Petrecerea unde scurtmetrajele sunt pe val. Fiesta del Cine #2
https://www.ziarulmetropolis.ro/petrecerea-unde-scurtmetrajele-sunt-pe-val-fiesta-del-cine-2/

Fiesta del Cine este un maraton de filme scurte româneşti, care are loc în fiecare vară pe plaja Shut Up, Beach din Mamaia, Constanţa. Evenimentul propune oamenilor o altfel de interacţiune cu filmul, sub forma unui beach party, unde timp de o seară, filmul şi muzica se împletesc.

Un articol de Petre Ivan|13 august 2018

Pentru a oferi o experiență completă, programul conține multiple proiecții, sesiuni de Q&A cu filmmakerii la foc de tabară, concerte și un corner de filme VR. Fiesta del cine #2 va avea loc pe 18 august, pe plaja Shut Up, Beach, din Mamaia Nord.

Seara evenimentului va fi deschisă de ritmurile melodiilor lui Mihail, urmate de două calupuri de scurtmetraje atent selecționate de ADFR & ShortsUP. Anul acesta, Victor Țăpeanu, actor și membru fondator al Cuibul Artiștilor, va prezenta momentele-cheie ale serii și va modera sesiunea de Q&A cu cineaștii invitați.

Fiesta del Cine duce experiența cinematografică la un nou nivel în ediția #2! Întreaga seară, publicul va avea șansa să descopere lumea fascinantă a filmelor 360° în corner-ul VR instalat pe plajă, organizat în parteneriat cu Samsung România și CINETic. Seara va continua cu o petrecere ce va ține până în zori, acompaniată de muzica celor de la GOLAN.

Selecția celei de-a doua ediții Fiesta del Cine reunește o varietate de stiluri și subiecte, pentru a reda publicului o imagine cât mai relevantă a producției de film de scurtmetraj din ultimii ani. Din calupul prezentat de ADFR fac parte următoarele titluri:

  • Offstage (r. Andrei Huțuleac, dramă, 2017)
  • Michelangelo (r. Anghel Damian, dramă, 2018)
  • T. a fost aici (r. Ana Agopian, comedie, 2018)
  • Misterul unui caz simplu (r. Vera Surățel, comedie, 2017)

Calupul prezentat de ShortsUP este intitulat “The Future is Female” și aduce pe ecranul Fiesta del Cine următoarele filme de scurt metraj:

  • Sfârșitul verii (r. Alina Manolache, documentar, 2015)
  • Iedera (r. Sarra Tsorakidis, dramă, 2018)
  • Date Night (r. Stela Pelin, comedie/ acțiune, 2017)

Și nu în cele din urmă, marea surpriză a ediției de anul acesta, corner-ul de filme VR, ne așteaptă să ne delectăm cu următoarele titluri:

  • The Al Comrade (r. Ioana Trifu, Ioana Mischie, Daniel Oaida, 2017)
  • The Invisible Man (r. Hugo Keijyer, 2016)
  • The Wetland (r. Ioana Mischie, 2018)
  • Pădurea Jilava (r. Alexandru Berceanu, 2016)
  • Atinge (r. Alexandrul Berceanu, 2018)
  • 7DS (r. Axel Bonnot, 2017)

Prețul unui bilet este de 25 lei și asigură accesul la întreg evenimentul alături de o pungă de popcorn și o sticlă de Merlin’s CHAI.

Rezervările pentru proiecțiile de scurtmetraje pot fi făcute în avans, pe website-ul www.fiestadelcine.net. Pentru cei care își rezervă locul din timp, prețul biletului este de 15 lei.

Toate biletele se vor achiziționa la intrare.

Un eveniment destinat persoanelor cu vârste de peste 18 ani.

Pet Friendly.

Foto: Fiesta del Cine – facebook

27
/10
/22

În cele 4 zile de festival au fost peste 300 de oameni în public, în cele 3 locații: la Cinema Victoria, Faber și Facultatea de Arte și Design. Festivalul a fost deschis cu “Pentru minte tu ești Ceaușescu“, în regia lui Sebastian Mihăilescu, care a avut asociat și primul Q&A al festivalului, și s-a încheiat la Faber, cu proiecția filmului „Alb pe Alb”, în regia lui Viera Čákanyová.

26
/10
/22

În luna noiembrie, la History Channel puteţi urmări un documentar despre istoria Colosseumului (cea mai celebră arenă din toate timpurile), cum este viața trăită în munți, ce știa omenirea în antichitate despre extratereștrii și cum s-au păstrat până astăzi legendele faraonilor.

25
/10
/22

După un turneu sold out al echipei în mai multe orașe din țară, filmul Capra cu Trei Iezi intră oficial în cinematografe pe 28 octombrie, în weekendul de Halloween. Bazat pe povestea lui Ion Creangă, filmul a fost primit de public cu surprindere și nostalgie: scenariul respectă basmul lui Creangă, care este, în fond, o poveste de groază, nu neapărat una de adormit copiii. În rolurile principale joacă Maia Morgenstern și Marius Bodochi, iar regia este semnată de Victor Canache.

21
/10
/22

Duminică, 23 octobrie, de la 18.30, la Cinema Astra va avea loc proiecția filmului documentar dedicat Brașovului, realizat de tinerii care au participat la cursurile „Be-Brașov: retrocedarea emoțiilor I memoria orașului”. Participanții la eveniment vor asista și la o reprezentație de tip teatru verbatim și la o expoziție cu fotografii din Brașov.

20
/10
/22

„Oameni de treabă” / „Men of Deeds”, noul film al regizorului Paul Negoescu, cu Iulian Postelnicu, Vasile Muraru, Anghel Damian și Crina Semciuc în distribuție, va avea o avanpremieră specială în cadrul Les Films de Cannes à Bucarest, sâmbătă, 22 octombrie.

19
/10
/22

CRONICĂ DE FILM După câteva încercări nereuşite de-a lungul anilor de-a face un horror românesc inspirat din literatură sau folclor (de la moroi la vampiri), iată în sfârşit un film căruia nu îi este ruşine să scoată capul în lume - „Capra cu trei iezi”, un debut independent realizat de Victor Canache, care acum câţiva ani lansa şi un scurtmetraj cu acelaşi titlu.