Philippe Candeloro, între acțiuni caritabile și luminile scenei
https://www.ziarulmetropolis.ro/philippe-candeloro-intre-actiuni-caritabile-si-luminile-scenei/

 Campionul la patinaj Phillippe Candeloro va juca rolul vânătorului de vampiri Van Helsing în spectacolul DRACULA PE GHEAȚĂ prezentat de Teatrul pe Gheaţă din Sankt-Petersburg în premiera mondială pe 6 aprilie la Sala Palatului din Bucureşti, şi ulterior, pe 8 aprilie la Cluj-Napoca, Sala Polivalentă.

Un articol de Liliana Matei|12 martie 2016

Până la reîntâlnirea cu fanii din România, pe care o așteaptă cu încântare, faimosul patinator se implică în nenumărate acțiuni caritabile.

“Mă leagă amintiri calde de Cluj-Napoca, am mai susținut un spectacol aici. Era prima data când veneam în România, și publicul m-a primit cu multă bucurie. Sper să se-ntâmple același lucru și cu Dracula. Joc rolul lui Van Helsing, e un personaj puternic, care mi se potrivește. Aștept cu nerăbdare să fac cunoștință și cu Bucureștiul” spune Phillippe Candeloro. Francezul are în portofoliu o serie de personaje legendare, dintre care poate cel mai memorabil este cel inspirat de condeiul lui Alexadre Dumas, mușchetarul D’Artagnan, a cărui interpretare i-a adus medalia de bronz la Jocurile Olimpice de Iarnă de la Nagano, din 1998.

Din ce în ce mai prezent în ultimii ani pe micile ecrane în calitate de comentator sportiv, Phillippe Candeloro nu se dă înapoi de la niciun efort nici când vine vorba de acțiuni caritabile. Doar cu o lună în urmă, alături de o mână de personalități sportive la fel de îndrăgite de publicul francez, a parcurs o parte din circuitul de ski fond La Transjurassiene pentru a sprijini cauza donării de celule stem. Traseul La Transjurassiene este pe locul doi în topul celor mai lungi curse din lume, după Vasaloppet-ul suedez (90 km).

Născut la Sankt-Petersburg, spectacolul “DRACULA PE GHEAȚĂ”, bazat pe nemuritoarea poveste a lui Bram Stoker, își ține premiera mondială în țara de origine a lui Vlad Țepeș, în onoarea celui care a inspirat mitul Contelui Dracula. Campioni olimpici, patinatori profesioniști, costume si decorațiuni fabuloase, ample instalații video, vampiri ce zboară deasupra ringului, lumini spectaculoase, sunete și efecte speciale, completate de muzică – toate recreează legenda celui mai celebru vampir din istoria omenirii, Contele Dracula, și a sa poveste de dragoste eternă. Alături de Phillippe Candeloro, pe ringul de la București și Cluj vor evolua două alte glorii ale patinajului mondial, Tomáš Verner și Surya Bonaly.

 INFO

În funcție de distanța față de scenă, biletele costă 90, 130, 170, 210, 250, 290 și 330 lei atât la București, cât și la Cluj-Napoca. Biletele se pot cumpăra online pe www.eventim.ro sau prin rețeaua Eventim (magazinele Orange, Germanos, Vodafone, Domo, librăriile Humanitas, librăriile Cărturești, hipermarketurile Carrefour și benzinăriile OMV).

Biletele pot fi achizitionate și în două rate lunare, doar prin CardAvantaj, la sediul Eventim din str. Polonă, nr. 15. “DRACULA PE GHEAȚĂ” este un spectacol produs de Ice Vision, organizat de Events și SG.

14
/02
/22

Câștigător al ultimei ediții a Concursului Internațional „George Enescu” (2021), violonistul VALENTIN ȘERBAN este un artist care atrage atenția în peisajul cultural românesc. Membru al cunoscutei orchestre Les Dissonances din Paris și concertmaestru invitat al Orchestrei Române de Tineret, Valentin Șerban a fost protagonistul proiectului inovator „Eyes Wide Shut”: 60 de minute de recital solo, cu piese semnate de mari compozitori ca Bach, Paganini sau Enescu, interpretate în întuneric complet.

