Philip Glass, în premieră în România, la Castelul Bran și la București
https://www.ziarulmetropolis.ro/philip-glass-in-premiera-in-romania-la-castelul-bran-si-la-bucuresti/

Celebrul compozitor american Philip Glass, cunoscut pentru coloana sonoră a unor filme precum The Hours/Orele şi Notes on a Scandal/ Jurnalul unui scandal şi cvartetul de coarde Kronos Quartet vin la Bran şi la Bucureşti pentru a interpreta LIVE în premieră românească un spectacol unic care a făcut înconjurul lumii: DRACULA – MUZICA ȘI FILMUL.

Un articol de Petre Ivan|28 martie 2016

Spectacolul va avea două reprezentații. O avanpremieră exclusivistă este programată pentru 2 iulie, în Parcul Regal, care reprezintă curtea Castelului Bran, în timp ce premiera va avea loc pe 4 iulie, la Teatrul de Vară, Parcul Herăstrău, București.

“De-abia așteptăm să venim în România, chiar în locul de unde a pornit mitul lui Dracula.” –  este mesajul compozitorului Philip Glass pentru fanii români postat pe pagina de Facebook.

Spectacolul DRACULA – MUZICA ȘI FILMUL aduce pe aceeași scenă proiecția filmului-cult redigitalizat Dracula (1931), cu Béla Lugosi în rolul principal,  împreună cu coloana sonoră compusă special pentru peliculă în anul 1998 de Philip Glass și interpretată LIVE chiar de compozitor, alături de unul dintre cele mai bine cotate cvartete de coarde ale momentului, Kronos Quartet.

O poveste despre pasiune și latura noastră întunecată, spectacolul sparge convențiile și creează o experiență culturală excepțională. DRACULA – MUZICA ȘI FILMUL a fost interpretat cu casa închisă la Opera din Los Angeles, la New York și la Londra.  În anul 2012, Universal Pictures a inclus spectacolul în seria de manifestări prin care a sărbătorit 100 de ani de la înființare.

Muzica lui Philip Glass cu siguranță îi face sete și lui Dracula.  – New York Times

Biletele pentru DRACULA – MUZICA și FILMUL se pot achiziționa online, pe siteul EVENTIM, www.eventim.ro, precum și în format fizic de la magazinele partenere EVENTIM, Germanos, Orange, Vodafone, librăriile Humanitas și Cărturești. Organizatorul spectacolului este LIVELAND.

Parcul Regal – Castelul Bran, Bran

Categoria 1  – 470 lei

Categoria 2 – 390 lei

VIP

PACHET SPECIAL „RECEPȚIE LA CASTEL”  – 790 lei (Spectacol & Recepție)

Teatrul de Vară – Herăstrau, București

Categoria 1 – 240 lei

Categoria 2  – 170 lei

VIP

350 lei

Foto: Philip Glass – eventim.ro

15
/05
/22

TIFF propune la ediţia din acest an un Focus Polonia, care cuprinde o selecție a Festivalului Internațional de Film New Horizons din Wrocław, producții contemporane, filme cult  și o retrospectivă Krzysztof Kieślowski.

12
/05
/22

“Unde este Anne Frank?, în regia israelianului Ari Folman, este o modalitate inedită prin care publicul poate aprofunda istoria dincolo de manualele școlare sau cărțile de istorie, un promotor al memoriei și al cultivării valorilor democratice, un instrument al educației despre Holocaust, despre importanța combaterii discriminării, rasismului și a atitudinilor extremiste”, declară reprezentanții Institutului Național pentru Studierea Holocaustului în Romania “Elie Wiesel”, în contextul lansării filmului în cinematografele din țară începnd cu 20 mai.

12
/05
/22

În paralel cu cea de-a 15-a ediție a festivalului One World Romania, în luna mai se vor desfășura mai multe evenimente KineDok, inclusiv în cadrul festivalului. Programul promovează filmul documentar în spații neconvenționale din șase țări partenere: Republica Cehă, Slovacia, Ungaria, Croația, Georgia și România.

10
/05
/22

Cel mai complex proiect documentar dedicat naturii din România vine la HBO Max. „România sălbatică”, realizat de Dan Dinu și Cosmin Dumitrache, va putea fi vizionat de abonații platformei de streaming din 12 mai, pe parcursul a trei episoade. În iulie, miniseria va fi difuzată și pe HBO.

09
/05
/22

Walter Robinson, jurnalistul care a condus echipa Spotlight din cadrul publicației Boston Globe în investigația care a primit în 2003 premiul Pulitzer pentru Public Service vine la București, pentru cea de-a 11-a ediție Superscrieri.

29
/04
/22

CRONICĂ DE FILM "Spioni de ocazie" (2021), noul documentar al Oanei Giurgiu, disponibil în cinematografe, aduce în atenţie o poveste fascinantă de spionaj din timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, care a vizat şi România. Formal, însă, filmul nu se ridică la înălţimea subiectului său.