„Please, no photos”- expozitie de fotografie Angelika Platen, la Muzeul National de Arta Contemporana
https://www.ziarulmetropolis.ro/please-no-photos-expozitie-de-fotografie-angelika-platen-la-muzeul-national-de-arta-contemporana/

O amplă expoziţie de fotografie a Angelikăi Platen, intitulată „Please, no photos – Patru decenii de portrete ale artiştilor”, se va deschide, miercuri, la Muzeul Naţional de Artă Contemporană (MNAC), informează, luni, Ambasada Germaniei la Bucureşti.   Organizată de Ambasada Germaniei la Bucureşti, în cooperare cu MNAC, expoziţia reuneşte 150 de portrete, realizate de cunoscuta […]

Un articol de Andrada Văsii|13 noiembrie 2012

O amplă expoziţie de fotografie a Angelikăi Platen, intitulată „Please, no photos – Patru decenii de portrete ale artiştilor”, se va deschide, miercuri, la Muzeul Naţional de Artă Contemporană (MNAC), informează, luni, Ambasada Germaniei la Bucureşti.

 

Organizată de Ambasada Germaniei la Bucureşti, în cooperare cu MNAC, expoziţia reuneşte 150 de portrete, realizate de cunoscuta artistă-fotograf. Vernisajul se va desfăşura în prezenţa artistei şi a ambasadorului Republicii Federale Germania în România, Andreas von Mettenheim.

Expoziţia va putea fi vizitată până la 13 ianuarie 2013.

Denumită Prietena artiştilor – Angelika Platen îşi începe cariera în anii ’60, după studiul fotografiei la Facultatea de Arte plastice din Hamburg. Artista a reuşit să familiarizeze publicul internaţional cu chipurile din spatele operelor de artă, stând mărturie în acest sens peste 1.500 de portrete de artişti arhivate în patrimoniul cultural prusac (Bildarchiv Preußischer Kulturbesitz BPK) de la Belin.

Acestea au fost realizate în ateliere şi galerii, la ediţiile dokumenta de la Kassel, la Bienala de la Veneţia şi Lyon, în muzee sau târguri de artă de la Basel, Berlin, Chicago, Koln şi Paris. Cei mai bine cotaţi artişti contemporani ca Andy Warhol, Henry Moore şi Man Ray, Joseph Beuys, Sigmar Polke, Robert Rauschenberg, Gerhard Richter, dar şi „living sculptures” Gilbert şi George – sunt doar câteva nume din galeria de portrete cu care Angelika Platen îşi prezintă opera.

După 25 de ani de activitate în domeniul automobilistic, Angelika Platen revine din 1998 la prima sa pasiune, fotografia alb-negru, reluând portretele tinerilor artişti de atunci, dar explorând şi zona foarte proaspătă a artei contemporane. Apar astfel portretele artiştilor: Jeff Koons şi Jonathan Meese, Christian Boltanski şi Sylvie Fleury pe care le expune la Galeria Naţională de la Berlin, Muzeul de Artă Modernă de la Frankfurt, Galeria de Artă din Praga, în muzee din Hamburg, Bologna, Barcelona, la Goethe-Institut de la Paris şi Washington.

 

Sursa: Agerpres

06
/01
/16

Primul concert al anului 2016 la Sala Radio va avea loc miercuri, 13 ianuarie, ora 19.00 şi stă sub semnul recunoştinței. Orchestra de Cameră Radio dedică acest eveniment memoriei dirijorului LUDOVIC BÁCS. Pentru mai bine de cinci decenii, cariera artistică a muzicianului a fost strâns legată de ansamblurile muzicale Radio România şi mai ales de Orchestra de Cameră Radio.

06
/01
/16

Ziua Culturii Naționale va fi celebrată vineri, 15 ianuarie 2016, de la ora 19.00, la Ateneul Român, prin spectacolul de muzică tradițională și poezie „La porțile ceriului". Evenimentul, organizat de Institutul Cultural Român în parteneriat cu Filarmonica „George Enescu" şi TVR, îi are ca protagoniști pe Grigore Leșe împreună cu invitații săi.

06
/01
/16

Teatrul În Culise deschide anul 2016 cu aniversarea a patru ani de existență prin 9 days of home theatre, un minifestival în care vor defila cele mai noi producții ale teatrului. Între 9 și 17 ianuarie iubitorii teatrului sunt invitați „acasă”, în mansarda La Scena (Calea Călărașilor nr. 55), pentru a se bucura de spectacol

06
/01
/16

Daniel Craig, protagonistul filmelor din seria "James Bond", are o apariţie episodică în noul film din franciza "Războiul stelelor", intitulat "Star Wars: Trezirea Forţei", în care starul britanic interpretează rolul unui soldat din Infanteria stelară care rosteşte patru replici în acestă peliculă.

05
/01
/16

Sâmbătă, 9 ianuarie, de la ora 17:30, maestrul Andrei Șerban va susține la Opera Națională Română Iași o conferință de presă la care va avea are acces și publicul. Împreună cu Mihaela Marin, Andrei Şerban va lansa albumul bilingv „Regia de operă. Gânduri și imagini”, urmând ca de la ora 18.30 să aibă loc spectacolul ”Lucia di Lammermoor” de Gaetano Donizetti, în regia maestrului.

05
/01
/16

Ediţia din acest an a evenimentului Noaptea Muzeelor va avea loc pe 21 mai şi va fi marcată de o premieră - publicul va avea acces la un ghidaj audio-video, disponibil pe telefoanele mobile, pentru instituţiile muzeale din Bucureşti şi din alte oraşe mari din ţară.

05
/01
/16

În weekend-ul dinaintea anunțării nominalizărilor la cea de-a 88-a ediție a premiilor Oscar, șase dintre producțiile propuse anul acesta la Oscarul pentru Cel mai bun film străin vor fi proiectate la Cinema Union din București.

05
/01
/16

Ştiaţi că într-o zi de 5 ianuarie se inaugura Teatrul de Comedie din București, la iniţiativa lui Radu Beligan? Ajuns astăzi la venerabila vârstă de 97 de ani, maestrul Beligan a fost directorul instituţiei timp de opt ani, în perioada 1961 — 1969.

05
/01
/16

Într-o zi de 5 ianuarie (1932) se năştea Umberto Eco, unul dintre cei mai de seamă gânditori contemporani. Eseurile sale sunt adevărate modele ale genului. Strălucitoarea sa operă romanescă, începută în 1980 cu Numele trandafirului, este renumită pentru subtilele ei jocuri de limbaj şi pentru abundenţa simbolurilor şi aluziilor culturale.

04
/01
/16

Pe  5, 6 și 7 ianuarie, la Sala Mică de la Teatrul Excelsior, are loc ÎnScenarii, un festival de spectacole și filme făcute de adolescenţi. Pentru că "sfârşitul încununează opera", ultima seară se va încheia cu spectacolul ”O femeie singură”, ce o va avea ca protagonistă pe actriţa Maia Morgenstern.