Pemiile EMMY: „Hatfields & McCoys”, coprodusă de Castel Film şi filmată în România a câştigat două premii
https://www.ziarulmetropolis.ro/pemiile-emmy-hatfields-mccoys-coprodusa-de-castel-film-si-filmata-in-romania-a-castigat-doua-premii/

Miniseria TV „Hatfields & McCoys”, produsă de postul History Channel în colaborare cu Castel Film şi realizată în România, a câştigat două premii, pentru cel mai bun actor în rol principal (Kevin Costner), respectiv secundar (Tom Berenger), la gala Primetime Emmy Awards 2012. Duminică seară au fost decernate premiile Emmy „artistice”, la gala Primetime Emmy […]

Un articol de |24 septembrie 2012

Miniseria TV „Hatfields & McCoys”, produsă de postul History Channel în colaborare cu Castel Film şi realizată în România, a câştigat două premii, pentru cel mai bun actor în rol principal (Kevin Costner), respectiv secundar (Tom Berenger), la gala Primetime Emmy Awards 2012.

Duminică seară au fost decernate premiile Emmy „artistice”, la gala Primetime Emmy 2012, după ce, pe 15 septembrie, tot la Los Angeles, au fost acordate premiile Emmy „tehnice”, potrivit emmys.com.

Cele două premii pentru interpretare masculină primite de miniseria TV „Hatfields & McCoys” duminică seară se alătură celor trei primite la gala din 15 septembrie. Atunci, românul Dragoş Stanomir a câştigat un premiu Creative Arts Emmy, fiind recompensat la categoria „cel mai bun mixaj de sunet pentru o miniserie TV”. Dragoş Stanomir a fost premiat la această categorie alături de Christian Cooke şi Brad Zoern.

Miniseria „Hatfields & McCoys”, care-l are în rolul principal pe actorul Kevin Costner, a primit în total 16 nominalizări la ediţia din acest an a premiilor Emmy. Astfel, alături de Stanomir, au fost nominalizaţi artiştii români Şerban Porupcă („cea mai bună regie artistică pentru o miniserie TV”, alături de John Vertrees, Derek Hill şi Sally Black) şi Adina Bucur („cele mai bune costume pentru o miniserie TV”, alături de Karri Hutchinson).

Miniseria filmată în România a mai primit, pe 15 septembrie, un premiu pentru cel mai bun machiaj şi cel mai bun montaj în categoria sa.

Miniseria de televiziune „Hatfields & McCoys” este produsă de History Channel şi realizată integral în România la Castel Film. Seria TV a avut succes în Statele Unite, unde primul episod difuzat pe History Channel, pe 28 mai (Memorial Day), a înregistrat o audienţă de 13,9 milioane de spectatori.

Miniseria „Hatfields and MCCoys”, care cuprinde trei episoade, descrie rivalitatea dintre familiile Hatfield şi McCoy, în primii ani după încheierea Războiului Civil din Statele Unite.

Filmările pentru această miniserie TV au avut loc în 2011, în cea mai mare parte în studiourile Castel Film din România, dar şi în localităţi din judeţele Argeş şi Braşov, şi s-au întins pe o durată de 13 săptămâni, în timpul cărora Kevin Costner s-a aflat în România.

Serialul TV este regizat de Kevin Reynolds, cu care Kevin Costner a mai colaborat la superproducţiile „Waterworld – Lumea apelor” (1995), pentru care cineastul a fost nominalizat la Zmeura de Aur pentru cel mai prost film, şi „Robin Hood, prinţul hoţilor” (1991). Kevin Costner este şi unul dintre producătorii miniseriei marca History Channel.

Cea de-a 64-a gală a premiilor Primetime Emmy a avut loc duminică seară, la Los Angeles, şi a fost prezentată de Jimmy Kimmel.

Premiile Primetime Emmy sunt acordate de Academy of Television Arts & Sciences, recompensând excelenţa programelor de televiziune americane difuzate în prime time. Decernate în premieră în 1949, distincţiile au fost mult timp cunoscute sub denumirea de „premiile Emmy”, până la apariţia Daytime Emmy Awards, acordate pentru prima oară în anii 1970, iar cuvântul „primetime” a fost atunci adăugat în titulatura lor oficială, pentru a elimina posibilitatea unor confuzii între cele două trofee.

Premiile Primetime Emmy se acordă, în general, în duminica ce precede debutul sezonului de toamnă la televiziunile americane. Gala este difuzată, prin rotaţie, de cele patru posturi de televiziune majore din Statele Unite ale Americii – CBS, ABC, NBC şi FOX.

