Pete şi Dragonul – O poveste fantastică despre o prietenie simplă
https://www.ziarulmetropolis.ro/pete-si-dragonul-o-poveste-fantastica-despre-o-prietenie-simpla/

O nouă reinterpretare a îndrăgitului film de familie Disney, „Pete şi Dragonul” reprezintă aventura unui băiat orfan, Pete, şi a celui mai bun prieten al lui, Elliot, care se întâmplă a fi un dragon. Pete si Dragonul se poate vedea la cinema din 19 august!

Un articol de Petre Ivan|8 august 2016

Creaturi mitologice, dragonii au apărut, de-a lungul timpului, în poveşti, basme, mituri şi folclor, iar multe culturi au felurite interpretări în ceea ce priveşte simbolistica lor.

Cel mai adesea, însă, dragonii, deşi fascinează, sunt conotaţi negativ, fiind reprezentaţi drept sălbatici, răpciugoşi, creaturi asemănătoare şopârlelor.

Foarte rar ei apar ca fiind abordabili, prietenoşi sau având caractere eroice. Din acest motiv, înfăţişarea şi personalitatea lui Elliot au fost în centrul tuturor discuţiilor dintre producătorii Disney şi compania Weta Digital, cea care l-a creat pe simpaticul dragon.

Elliot este în totalitate generat pe calculator, dar el reprezintă un personaj complex al poveştii, pe care Pete va ajunge să îl îndrăgească profund pe parcursul filmului.Pete si Dragonul

Prezenţa lui Elliot în viaţa lui Pete îi oferă acestuia şansa de a înţelege de ce are nevoie, dragonul având puterea instinctivă de a desluşi lipsurile lui băiatului şi de a-i demonstra că locul lui este în altă parte.

În 1977, Studiourile Walt Disney au lansat musical-ul de animaţie bogat în elemente de live-action „Pete şi dragonul” – o emoţionantă poveste de prietenie dintre un tânăr băiat şi dragonul său verde – avându-i în roluri principale pe Mickey Rooney, Helen Reddy, Red Buttons şi Shelley Winters.

În ultimii ani însă, echipa Disney ştia că provocarea este să refacă „Pete şi dragonul” pentru tânăra generaţie de cinefili, complet diferită în aşteptări şi dorinţe. Astfel a fost ales producătorul Jim Whitaker – a cărui companie de producţie îşi are sediul chiar în studiourile Disney – pentru a coordona realizarea noului film.

SINOPSIS:

De ani de zile, bătrânul sculptor în lemn domnul Meacham (Robert Redford) i-a încântat pe copiii din împrejurimi cu poveştile lui despre un dragon care trăieşte în inima pădurii din Pacificul de Nord-Est. Pentru fiica sa Grace (Bryce Dallas Howard), care lucrează ca brigadier silvic, acestea sunt doar nişte simple poveşti… până când îl întâlneşte pe Pete (Oakes Fegley).

Pete este un copil misterios, în vârstă de numai 10 ani, fără familie şi fără casă, care pretinde că trăieşte în pădure cu un dragon gigantic şi verde pe nume Elliott. Din descrierile lui Pete, Elliott seamănă izbitor de mult cu dragonul din poveştile domnului Meacham.

Cu ajutorul lui Natalie (Oona Laurence), o fetiţă în vârstă de 11 ani, al cărui tată, Jack (Wes Bentley), deţine o moară de cherestea în apropiere, Grace încearcă să afle de unde provine Pete, cui îi aparţine şi care este adevărul despre acest dragon.

Foto: Pete şi Dragonul – cinemagia

09
/11
/22

CRONICĂ DE FILM Cineastul suedez Ruben Östlund a râs dintotdeauna de ridicolul şi prostia oamenilor, pornind de la compatrioţii săi şi mai ales de la cei din clasele de sus. În “Triangle of Sadness” (2022), filmul care i-a adus în acest an un al doilea Palme d`Or la Cannes, satira e împinsă la extrem.

27
/10
/22

În cele 4 zile de festival au fost peste 300 de oameni în public, în cele 3 locații: la Cinema Victoria, Faber și Facultatea de Arte și Design. Festivalul a fost deschis cu “Pentru minte tu ești Ceaușescu“, în regia lui Sebastian Mihăilescu, care a avut asociat și primul Q&A al festivalului, și s-a încheiat la Faber, cu proiecția filmului „Alb pe Alb”, în regia lui Viera Čákanyová.

26
/10
/22

În luna noiembrie, la History Channel puteţi urmări un documentar despre istoria Colosseumului (cea mai celebră arenă din toate timpurile), cum este viața trăită în munți, ce știa omenirea în antichitate despre extratereștrii și cum s-au păstrat până astăzi legendele faraonilor.

25
/10
/22

După un turneu sold out al echipei în mai multe orașe din țară, filmul Capra cu Trei Iezi intră oficial în cinematografe pe 28 octombrie, în weekendul de Halloween. Bazat pe povestea lui Ion Creangă, filmul a fost primit de public cu surprindere și nostalgie: scenariul respectă basmul lui Creangă, care este, în fond, o poveste de groază, nu neapărat una de adormit copiii. În rolurile principale joacă Maia Morgenstern și Marius Bodochi, iar regia este semnată de Victor Canache.

21
/10
/22

Duminică, 23 octobrie, de la 18.30, la Cinema Astra va avea loc proiecția filmului documentar dedicat Brașovului, realizat de tinerii care au participat la cursurile „Be-Brașov: retrocedarea emoțiilor I memoria orașului”. Participanții la eveniment vor asista și la o reprezentație de tip teatru verbatim și la o expoziție cu fotografii din Brașov.