Peter Gabriel și Mireille Mathieu, în premieră în România
https://www.ziarulmetropolis.ro/peter-gabriel-si-mireille-mathieu-in-premiera-in-romania/

Mireille Mathieu, una dintre cele mai populare cântăreţe franceze, celebrul artist britanic Peter Gabriel şi cântăreţul american Marc Anthony vor concerta pentru prima dată în România, în 2014, un an care se anunţă a fi plin de evenimente interesante pe piaţa muzicală.

Un articol de Petre Ivan|2 ianuarie 2014

Mireille Mathieu, una dintre cele mai populare cântăreţe franceze, celebrul artist britanic Peter Gabriel şi cântăreţul american Marc Anthony vor concerta pentru prima dată în România, în 2014, un an care se anunţă a fi plin de evenimente interesante pe piaţa muzicală.

Anul 2014 aduce pe scenele bucureştene artişti de renume internaţional pe care publicul din România aşteaptă cu interes să îi asculte live. Astfel, Mireille Mathieu, una dintre cele mai populare cântăreţe franceze, va cânta pentru prima dată la Bucureşti, pe 24 martie, la Sala Palatului.

Două ore de muzică live presărate cu melodiile de succes lansate pe parcursul carierei sale precum „Mon Credo”, „C’est Ton Nom”, „Acropolis adieu”, „Ne me quitte pas”, „Santa Maria” şi „Tous les enfants chantent avec moi”.

La rândul său, legendara trupă britanică Deep Purple se întoarce în România, într-un concert la Sala Polivalentă din Capitală, pe 20 februarie.

Richard Clayderman, unul dintre cei mai iubiţi pianişti ai lumii, revine la Bucureşti în 2014, pentru a susţine un concert la Sala Palatului, pe 19 martie, de la ora 20.00.

Totodată, celebrul artist britanic Peter Gabriel vine pentru prima dată în România, pe 8 mai, când va susţine un concert în pavilionul central din cadrul complexului Romexpo din Bucureşti.

Peter Gabriel

Show-ul lui Peter Gabriel face parte din turneul „Back to Front” – 25 de ani de la apariţia albumului „So”

De asemenea,  în 2014, cântăreţul italian Al Bano revine la Bucureşti, pe 7 mai, pentru un concert care va avea loc la Sala Palatului, alături de Alexander Simphony Orchestra.

Cântăreţul american Marc Anthony, unul dintre cei mai influenţi artişti ai timpului său şi un adevărat ambasador al muzicii şi culturii latino, va concerta pentru prima dată în România, pe 19 mai, începând cu ora 19.00, la Sala Palatului din Bucureşti.

Nu în ultimul rând, anul 2014 aduce o nouă schimbare pentru festivalul B’estfest, informează Mediafax.

Ediţia a opta va avea loc pe domeniul Palatului Mogoşoaia, în perioada 31 iulie – 2 august, într-un cadru feeric în care natura şi istoria se îmbină perfect.

Foto: Mireille Mathieu și Peter Gabriel – closermag.com

22
/09
/17

După ce a deschis Festivalul "George Enescu" la București, pe 2 septembrie 2017, cu opera „Oedipe“, în variantă concertantă, alături de London Philharmonic Orchestra, Vladimir Jurowski, directorul artistic al Festivalului "George Enescu", conduce aceeaşi celebră orchestră la ea acasă, prezentând opera lui George Enescu, pe 23 septembrie 2017, la Royal Festival Hall din Londra.

21
/09
/17

Festivalul Enescu aşază, de ceva vreme, România pe harta festivalurilor de muzică clasică din lumea largă. Citim topuri în care Festivalul Enescu se află pe locul trei după evenimente precum BBC Proms (Marea Britanie) şi Festivalul din Lucerna (Elveţia).

19
/09
/17

O dată la doi ani Festivalul Enescu aduce împreună, timp de trei săptămâni, în Bucureşti, iubitorii muzicii clasice. Începători ori melomani cu ştate vechi, tineri sau oameni în puterea vârstei ori bunici, specialişti şi amatori, copii visători, făuritori de frumos, exploratori sau pur şi simplu curioşi.

15
/09
/17

“Asta înseamnă har, talent: să nu poţi trăi fără a crea... Talentul vine de la Dumnezeu. Şi aşa cum arta nu are vârstă, tot astfel nici artistul adevărat nu-şi numără anii ca orice muritor.” – Dida Drăgan. Îndrăgita noastră cântăreață a împlinit, ieri, venerabila vârstă de 70 de ani!

12
/09
/17

Într-o zi de 12 septembrie se stingeau din viaţă Johnny Cash (2003) , unul dintre cei mai influenţi artişti ai secolului trecut, şi actorul american Anthony Perkins (1992). Tot într-o zi de 12 septembrie, se năşteau scriitorii Ion Agârbiceanu si Stanislav Lem, actorul și șansonetistul francez Maurice Chevalier si actrita americană Linda Gray.

09
/09
/17

În luna septembrie, SoNoRo Conac pune din nou muzica în slujba salvării patrimoniului arhitectural românesc și derulează o campanie de strângere de fonduri pentru reabilitarea conacului Neamțu din Olari, județul Olt.

08
/09
/17

Artistul belgian Wim Vandekeybus va prezenta, alături de compania sa, Ultima Vez, miercuri, 27 septembrie, de la ora 20:00, la Sala Studio a Teatrului Național “I.L. Caragiale” Bucureşti, spectacolul “In Spite of Wishing and Wanting (Revival 2016)”, un eveniment ce readuce în atenția publicului român vocabularul inconfundabil al celebrului creator flamand, prezent în cadrul eXplore festival și în edițiile din 2010 cu Monkey Sandwich (Teatrul Odeon) și 2012 cu booting Looting (WASP-Working Art Space and Production).

07
/09
/17

„TragiComedy”, în regia și coregrafia lui Gigi Căciuleanu, un spectacol dedicat memoriei marii balerine Maya Plisețkaia, pe muzica lui Rodion Șcedrin, soțul artistei, va avea loc în cadrul Festivalului Internațional ,,George Enescu”, ediția a XXIII-a, vineri, 8 septembrie, ora 18:30, la Opera Națională București.

06
/09
/17

Soprana Kristine Opolais, recunoscută pentru rolurile sale de pe cele mai importante scene ale lumii, de la Metropolitan Opera New York, la Wiener Staatsoper, Teatro alla Scala şi Royal Opera House Covent Garden, va susține pe 22 septembrie un recital extraordinar pe scena Ateneului Român, în cadrul ediției 2017 a Festivalului Internațional George Enescu.

05
/09
/17

Și a venit a doua zi de festival. Și a venit Joshua Bell la București. Fostul copil-minune al viorii, ajuns acum la 50 de ani, devenit între timp și dirijor, și director muzical al Academy of St. Martin in the Fields (din 2011), e cunoscut nu doar pentru calitatea intepretărilor sale, ci și pentru apetența pentru joacă și pentru explorare.

02
/09
/17

Ediția 2017 a Festivalului Internațional George Enescu (2-24 septembrie, București, România) aduce lucruri inedite prin mai multe premiere: muzica clasică face pact cu tehnologia în trei opere cu proiecții multimedia live, muzica contemporană devine vedeta ediției și 30 dintre cei mai bine cotați compozitori contemporani ai momentului din lume vin la București pentru un dialog fără precedent între public, artiști români și artiști străini de anvergură, în timp ce un număr record de 37 de lucrări de George Enescu sunt interpretate în Festival, iar relația dintre matematică și muzică este prezentată într-o expoziție în premieră în România.