scrisă de Lucian Boia, a fost dezbătută miercuri, 20 februarie, în sala de conferinţe a Colegiului Noua […]

19
/02
/13

240 de participanţi în campania vALLuntar, ediţia a II-a : bloggerii citesc şi plantează copaci cu sprijinul ROMSILVA   240 de bloggeri au fost admişi în ediţia a doua a campaniei online vALLuntar “Mai multe cărţi, mai multe şanse”, prin care Grupul Editorial ALL încurajează lectura şi voluntariatul. Campania este sprijinită de ROMSILVA. Anul acesta […]