PNL o propune pe Zoe Petre pentru Consiliul de conducere al ICR
https://www.ziarulmetropolis.ro/pnl-o-propune-pe-zoe-petre-pentru-consiliul-de-conducere-al-icr/

Profesorul universitar Zoe Petre, fost consilier prezidenţial în mandatul de preşedinte al lui Emil Constantinescu, a fost propusă de grupul senatorial al PNL pentru funcţia de membru al Consiliului de conducere al Institutului Cultural Român (ICR). Biroul permanent al Senatului a primit o serie de propuneri pentru posturile de membri ai Consiliului ICR şi a […]

Un articol de |2 octombrie 2012

Profesorul universitar Zoe Petre, fost consilier prezidenţial în mandatul de preşedinte al lui Emil Constantinescu, a fost propusă de grupul senatorial al PNL pentru funcţia de membru al Consiliului de conducere al Institutului Cultural Român (ICR).

Biroul permanent al Senatului a primit o serie de propuneri pentru posturile de membri ai Consiliului ICR şi a decis, marţi, ca persoanele nominalizate să fie audiate de comisiile de cultură şi politică externă ale Camerei superioare a Parlamentului.

Potrivit vicepreşedintelui Senatului, Petru Filip, comisiile vor face audierile cel mai probabil săptămâna aceasta, pentru ca luni plenul Senatului să dea votul de numire în funcţie a membrilor Consiliului de conducere al ICR.

Din partea Grupului senatorial al PSD, pentru Consiliul ICR au fost propuşi Ştefan Mitroi, scriitor şi ziarist şi Octavian Mihail Sachelarie, director al Bibliotecii Judeţene „Dinicu Golescu” din Argeş.

Senatorii PDL i-au propus în conducerea ICR pe Adriana Popescu, director al Departamentului Strategii culturale, Comunicare şi PR la Teatrul Naţional „I.L.Caragiale” şi pe Vlad Păunescu, preşedinte şi director general al „Castel Film”.

UDMR l-a propus pe Demenyi Peter, iar UNPR pe Ruxandra Garofeanu.

Totodată, din Consiliul de conducere al ICR mai face parte şi Ionuţ Vulpescu, ce fusese propus de premierul Victor Ponta, conform unei decizii publicate pe 25 septembrie în Monitorul Oficial. Vulpescu este secretar executiv al PSD şi consilier al preşedintelui de onoare al partidului, Ion Iliescu.

Ministerului Educaţiei l-a propus pe Gigel Paraschiv să devină membru al Consiliului ICR.

Din partea uniunilor de creatori, pentru Consiliul de conducere al ICR au fost propuşi: Mihai Zamfir – propus de Uniunea Scriitorilor, Aura Corbeanu – Uniunea Teatrală din România, Viorica Curea – Uniunea Arhitecţilor din România, Cristiana Russu – Uniunea Artiştilor Plastici din România, Laurenţiu Damian- Uniunea Cineaştilor din România, Ulpiu Vlad – Uniunea Compozitorilor şi Muzicologilor din România, Grigore Arsene – Asociaţia Editorilor din România şi Ştefan Gheorghiu – Uniunea de Creaţie Interpretativă a Muzicienilor din România.

Conducerea ICR va fi completată cu nominalizările Preşedinţiei, Ministerului Afacerilor Externe, Ministerului Culturii, Academiei Române.

Preşedintele Institutului Cultural Român este fostul ministru de Externe, Andrei Marga, care a fost validat de plenul Senatului, pe 11 septembrie, fără să mai fi fost audiat în comisiile de specialitate.

În altă şedinţă, din 18 septembrie, plenul Senatului i-a validat pe Horia-Răzvan Gârbea şi pe Vladimir Simon pentru ocuparea celor două funcţii de vicepreşedinte al ICR.

Gârbea fusese propus de PSD, iar Simon de PDL.

 

Sursa: Agerpres

27
/02
/24

Prima zi a primăverii aduce pe scena Sălii Radio un mărțișor muzical ! Vineri, 1 martie 2024 (de la 19.00), ORCHESTRA NAȚIONALĂ RADIO va interpreta Simfonia nr. 1 - Simfonia primăverii, semnată de ROBERT SCHUMANN, un tablou muzical al anotimpului revenirii la viață.

27
/02
/24

Admiratorii lui Nicolae Corjos vor putea vedea sau revedea la Cinemaraton pe 27 februarie filmele Ora zero, Pădurea nebună, Un studio în căutarea unei vedete, Declaraţie de dragoste, Liceenii, Extemporal la dirigenţie, Liceenii Rock’n Roll, Alo aterizează străbunica, documentarul Sergiu Celibidache.

27
/02
/24

Luna martie vine mereu cu provocarea de a găsi mărțișorul perfect și cadoul ideal pentru femeile din viața noastră. Pe lângă flori și darurile – simbol, Vanner Collective propune și cadoul – experiență, cu un program de cinci mărțișoare teatrale cu cinci perspective feminine, care vor putea fi văzute între 3 și 17 martie, în diferite spații din București: „Cassandra”, „Tot ce e minunat în lume”, „Komorebi. Lumina care se filtrează printre copaci”, „Lemons. Lemons. Lemons. Lemons. Lemons.” și „Lungs”.

27
/02
/24

SkyShowtime a confirmat astăzi că Ted va fi disponibil pentru vizionare în toate piețele în care serviciul este disponibil, începând din 22 februarie. Primele patru episoade vor fi disponibile pentru vizionare în exclusivitate pe SkyShowtime din 22 februarie, urmând ca celelalte episoade să fie disponibile din 11 aprilie.

27
/02
/24

Turneul SoNoRo Conac ajunge în 2024 la ediția a XII-a, intitulată „L’heure bleue” – un titlu inspirat de acel interval de timp în care finalul de zi se pregătește să facă loc înserării, apoi nopții. „Ora albastră” va fi – din perspectiva SoNoRo – un spațiu de visare și un răstimp în care muzica se materializează, trece dincolo de contururi și prinde viață în mod desăvârșit, în unele dintre cele mai frumoase edificii din țara noastră.

27
/02
/24

Între 6 și 7 aprilie va avea loc Digital Nomad Summit, conferința dedicată celor care vor să lucreze și să trăiască oriunde în lume. Timp de două zile, 12 speakeri locali și internaționali vor oferi inspirație, povești și instrumente valabile pentru cei care vor să-și schimbe locuința și să lucreze din Asia sau Europa.

23
/02
/24

Regizorul francez Nicolas Philibert, unul dintre marile nume ale filmului documentar la nivel internațional, semnează regia filmului Pe Adamant (Sur l’Adamant). Filmul a avut premiera la Festivalul Internațional de Film de la Berlin în 2023, unde a câștigat Marele Premiu, Ursul de Aur.