Petre Ispirescu deschide stagiunea Teatrului Naţional pentru Copii
https://www.ziarulmetropolis.ro/petre-ispirescu-deschide-stagiunea-teatrului-national-pentru-copii/

TEATRUL NAŢIONAL PENTRU COPII deschide stagiunea cu unul dintre cele mai frumoase basme româneşti, “TINEREŢE FĂRĂ BĂTRÂNEŢE” de Petre Ispirescu, duminică 4 octombrie 2015, de la ora 11.00, în Sala Media a Teatrului Naţional “I. L. Caragiale” din Bucureşti.

Un articol de Petre Ivan|30 septembrie 2015

„Cu toţii avem nevoie de poveste!”. Este credinţa Magicianului Poveştilor, pe care a susţinut-o, cu aplicaţie şi farmec de-a lungul stagiunilor,  ajutat fiind şi de dumneavoastră, copii iubitori de basme.

Marian Râlea

Marian Râlea

“… fără îndoială, de când e lumea, poveştile sunt ale lumii, a spus marele scriitor I.L.Caragiale, însă fireşte, felul poveştilor rămâne oricând al povestitorului – precum Maica Precista este a tuturor creştinilor, dar o icoană cu chipul ei e a meşterului care a zugrăvit-o în felul lui”. – Marian Râlea

La Teatrul Naţional pentru Copii fiecare duminică vine cu câte o premieră, în care copiii asistă dar şi construiesc povestea, o redescoperă şi o remodelează după chipul, sensibilitatea şi fantezia lor, călăuziţi de actori.

Cu ajutorul reflectoarelor, măştilor, costumelor, proiecţiilor şi cuvântului, fiecare copil poate deveni erou de poveste.

Şi în acestă stagiune, învingându-şi teama şi asumându-şi rolurile pozitive, micuţii actori vor cuceri spaţiul magic al poveştilor, pe care, cu ajutorul teatrului, vor avea ocazia să le cunoască mai bine. Scena devine astfel locul unde cei mai mici dintre spectatorii teatrului pot continua joaca şi îşi pot dezvolta imaginaţia.

Foto: Petre Ispirescu, Teatrul Naţional pentru Copii – Teatrul Naţional  “I. L. Caragiale”

02
/10
/23

Artă, experiențe multisenzoriale marca Madrigal, povești de noapte ale Bucureștiului și primul design show în colaborare cu V&A din Londra, în perioada 29 septembrie - 14 ianuarie, la Palatul Dacia-România de pe Lipscani, în cadrul Art Safari Stars Edition.

29
/09
/23

Acum un secol, preoţi scandalizaţi de un film - "Păcat" (1924) de Jean Mihail - cereau interzicerea acestuia. O sută de ani mai târziu, un nou apel al unor clerici ortodocşi pentru oprirea de la difuzare a unui film, documentarul "Arsenie. Viaţa de apoi" (2023) de Alexandru Solomon. Amuzantă şi revelatoare paralelă.

29
/09
/23

Atelierele de autocunoaștere prin scris Casa din mine vin în întâmpinarea adolescenților bucureșteni, membri ai trupei de teatru Brainstorming, elevi ai Colegiului Național Bilingv „George Coșbuc”, Colegiul Național „Sfântul Sava”, Colegiul Național „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Gheorghe Lazăr”, Liceul Teoretic Internațional de Informatică (ICHB) și Liceul Teoretic „Alexandru Vlahuță” din București.