14
/02
/22

Cu un sunet senzual, amplu și catifelat, ușurință aristocratică în interpretare și grație, Marc Coppey se înscrie în marea tradiție a violonceliștilor francezi. Însoțit de violoncelul său, Goffriller, din 1711, Marc Coppey va fi prezent săptămâna această în România, pentru a susține două concerte, pe scenele filarmonicilor din București și Sibiu.

10
/02
/22

Sala Mare de spectacole a Operei Naționale București este gazda spectacolului de foaier „Mozart și Salieri”, spectacolelor de operă „Madama Butterfly” de Puccini, „Evgheni Oneghin” de Ceaikovski, „Nunta lui Figaro” de Mozart, spectacolului coupé de dans contemporan „Tango. Radio & Juliet” de Edward Clug și a spectacolului de balet „Frumoasa din Pădurea Adormită” de Ceaikovski, toate făcând parte din repertoriul actual.

10
/02
/22

Peste 60 de artiști internaționali din 13 țări sosesc la Iași în perioada 13 - 19 februarie, în cadrul celei de-a treia ediții a Classix Festival. 8 concerte de muzică clasică, 10 cursuri de măiestrie, o expoziție de ilustrații, o dezbatere, o prelegere și 7 proiecții de film își așteaptă exploratorii aventurii clasice contemporane.

08
/02
/22

Dirijorul Daniel Jinga va evolua în seara de 10 februarie la pupitrul Filarmonicii din Arad, cu un program de muzică românească de secol XIX, cuprinzând partituri de tinereţe semnate în 1867 şi 1876 de compozitorul George Stephănescu, cel care stă la baza întemeierii Operei Naţionale din Bucureşti, prin faptul că în 1885 constituia Compania Opera Română, ce își desfășura pe atunci spectacolele pe scena Teatrului Național.

08
/02
/22

#newTogether, documentarul realizat de Forumul Cultural Austriac București, ajunge la Iași în cadrul Classix Festival. Proiecția în prezența invitaților Dan Lungu (scriitor) și Andrei Popov (Director Adjunct Forumul Cultural Austriac) va avea loc luni, 14 februarie 2022, orele 17:00, în sala de conferințe a Casei Muzeelor Iași din Str. Vasile Alecsandri nr 6.

07
/02
/22

Opera Națională București prezintă vineri, 11 februarie, ora 18:30, spectacolul de operă „La Bohème” de Giacomo Puccini, capodoperă a verismului care, de peste 125 de ani, impresionează și entuziasmează publicul din toate generațiile de melomani. Este una dintre cele mai reprezentative opere în care este cântată sublim viața tinerilor și atmosfera spiritului lor juvenil.

07
/02
/22

Vineri, 11 februarie 2022 (de la 19.00), la Sala Radio, SEARA BEETHOVEN se va desfășura sub bagheta dirijorului german CHRISTOPH  KÖNIG, care a urmat studii de perfecționare sub tutela unor celebri muzicieni, ca Sergiu Celibidache și Sir Colin Davis. Începând din stagiunea 2023 – 2024, Christoph König va prelua conducerea orchestrei simfonice a radioteleviziunii spaniole.

07
/02
/22

Joi, 10 și vineri,11 februarie 2022, Orchestra simfonică a Filarmonicii „George Enescu”, condusă de dirijorul italian Gian Luigi Zampieri, va prezenta un program cu două lucrări de referință: Concertul în la major pentru clarinet şi orchestră, KV622 de Wolfgang Amadeus Mozart, cu clarinetistul Emil Vișinescu în ipostaza de solist, și Simfonia nr. 1, în do minor, op. 11 de Felix Mendelssohn. Concertele se vor desfășura de la ora 19.00, în Sala mare a Ateneului Român, în condițiile respectării restricțiilor pandemice. 

26
/01
/22

Piano STAR - Programul de excelență destinat tinerilor pianiști din segmentul preuniversitar a organizat sâmbătă, 22 ianuarie 2022, Festivalul Piano STAR, un maraton al repertoriilor studiate în întregul proiect, după 4 module de perfecționare tehnică și interpretativă, susținute de profesori de pian din importante academii de muzică din Europa.

18
/01
/22

Situația globală din ultimii (deja) doi ani și mai ales de anul trecut a adus sau accelerat câteva trenduri interesante în producția, prezentarea și consumul de muzică clasică, în opțiunile publicului și modul în care artiștii și organizatorii de evenimente au adus muzica spre audiențe tot mai largi.