Planeta Maimutelor: Revoluţie, lider în box office
https://www.ziarulmetropolis.ro/planeta-maimutelor-revolutie-lider-in-box-office/

Lungmetrajul SF „Planeta Maimuţelor: Revoluţie/ Dawn of the Planet of the Apes”, produs de studiourile Fox în 3D, şi-a păstrat poziţia de lider în box office-ul nord-american pentru a doua săptămână consecutiv, cu încasări de 36 de milioane de dolari.

Un articol de Petre Ivan|22 iulie 2014

Regizat de Matt Reeves, filmul „Planeta Maimutelor: Revoluţie” îl prezintă în rolul principal pe Andy Serkis, care revine în rolul lui Caesar, o maimuţă evoluată genetic, liderul unei armate de maimuţe şi primate care s-au refugiat în pădurile din jurul oraşului San Francisco.

Atunci când primatele sunt ameninţate de un grup de oameni, supravieţuitori ai unei epidemii care a făcut ravagii pe plan mondial în urmă cu zece ani, în ambele tabere apar grupări profund divizate, care cer fie reinstaurarea păcii, fie declanşarea unui război care să determine specia dominantă de pe Terra.

Filmul îi mai are în distribuţie pe Gary Oldman, Keri Russell, Jason Clarke, Toby Kebbell, Kodi Smit-McPhee, Enrique Murciano şi Kirk Acevedo.

Locurile 2-10 în boxx oficce-ul american

Thrillerul „Noaptea Judecăţii: Anarhia/ The Purge: Anarchy”, de James DeMonaco, intră în clasament direct pe locul al doilea, cu încasări de 28,3 milioane de dolari, de vineri până duminică, potrivit datelor oferite de boxofficemojo.com. Filmul este continuarea succesului de casă „The Purge: Noaptea judecăţii” (2013)

Filmul de animaţie „Avioane: Echipa de intervenţii/ Planes: Fire & Rescue” se situează pe locul al treilea în box office, după primul weekend de proiecţie, cu încasări de 18 milioane de dolari.

La rândul ei, comedia „Sex Tape”, de Jake Kasdan, cu Jason Segel şi Cameron Diaz se află pe locul al patrulea, cu încasări de 15 milioane de dolari, în 3 zile.

„Sex Tape” este urmat în top de SF-ul „Transformers: Exterminarea”, de comediile „Tammy”, şi „O altă adresă de pomină/ 22 Jump Street”, animaţia „Cum să îţi dresezi dragonul 2/ How to Train Your Dragon 2”, „Maleficent” – cu Angelina Jolie în rolul principal şi „Earth to Echo”, ultimul cu încasări de 3,2 milioane de dolari.

Foto cu Planeta Maimutelor – Cinemagia

27
/10
/22

În cele 4 zile de festival au fost peste 300 de oameni în public, în cele 3 locații: la Cinema Victoria, Faber și Facultatea de Arte și Design. Festivalul a fost deschis cu “Pentru minte tu ești Ceaușescu“, în regia lui Sebastian Mihăilescu, care a avut asociat și primul Q&A al festivalului, și s-a încheiat la Faber, cu proiecția filmului „Alb pe Alb”, în regia lui Viera Čákanyová.

26
/10
/22

În luna noiembrie, la History Channel puteţi urmări un documentar despre istoria Colosseumului (cea mai celebră arenă din toate timpurile), cum este viața trăită în munți, ce știa omenirea în antichitate despre extratereștrii și cum s-au păstrat până astăzi legendele faraonilor.

25
/10
/22

După un turneu sold out al echipei în mai multe orașe din țară, filmul Capra cu Trei Iezi intră oficial în cinematografe pe 28 octombrie, în weekendul de Halloween. Bazat pe povestea lui Ion Creangă, filmul a fost primit de public cu surprindere și nostalgie: scenariul respectă basmul lui Creangă, care este, în fond, o poveste de groază, nu neapărat una de adormit copiii. În rolurile principale joacă Maia Morgenstern și Marius Bodochi, iar regia este semnată de Victor Canache.

21
/10
/22

Duminică, 23 octobrie, de la 18.30, la Cinema Astra va avea loc proiecția filmului documentar dedicat Brașovului, realizat de tinerii care au participat la cursurile „Be-Brașov: retrocedarea emoțiilor I memoria orașului”. Participanții la eveniment vor asista și la o reprezentație de tip teatru verbatim și la o expoziție cu fotografii din Brașov.

20
/10
/22

„Oameni de treabă” / „Men of Deeds”, noul film al regizorului Paul Negoescu, cu Iulian Postelnicu, Vasile Muraru, Anghel Damian și Crina Semciuc în distribuție, va avea o avanpremieră specială în cadrul Les Films de Cannes à Bucarest, sâmbătă, 22 octombrie.

19
/10
/22

CRONICĂ DE FILM După câteva încercări nereuşite de-a lungul anilor de-a face un horror românesc inspirat din literatură sau folclor (de la moroi la vampiri), iată în sfârşit un film căruia nu îi este ruşine să scoată capul în lume - „Capra cu trei iezi”, un debut independent realizat de Victor Canache, care acum câţiva ani lansa şi un scurtmetraj cu acelaşi titlu.