Ploieşti: Vineri, a XIII-a ediţie a Concursului Naţional de Interpretare a Muzicii Folk
https://www.ziarulmetropolis.ro/ploiesti-vineri-a-xiii-a-editie-a-concursului-national-de-interpretare-a-muzicii-folk/

Cea de-a XIII-a ediţie a Concursului Naţional de Interpretare a Muzicii Folk ”Festivalul Castanilor – In memoriam Gabi Dobre” va avea loc vineri şi sâmbătă, în municipiul Ploieşti, în finala festivalului urmând să participe 18 concurenţi (12 grupuri şi şase solişti) din 15 oraşe ale ţării. Potrivit unui comunicat al Primăriei Ploieşti remis, miercuri, presei, […]

Un articol de |3 octombrie 2012

Cea de-a XIII-a ediţie a Concursului Naţional de Interpretare a Muzicii Folk ”Festivalul Castanilor – In memoriam Gabi Dobre” va avea loc vineri şi sâmbătă, în municipiul Ploieşti, în finala festivalului urmând să participe 18 concurenţi (12 grupuri şi şase solişti) din 15 oraşe ale ţării.

Potrivit unui comunicat al Primăriei Ploieşti remis, miercuri, presei, finaliştii au fost aleşi la preselecţia care a avut loc pe 22 septembrie şi la care au fost înscrişi 26 de concurenţi.

Festivalul va debuta vineri, la ora 17,00, la Teatrul ”Toma Caragiu” din Ploieşti, cu concursul de interpretare a muzicii folk, urmat de recitaluri susţinute de Andrei Păunescu şi Trupa ”Totuşi”, Daniel Iancu, Vasile Şeicaru & Victor Hoajă (clape).

Gala Laureaţilor este programată sâmbătă, de la ora 18,00, evenimentul fiind urmat de alte recitaluri susţinute de Alexandra Andrei şi invitaţii Iulian Anghel, Cosmin Văman, Mike Godoroja & Blue Spirit – proiectul ROOTS şi Mircea Baniciu.

Invitaţi la festival sunt şi Ovidiu Scridon, Bogdan Grosu, Florin Camen, Iulia EM & Titus Constantin.

De asemenea, o seară dedicată muzicii folk va fi organizată, duminică, de Casa de Cultură ”I.L.Caragiale” a municipiului Ploieşti la un pub din centrul oraşului, în vederea promovării laureaţilor ediţiilor anterioare ale festivalului.

 

Sursa: Agerpres

29
/09
/23

Atelierele de autocunoaștere prin scris Casa din mine vin în întâmpinarea adolescenților bucureșteni, membri ai trupei de teatru Brainstorming, elevi ai Colegiului Național Bilingv „George Coșbuc”, Colegiul Național „Sfântul Sava”, Colegiul Național „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Gheorghe Lazăr”, Liceul Teoretic Internațional de Informatică (ICHB) și Liceul Teoretic „Alexandru Vlahuță” din București.

27
/09
/23

Duminică s-a încheiat la București a 26-a ediție a Festivalului Internațional George Enescu printr-un concert susținut de Orchestra Regală Concertgebouw dirijată de Klaus Mäkelä cu o lucrare enesciană în interpretarea uneia dintre cele mai importante orchestre din lume: Uvertura de concert pe teme populare românești

26
/09
/23

Trăim secolul vitezei, vorbim repede, tastăm repede, aproape că am uitat cum se scrie de mână, cui îi mai pasă azi de virgule puse corect, de „i”-uri dublate, de verbe reflexive sau de expresii greşite?

26
/09
/23

Programul de educație cinematografică dedicat copiilor din localitățile fără cinematograf, cu acces limitat la cultură este în această săptămână în județul Mehedinți în școlile din localitățile Livezile și Vânju Mare iar în octombrie va fi în școlile din Hărman, județul Brașov.