Philip Seymour Hoffman – Ultimul omagiu pe Broadway
https://www.ziarulmetropolis.ro/philip-seymour-hoffman-ultimul-omagiu-pe-broadway/

Broadway-ul, celebrul cartier al teatrelor din New York, îşi va stinge luminile, miercuri seară, pentru a aduce un ultim omagiu actorului Philip Seymour Hoffman, decedat duminică, la vârsta de 46 de ani.

Un articol de Petre Ivan|4 februarie 2014

Broadway-ul, celebrul cartier al teatrelor din New York, îşi va stinge luminile, miercuri seară, pentru a aduce un ultim omagiu actorului Philip Seymour Hoffman, decedat duminică, la vârsta de 46 de ani.

„Faţadele teatrelor de pe Broadway îşi vor stinge luminile, în memoria lui, miercuri, la ora 19.45 (00.45 GMT, joi), timp de un minut”.

Celebrul actor de cinema şi de teatru a murit, cel mai probabil din cauza unei supradoze de heroină, duminică, în apartamentul său din Manhattan. Actorul a fost găsit cu un ac de seringă înfipt într-un braţ, iar poliţia newyorkeză a descoperit mai multe plicuri cu heroină în apartamentul său, notează Mediafax.

Philip Seymour Hoffman a jucat în trei piese pe Broadway, care i-au adus trei nominalizări la premiile Tony. Cea mai recentă dintre ele, pusă în scenă în 2012, a fost „Moartea unui comis voiajor” de Arthur Miller.

„A fost un adevărat artist care iubea teatrul (…), iar noi îi vom fi întotdeauna recunoscători pentru talentul său fără limite”, a declarat Charlotte St. Martin, directoarea Broadway League.

Philip Seymour Hoffman

Philip Seymour Hoffman a fost recompensat cu premiul Oscar pentru rolul din filmul „Capote”, în 2006

De asemenea, acoturl a mai fost nominalizat de alte trei ori la categoria „cel mai bun actor în rol secundar”, pentru prestaţiile sale din filmele „Charlie Wilson’s War” (2007), „Doubt” (2008) şi „The Master” (2012).

Actorul american are o filmografie bogată – a jucat deja în peste 50 de filme -, remarcându-se cu multe roluri dificile, precum cele din „Marele Lebowski”, „Talentatul domn Ripley”, „Doi oameni perfecţi”, „Dragonul Roşu”, „Cold Mountain”, „Misiune: Imposibilă III”, „Synecdoche, New York”, „Ziua trădătorilor/ The Ides of March” şi „Moneyball: Arta de a învinge”.

Cele mai recente roluri ale sale au fost cele din trilogia „Jocurile foamei/ The Hunger Games”.

Remarcându-se atât în producţii independente, cât şi în superproducţii, Philip Seymour Hoffman a fost unul dintre cei mai apreciaţi actori ai generaţiei sale şi a câştigat, alături de Oscar, un Glob de Aur (alături de alte trei nominalizări), un premiu BAFTA (alături de alte patru nominalizări) şi a fost nominalizat la premiile Primetime Emmy.

Alături de cariera în cinematografie, Philip Seymour Hoffman a fost şi un apreciat actor de teatru, remarcându-se în numeroase producţii puse în scenă pe Broadway şi a fost recompensat cu două premii Tony.

Foto cu Philip Seymour Hoffman – Cinemagia

09
/11
/22

CRONICĂ DE FILM Cineastul suedez Ruben Östlund a râs dintotdeauna de ridicolul şi prostia oamenilor, pornind de la compatrioţii săi şi mai ales de la cei din clasele de sus. În “Triangle of Sadness” (2022), filmul care i-a adus în acest an un al doilea Palme d`Or la Cannes, satira e împinsă la extrem.

27
/10
/22

În cele 4 zile de festival au fost peste 300 de oameni în public, în cele 3 locații: la Cinema Victoria, Faber și Facultatea de Arte și Design. Festivalul a fost deschis cu “Pentru minte tu ești Ceaușescu“, în regia lui Sebastian Mihăilescu, care a avut asociat și primul Q&A al festivalului, și s-a încheiat la Faber, cu proiecția filmului „Alb pe Alb”, în regia lui Viera Čákanyová.

26
/10
/22

În luna noiembrie, la History Channel puteţi urmări un documentar despre istoria Colosseumului (cea mai celebră arenă din toate timpurile), cum este viața trăită în munți, ce știa omenirea în antichitate despre extratereștrii și cum s-au păstrat până astăzi legendele faraonilor.

25
/10
/22

După un turneu sold out al echipei în mai multe orașe din țară, filmul Capra cu Trei Iezi intră oficial în cinematografe pe 28 octombrie, în weekendul de Halloween. Bazat pe povestea lui Ion Creangă, filmul a fost primit de public cu surprindere și nostalgie: scenariul respectă basmul lui Creangă, care este, în fond, o poveste de groază, nu neapărat una de adormit copiii. În rolurile principale joacă Maia Morgenstern și Marius Bodochi, iar regia este semnată de Victor Canache.

21
/10
/22

Duminică, 23 octobrie, de la 18.30, la Cinema Astra va avea loc proiecția filmului documentar dedicat Brașovului, realizat de tinerii care au participat la cursurile „Be-Brașov: retrocedarea emoțiilor I memoria orașului”. Participanții la eveniment vor asista și la o reprezentație de tip teatru verbatim și la o expoziție cu fotografii din Brașov.