Philippe Candeloro, între acțiuni caritabile și luminile scenei
https://www.ziarulmetropolis.ro/philippe-candeloro-intre-actiuni-caritabile-si-luminile-scenei/

 Campionul la patinaj Phillippe Candeloro va juca rolul vânătorului de vampiri Van Helsing în spectacolul DRACULA PE GHEAȚĂ prezentat de Teatrul pe Gheaţă din Sankt-Petersburg în premiera mondială pe 6 aprilie la Sala Palatului din Bucureşti, şi ulterior, pe 8 aprilie la Cluj-Napoca, Sala Polivalentă.

Un articol de Liliana Matei|12 martie 2016

Până la reîntâlnirea cu fanii din România, pe care o așteaptă cu încântare, faimosul patinator se implică în nenumărate acțiuni caritabile.

“Mă leagă amintiri calde de Cluj-Napoca, am mai susținut un spectacol aici. Era prima data când veneam în România, și publicul m-a primit cu multă bucurie. Sper să se-ntâmple același lucru și cu Dracula. Joc rolul lui Van Helsing, e un personaj puternic, care mi se potrivește. Aștept cu nerăbdare să fac cunoștință și cu Bucureștiul” spune Phillippe Candeloro. Francezul are în portofoliu o serie de personaje legendare, dintre care poate cel mai memorabil este cel inspirat de condeiul lui Alexadre Dumas, mușchetarul D’Artagnan, a cărui interpretare i-a adus medalia de bronz la Jocurile Olimpice de Iarnă de la Nagano, din 1998.

Din ce în ce mai prezent în ultimii ani pe micile ecrane în calitate de comentator sportiv, Phillippe Candeloro nu se dă înapoi de la niciun efort nici când vine vorba de acțiuni caritabile. Doar cu o lună în urmă, alături de o mână de personalități sportive la fel de îndrăgite de publicul francez, a parcurs o parte din circuitul de ski fond La Transjurassiene pentru a sprijini cauza donării de celule stem. Traseul La Transjurassiene este pe locul doi în topul celor mai lungi curse din lume, după Vasaloppet-ul suedez (90 km).

Născut la Sankt-Petersburg, spectacolul “DRACULA PE GHEAȚĂ”, bazat pe nemuritoarea poveste a lui Bram Stoker, își ține premiera mondială în țara de origine a lui Vlad Țepeș, în onoarea celui care a inspirat mitul Contelui Dracula. Campioni olimpici, patinatori profesioniști, costume si decorațiuni fabuloase, ample instalații video, vampiri ce zboară deasupra ringului, lumini spectaculoase, sunete și efecte speciale, completate de muzică – toate recreează legenda celui mai celebru vampir din istoria omenirii, Contele Dracula, și a sa poveste de dragoste eternă. Alături de Phillippe Candeloro, pe ringul de la București și Cluj vor evolua două alte glorii ale patinajului mondial, Tomáš Verner și Surya Bonaly.

 INFO

În funcție de distanța față de scenă, biletele costă 90, 130, 170, 210, 250, 290 și 330 lei atât la București, cât și la Cluj-Napoca. Biletele se pot cumpăra online pe www.eventim.ro sau prin rețeaua Eventim (magazinele Orange, Germanos, Vodafone, Domo, librăriile Humanitas, librăriile Cărturești, hipermarketurile Carrefour și benzinăriile OMV).

Biletele pot fi achizitionate și în două rate lunare, doar prin CardAvantaj, la sediul Eventim din str. Polonă, nr. 15. “DRACULA PE GHEAȚĂ” este un spectacol produs de Ice Vision, organizat de Events și SG.

20
/11
/23

Vineri, 24 noiembrie 2023 (de la 19.00) veți asculta la Sala Radio una dintre creațiile muzicale religioase care s-au bucurat de un mare succes în sec. XIX: Stabat mater, lucrare semnată de ROSSINI, marele compozitor italian cunoscut mai ales pentru operele sale, printre care celebrele Il barbiere di Siviglia (Bărbierul din Sevilla) sau La Cenerentola (Cenușăreasa).

20
/11
/23

Vineri, 1 decembrie, de la ora 18:30, vă propunem Concertul Extraordinar de Ziua României, o punte între generații, eveniment în cadrul căruia soliști ai Operei Naționale București vor interpreta arii, lied-uri și duete din creația românească alături de tinerii membri ai Studioului Experimental în Artele Spectacolului Muzical ,,Ludovic Spiess”, acompaniați la pian de către Luminița Berariu și Bogdana Grecova.

17
/11
/23

“Lacul Lebedelor”, cel mai faimos spectacol de balet al tuturor timpurilor, se joacă în premieră pe scena Sălii Palatului din București, cu participarea extraordinară a Baletului Operei Naționale București, avându-i ca invitați pe prim balerinii de talie mondială Iana Salenko și Marian Walter.

17
/11
/23

Înaintea concertului de pe 18 noiembrie de la Arenele Romane, byron lansează un videoclip pentru cea mai complexă piesă din repertoriul trupei - În infern. Scrisă într-o singură zi, orchestrată în 6 luni și filmată în două zile, piesa de zece minute încheie noul album Efemeride.

17
/11
/23

Jessie J, Róisín Murphy, Katie Melua, Delia, Emma, José González, unii dintre cei mai în vogă și apreciați artiști ai momentului, ale căror comunități de fani și urmăritori însumează doar pe YouTube peste 12.000.000 de persoane din întreaga lume și care sunt ascultați de peste 25.000.000 de persoane lunar pe platforma Spotify, vin în premieră la Timișoara, în luna decembrie, pe scena evenimentului „Timișoara 2023 la nesfârșit”

16
/11
/23

Marți, 21 noiembrie, de la ora 19:00, la Sala Radio din București, violoniștii Simina Croitoru și Gabriel Croitoru, acompaniați de pianistul Horia Mihail, vor susține concertul de încheiere a ediției din acest an a Turneului ”Vioara lui Enescu”.

14
/11
/23

"În lunile octombrie şi noiembrie am stat o lună la Timișoara ca bursier: am primit o bursă de creație Taifas în colaborare cu librăria La Două Bufnițe" - scriitorul Vasile Ernu îşi împărtăşeşte impresiile despre prima ediţie a unui nou festival timişorean.

13
/11
/23

Gabriel Croitoru și Simina Croitoru, tată şi fiică, merg înainte cu ediția din acest an a Turneului Național Vioara lui Enescu la sate, în comuna Petriș, județul Arad (17 noiembrie, ora 12.30), la Deva, pe scena Sălii Pro Arte (17 noiembrie, ora 19), la Braşov, la Sala Patria (18 noiembrie, ora 19), cu finalul turneului la Bucureşti, la Sala Radio (21 noiembrie, ora 19).

06
/11
/23

În 2023 se aniversează 190 de ani de la nașterea unuia dintre cei mai mari compozitori: JOHANNES BRAHMS. Născut la Hamburg, pe 7 mai 1833, Brahms este considerat, alături de Bach și Beethoven, unul dintre cei trei mari „B” ai muzicii clasice: „Cred în Bach – Tatăl, Beethoven – Fiul și Brahms – Duhul Sfânt al muzicii” – spunea marele dirijor german Hans von Bülow.

30
/10
/23

Grupul de rock alternativ Heartbreak Cinema a lansat o piesă cu un mesaj puternic, care nu poate trece pe lângă urechile ascultătorilor. Punk-ul nu a fost creat pentru a fi confortabil, iar „Fuckaholic” demonstrează rădăcinile genului, prin expunerea experiențelor negative ale Mariei Teodora și a colaboratoarei Iris Danciu