Pentru a doua oară în cadrul Stagiunii de marţi seara, pianistul Alin Dumitrescu
https://www.ziarulmetropolis.ro/pentru-a-doua-oara-in-cadrul-stagiunii-de-marti-seara-pianistul-alin-dumitrescu/

Marţi, 17 noiembrie, de la ora 19.00, tânărul pianist Alin Dumitrescu va concerta la Ateneul Român.

Un articol de Liliana Matei|15 noiembrie 2015

Alin Dumitrescu s-a născut în data de 30 august 1989 în municipiul Slobozia, judetul Ialomița. La vârsta de șapte ani începe studiul pianului la Liceul de Artă “ Ionel Perlea”, instituţie de invăţământ în care va rămâne până in clasa a-VIII-a.
În primii doi ani de liceu, studiază pianul la Conservatorul Teresa Berganza, Madrid-Spania.

În această perioadă evoluția sa interpretativă capătă anvergură tehnică și repertorială sub îndrumarea Profesoarei Pilar Redondo. Tot în aceasta perioadă participă la numeroase concursuri din cadrul conservatorului, și participă la evenimentele organizate de catedra de pian. În clasa a-XI-a se întoarce în România și iși continuă studiile la Colegiul Național de Muzică “ Dinu Lipatti” din București, cu prof. Alina Balaba.
În 2010 este admis la Universitatea Naţională de Muzică din București şi, timp de trei ani este student la clasa prof. univ. dr. Sandu Sandrin.

În prezent Alin Dumitrescu este masterand în anul II, aflandu-se sub îndrumarea excelentă a prof. univ. dr. Dana Borșan. Se face remarcat prin recitaluri în Sala mică a Ateneului Român în cadrul „Stagiunea de marți seara” , în Sala George Enescu a Universității de Muzică București în cadrul Zilei Departamentului și în cadrul Festivalului “ CHEI”, în cadrul stagiunii de la “ARCUS”, și în cadrul Festivalului “ Serile Lipatti” din Fundățeanca.

Alin Dumitrescu participă la numeroase masterclass-uri susținute de profesori și pianiști renumiți precum Martin Hughes – profesor la Universität für Musik und darstellende Kunst din Viena, Gerlinde Otto – professor la Hochschule für Musik FRANZ LISZT din Weimar, Joaquin Soriano – președintele concursului internațional “ Jose Iturbi” , Daniela Andonova – profesor la National Academic of Music „Prof. Pancho Vladigerov”, Sofia/ Bulgaria , Marcelino Lopez-Dominguez – pianist spaniol, renumit atât pe plan național cât și international.

Din repertoriul său fac parte lucrări de:,D. Scarlatti, J. S. Bach,J. Haydn, W. A. Mozart, L. van Beethoven, F. Schubert, F. Liszt, R. Schumann, F. Chopin, J. Brahms, E. Granados, C. Debussy, M. Ravel , S. Prokofiev, G. Enescu, etc.

08
/07
/21

EUROPAfest lansează invitația unui maraton de 9 zile de muzică live. În perioada 16-24 iulie București devine capitala jazz-ului. Seară de seară, scena Sălii Auditorium a Palatului Regal/Muzeul Național de Artă al României va găzdui concerte, recitaluri, seri de jam sessions, spectacole de gală cu artiști din 20 de țări. Biletele s-au pus în vânzare […]

28
/06
/21

Pe 2 iulie, de la ora 20, în Parcul Coloanei fără sfârşit din Târgu Jiu va poposi recitalul Vioara lui Enescu, eveniment ce va aduce în faţa publicului un exemplu unic de generozitate artistică. Gabriel Croitoru şi legendara vioară Guarneri del Gesù pe care a cântat George Enescu (instrument pus la dispoziție și aflat în patrimoniul Muzeului Național “George Enescu”) străbat România alături de pianistul Horia Mihail, aducând muzica aproape de comunităţi dintre cele mai diferite România.

10
/06
/21

Festivalul şi Concursul Internaţional de Canto ce poartă numele legendarei soprane Hariclea Darclée, născută la Brăila, ne aduce de un sfert de veac acele manifestări extraordinare inspirate şi coordonate de o altă mare artistă, Mariana Nicolesco, a cărei personalitate a atras până acum în oraşul de pe Dunăre şi în teatrul în care ilustra predecesoare debuta la numai 21 de ani, în 1881, peste 2900 de tineri artişti lirici din 50 de ţări şi 5 continente.

10
/06
/21

Joi, 10 iunie, și vineri, 11 iunie, de la ora 19.00, Orchestra simfonică a Filarmonicii „George Enescu”  va fi condusă de  Gabriel Bebeșelea, dirijorul său principal din stagiunea 2020/21. Programul concertului din 10 și 11 iunie este alcătuit din selecțiuni din muzica originală compusă de  Jean-Baptiste Lully pentru piesa Burghezul gentilom de  Molière și din Suita Burghezul gentilom de Richard Strauss. […]

09
/06
/21

Iubitorii muzicii clasice care vor să achiziționeze abonamente la Festivalului George Enescu 2021 sunt invitați să se înscrie la acest link, începând de astăzi, 9 iunie, pentru a participa la loteria în cadrul căreia vor fi distribuite abonamentele. Biletele individuale se pun în vânzare pe 19 iulie 2021, la ora 12:00, iar biletele și abonamentele pentru vizionare în sistem pay-per-view vor fi disponibile începând cu 2 august 2021.

03
/06
/21

Nisip fin, vegetație și umbră, o plajă care se păstrează încă sălbatică, pescari de la prima oră a dimineții și apă verde-turcoaz, pe scurt - plaja de la Tuzla. În acest loc bine ascuns, sub coasta sălbatică a mării, se va întâmpla a doua ediție a festivalului Living Rock, dedicat tuturor iubitorilor de alternativ, fie că vorbim de muzică, destinații de vacanță, preferințe gastronomice sau activități de petrecere a timpului liber.

02
/06
/21

Sâmbătă, 5 iunie, începând cu ora 18:30, Gala Aniversară „Ruxandra Donose 30” va ajunge pe scena Operei Naţionale din Bucureşti, într-un eveniment extraordinar menit să celebreze cei 30 de ani de activitate artistică ai celebrei mezzosoprane. La pupitrul Orchestrei Operei Naționale București se va afla Tiberiu Soare, conceptul regizoral fiind semnat de Paula Stoica.