Peste 40.000 de utilizatori activi înregistraţi la bibliotecile publice din judeţ
https://www.ziarulmetropolis.ro/peste-40-000-de-utilizatori-activi-inregistrati-la-bibliotecile-publice-din-judet/

Peste 40.000 de utilizatori activi sunt înregistraţi la cele 102 biblioteci publice care funcţionează în Argeş, conform unei statistici prezentate miercuri de directorul Bibliotecii Judeţene „Dinicu Golescu”, sociologul Octavian Sachelarie.   Cel mai mare număr de utilizatori activi, peste 13.000, sunt înscrişi la Biblioteca Judeţeană „Dinicu Golescu”, unde în anul 2012 au fost consultate peste […]

Un articol de Andrada Văsii|30 ianuarie 2013

Peste 40.000 de utilizatori activi sunt înregistraţi la cele 102 biblioteci publice care funcţionează în Argeş, conform unei statistici prezentate miercuri de directorul Bibliotecii Judeţene „Dinicu Golescu”, sociologul Octavian Sachelarie.

 

Cel mai mare număr de utilizatori activi, peste 13.000, sunt înscrişi la Biblioteca Judeţeană „Dinicu Golescu”, unde în anul 2012 au fost consultate peste un milion de volume.

„În ultima perioadă s-a constatat o tendinţă de creştere a numărului de utilizatori. Dintre cei care beneficiază de serviciile oferite de bibliotecile publice din Argeş, peste 70% sunt elevi sau studenţi”, a declarat Octavian Sachelarie.

Biblioteca Judeţeană „Dinicu Golescu” coordonează metodologic celelalte 101 biblioteci publice care funcţionează în Argeş, şase în localităţi urbane şi 95 în localităţi rurale.

Între anii 2010 şi 2012, 63 de biblioteci publice din judeţul Argeş au fost dotate cu calculatoare, aplicaţii informatice şi acces la internet, prin programul Biblionet. Valoarea totală a dotărilor obţinute prin acest program se ridică la peste 1,5 milioane de lei.

Sursa: Agerpres

02
/10
/23

Artă, experiențe multisenzoriale marca Madrigal, povești de noapte ale Bucureștiului și primul design show în colaborare cu V&A din Londra, în perioada 29 septembrie - 14 ianuarie, la Palatul Dacia-România de pe Lipscani, în cadrul Art Safari Stars Edition.

29
/09
/23

Acum un secol, preoţi scandalizaţi de un film - "Păcat" (1924) de Jean Mihail - cereau interzicerea acestuia. O sută de ani mai târziu, un nou apel al unor clerici ortodocşi pentru oprirea de la difuzare a unui film, documentarul "Arsenie. Viaţa de apoi" (2023) de Alexandru Solomon. Amuzantă şi revelatoare paralelă.

29
/09
/23

Atelierele de autocunoaștere prin scris Casa din mine vin în întâmpinarea adolescenților bucureșteni, membri ai trupei de teatru Brainstorming, elevi ai Colegiului Național Bilingv „George Coșbuc”, Colegiul Național „Sfântul Sava”, Colegiul Național „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Gheorghe Lazăr”, Liceul Teoretic Internațional de Informatică (ICHB) și Liceul Teoretic „Alexandru Vlahuță” din București.