 

Sursa: Mediafax

23
/11
/16

Pianistul şi compozitorul Havasi s-a obişnuit să aibă concertele sold-out la revenirile sale în România. Nici de data aceasta nu s-a abătut de la regulă. Cel mai rapid pianist din lume, cel care a atins de 498 de ori într-un minut aceeaşi clapă a instrumentului, a ajuns rapid şi la sufletul spectatorilor români care l-au aplaudat aseară la Sala Palatului.

23
/11
/16

Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale” în parteneriat cu ARCUB organizează AUDIȚIE NAȚIONALĂ 2016, ediția a IV-a, festival dedicat tinerilor actori. Dată limită înscrieri: 8 decembrie. Desfășurare festival: 15, 16, 17 decembrie

22
/11
/16

Thrillerul psihologic Fragmentar/ Remainder intră în data de 9 decembrie în cinematografele din România, distribuit de Transilvania Film. Filmul a avut premiera la Festivalul de Film de la Berlin, a fost selectat în competitiile TIFF si Festivalul de Film de la Atena, și marchează debutul în cinematografie al artistului vizual de origine israeliană Omer Fast.

22
/11
/16

Asociația Culturală Metropolis, în parteneriat cu Ministerul Culturii, a lansat Călăuza, prima aplicație de mobil dedicată filmelor de autor și adresată publicului cinefil. Aplicația poate fi descărcată pe telefoanele mobile și reprezintă o platformă pusă la dispoziția organizatorilor de festivaluri și distribuitorilor de film independent, un instrument care adună într-un singur loc filmul de artă ce poate fi urmărit în România, atât în cinematografe, cât și în spațiile alternative.

22
/11
/16

Orchestra Națională Radio, dirijată de Haoran Li și avându-l solist pe pianistul Toma Popovici, prezintă vineri, 25 noiembrie 2016, ora 19.00, pe scena Sălii Radio, lucrări de referință din activitatea componistică a doi mari compozitori, Ludwing van Beethoven și, respectiv, Johann Brahms.

22
/11
/16

Fanii din România ai scriitorului Gabriel García Márquez vor putea vedea în curând (cu siguranţă nu pe marile ecrane autohtone), documentarul despre autorul “veacului de singurătate”, lansat în cinematografele din cele două Americi şi în Spania în primăvara acestui an.

22
/11
/16

Zilele trecute, în cadrul Târgului de carte Gaudeamu, a fost acordat Premiul PEN România 2016, ex aequo, scriitorilor Cristian Teodorescu, pentru romanul Șoseaua virtuții. Cartea cîinelui (Editura Cartea Românească, 2015) și Bogdan Ghiu, pentru Totul trebuie tradus. Noua paradigmă (un manifest) (Editura Cartea Românească, 2015).

22
/11
/16

Loredana, artista cu cea mai longevivă, dar şi cu cea mai spectaculoasă carieră din muzica românească, îşi surprinde din nou publicul cu un cadou special: o carte cu amintiri emoţionante despre copilăria sa, povestite în premieră. Lansarea cărţii “Sentimente” va avea loc la Sala Palatului, pe 26 noiembrie, odată cu concertul pe care artista îl va susţine în cea mai mare sală de concerte din România.

22
/11
/16

E joi, ora 19.00 și Bucureștiul recită, ca la o serbare, două versuri ale Magdei Isanos: „E-așa frumos să rătăcești o noapte, / cu luna, ca o amforă, pe umăr”.

21
/11
/16

„Doctor Strange”, filmul produs de Studiourile Marvel, spune povestea fascinantului doctor Stephen Strange şi a întâlnirii lui cu magia, având o distribuţie de top, care îi include pe Benedict Cumberbatch, Tilda Swinton, Rachel McAdams şi Mads Mikkelsen. În regia lui Scott Derrickson, pelicula spune povestea transformării prin care trece Doctor Strange, un om al raţiunii care se trezeşte într-o lume ocultă, plină de misticism, în care nimic nu este ceea ce pare a fi.

21
/11
/16

„Românul iese la mort”. Această constatare devenea valabilă odinioară mai ales când era vorba de o înmormântare domnească, aşa cum a fost cea a lui Alexandru Suţu, întâmplată în ianuarie 1821.

21
/11
/16

După ce a dat jos bulina roşie de pe clădire, transformându-se în „Teatrul Nottara, excelenţă fără risc” teatrul de pe bulevardul Magheru vine în această toamnă cu haine noi, cu spectacole noi... Luna trecută, aici a avut loc premiera piesei „Alcool“. Un spectacol amuzant, viu, cu multă muzică, poezie şi dans. Mihai Măniuţiu, Ada Milea, Vava Ştefănescu, Adrian Damian, Ion Mureşan.