Perfect fără tine, „Cântecul anului” la Premiile Muzicale Radio România
https://www.ziarulmetropolis.ro/perfect-fara-tine-cantecul-anului-la-premiile-muzicale-radio-romania/

Cea de-a XII-a ediţie a Premiilor Muzicale Radio România şi-a desemnat câştigătorii. Cântecul anului a fost desemnat „Perfect fără tine”, interpretat de trupa Vama, în timp ce Loredana Groza a primit trofeul pentru „Artistul anului 2013”. Piesa „Ecou”, interpretată de Elena Gheorghe feat. Glance, s-a impus la categoria „Cel mai bun cântec pop”.

Un articol de Petre Ivan|24 martie 2014

Cea de-a XII-a ediţie a Premiilor Muzicale Radio România şi-a desemnat câştigătorii. Cântecul anului a fost desemnat „Perfect fără tine”, interpretat de trupa Vama, în timp ce Loredana Groza a primit trofeul pentru „Artistul anului 2013”. Piesa „Ecou”, interpretată de Elena Gheorghe feat. Glance, s-a impus la categoria „Cel mai bun cântec pop”.

Ca la fiecare început de primăvară, Radio România a premiat, într-un spectacol de gală, cele mai importante performanţe înregistrate anul trecut, lansările de single-uri, albume şi videoclipuri, concertele şi turneele de anvergură, hiturile, prezenţele în festivaluri şi topurile autohtone şi internaţionale, distincţiile obţinute, campaniile, competiţiile şi participările la evenimente speciale, informează Mediafax.

Trofeul pentru „Artistul anului 2013” a revenit Loredanei.

Perfect

Loredana Groza

Premiul i-a fost înmânat cântăreţei de către preşedintele-director general al Societăţii Române de Radiodifuziune, Ovidiu Miculescu.

Totodată, în cadrul evenimentului, premiul pentru cel mai bun duet a revenit melodiei „Nu ştiu cine eşti”, interpretată de Loredana şi Cornel Ilie.

Cântecul anului a fost desemnat „Perfect fără tine”, interpretat de trupa Vama, în timp ce Laurenţiu Duţă a primit distincţia pentru cel mai bun compozitor.

Cel mai bun cântec pop a fost desemnat „Ecou”, interpretat de Elena Gheorghe feat. Glance, în timp ce melodia „Aroma”, interpretată de DJ Sava feat. Raluka, a primit titlul de cel mai bun cântec pop-dance.

Cea mai bună interpretă pop a fost desemnată Andra. Aceasta a primit şi distincţia pentru cel mai bun album pop, pentru „Inevitabil va fi bine”.

Smiley a fost desemnat cel mai bun interpret pop şi a câştigat şi premiul pentru cel mai bun mesaj, pentru piesa „Acasă”.

Trupa Holograf a primit premiul pentru cel mai bun artist pop-rock. Holograf a primit şi distincţia pentru cel mai bun cântec pop-rock, pentru melodia „Roua dimineţii”.

Cel mai bun album folk a fost desemnat „Mozaic”, de Nicu Alifantis. Alifantis a primit şi distincţia „Omul cu chitara”. Totodată, piesa „Sentimente” de Vasile Şeicaru a primit premiul pentru cel mai bun cântec folk.

Nicole Cherry, în vârstă de 15 ani, a primit premiul pentru cel mai bun debut al anului 2013, în timp ce Vanessa Marzavan, în vârstă de 13 ani, a primit premiul Radio România Junior.

Cel de-al 18-lea trofeu, premiul special pentru întreaga carieră, a fost acordat, la această ediţie, compozitorului Jolt Kerestely.

Foto cu Perfect fără tine şi Loredana Groza  – wikipedia

29
/06
/18

Într-o zi de 29 iunie (1974) Charles Aznavour  domina vânzările din Marea Britanie cu "She", singura sa melodie fruntaşă în Regatul Unit. Fotografia de față, realizată în 1952, a fost postată în urmă cu doar câteva ore pe pagina de facebook a legendarului cântăreț francez, care a împlinit, luna trecută, 94 de ani. În imagine apar Edith Piaf, Charles Aznavour și un prieten apropiat al celor doi, Roland Avellis (alias "Cântărețul fără nume")

26
/06
/18

Se întâmpla pe 26 iunie 1977, la Market Square Arena din Indianapolis. Atunci Elvis Presley susținea ultimul său concert. Peste mai puţin de două luni, la 16 august 1977, artistul va fi găsit mort în baia sa. Concluzia raportului medical: moarte naturală - stop cardiac.

26
/06
/18

Filarmonica „George Enescu” sărbătoreşte centenarul naşterii celebrului muzician american Leonard Bernstein. În serile de 28 şi 29 iunie 2018, ultimele două concerte simfonice ale stagiunii 2017-2018 vor fi  conduse de maestrul Christian Badea, unul dintre discipolii cei mai de seamă ai faimosului compozitor, dirijor, pianist şi pedagog.

25
/06
/18

Se împlinesc, astăzi, nouă ani de la moartea regelui muzicii pop. Născut la 29 august 1958, Michael Jackson a influenţat muzica încă de când interpreta în anii ’70 alături de The Jackson 5.

19
/06
/18

Începând din 2015, cu ocazia fiecărui solstițiu, Zammorian (grupul post-psihedelic/post-rock format în 2014 din 6 artiști și designeri români) a prezentat un show sau un live streaming din studio. Joi, 21 iunie 2018, în cea mai lungă zi a anului, Zammorian le va face pe ambele când va concerta și va face streaming din terasa Have a Cigar a Echoes, Inc.

10
/06
/18

Patru concerte care ne poartă în ultimii 100 de ani de muzică vor avea loc în cadrul festivalului Jazz in the Park, pe scena România 100, în Parcul Central din Cluj. Fiecare dintre aceste concerte se centrează pe o anumită perioadă a istoriei muzicii și abordează stiluri și genuri diferite: muzică clasică, doină, jazzul perioadei comuniste și jazz contemporan.

07
/06
/18

Prim dirijor principal al Filarmonicii „George Enescu“, maestrul Christian Badea revine la București cu un concert excepţional, programat pe 7 şi pe 8 iunie 2018, care are în program capodopere de Ceaikovski şi Şostakovici. Solist în  Concertul nr. 1 pentru violoncel și orchestră de Dmitri Șostakovici va fi violoncelistul Andrei Ioniţă, câştigător al Premiului I la Concursul Internațional Ceaikovski în 2015.

01
/06
/18

Concursul internațional“George Enescu” a lansat proiectul“Ce auzim când ascultăm muzică?”. Acesta își propune să descifreze într-un format destins, actual și interactiv câteva elemente din arta interpretării muzicii, în pregătirea întâlnirii cu cei 270 de tineri muzicieni, din 39 țări, care au trecut de etapa de preselecție în cadrul Concursului „George Enescu” 2018 și care își vor demonstra talentul pe scenă, la București, în perioada 1-23 septembrie a acestui an.

31
/05
/18

Seria de concerte SoNoRo Conac ajunge la finalul lunii (31 mai), în Republica Moldova, la Castelul Mimi, un important monument arhitectonic și centru viticol, înființat de Constantin Mimi, ultimul guvernator al Basarabiei, până la Unirea din 1918, şi apoi director al Băncii Naţionale Române.