Politist, Cărmăzan
https://www.ziarulmetropolis.ro/politist-carmazan/

Regizorul Ioan Cărmăzan a mărturisit că filmează un lungmetraj poliţist, după un scenariu original scris de Titi Popescu, în care Mihai Mălaimare deţine rolul principal, pelicula urmând să se intituleze „Noi ştim că voi ştiţi că noi ştim”.

Un articol de Petre Ivan|24 noiembrie 2014

„Filmările vor fi terminate peste aproximativ două săptămâni, este un film poliţist”, a declarat Cărmăzan. Regizorul a precizat, de asemenea, că scenariul îi aparţine lui Titi Popescu.

„În rolul principal este Mihai Mălaimare şi în rolul feminin este Eniko Georgescu”, a mai spus acesta. Potrivit regizorului, o parte din acţiune se petrece în prezent, iar o parte, înainte de 1989, „ca un fel de amintire”. „Filmul se va numi, probabil, «Noi ştim că voi ştiţi că noi ştim». (…) Probabil că la toamnă ori la vară va fi lansat (în 2015, n.r.)”, a mai spus cineastul, notează Mediafax.

Peste 80% dintre filmări au avut loc în România, în Bucureşti, iar o parte în Germania, după cum a precizat Ioan Cărmăzan.

Mihai Mălaimare

Mihai Mălaimare

La rândul său, Mihai Mălaimare a declarat că „este primul rol principal care mi se oferă şi sunt foarte bucuros”.

Regizorul Ioan Cărmăzan a debutat în 1982 cu filmul „Ţapinarii”, pentru care a scris şi scenariul, urmat imediat de „Lişca” (1983). Înainte de Revoluţie, a mai regizat „Sania albastră” (1987), iar ulterior, „Casa din vis” (1991), selecţionat în secţiunea paralelă Quinzaine des Realisateurs de la Cannes, „Lotus” şi „Raport despre starea naţiunii”, ambele lansate în 2004.

Pasiunea lui pentru scris se regăseşte în scenariile câtorva filme precum „Vlad Nemuritorul” (regia Adrian Popovici) şi „Orient Express”, în regia lui Sergiu Nicolaescu, cu care Ioan Cărmăzan era bun prieten.

Foto: Politist, Cărmăzan, Mălaimare – cinemagia

13
/01
/23

Două filme din competiţia Festivalului de la Cannes, foarte diferite, pot fi găsite în ianuarie în cinematografe: "Frate şi soră", de Arnaud Desplechin, şi "Păianjenul sfânt", de Ali Abbasi.

05
/01
/23

Anul 2023 se anunţă bun pentru cinematografia română de festival. Vor avea premiera mondială filme provocatoare ale unor cineaşti consacraţi, precum şi o serie de debuturi promiţătoare în ficţiune sau documentar. Ziarul Metropolis a adunat într-o anchetă cele mai aşteptate titluri, cu declaraţii în exclusivitate de la regizorii lor.

04
/01
/23

„Taximetriști”, comedia regizată de Bogdan Theodor Olteanu, care invită spectatorii în viața de noapte a Bucureștiului prin intermediul a doi prieteni taximetriști și a clienților lor, îi aduce împreună pe același generic pe Monica Bîrlădeanu și Andi Vasluianu. Filmul are premiera în cinematografe pe 20 ianuarie, iar informațiile despre biletele puse deja în vânzare sunt disponibile pe site-ul taximetristi.film.

30
/12
/22

Am tot scris în ultimii ani, încă de dinainte de pandemie, despre diversificarea tot mai mare a cinematografiei române. Însă cred că 2022 a depăşit orice previziuni, cu un număr record de filme.

22
/12
/22

Pentru topul cu cele zece filme favorite din 2022, am ales doar titluri care au avut premiera mondială în acest an. La ele am adăugat alte zece menţiuni - cinci tot din 2022, plus alte cinci din 2021, dar recuperate abia în anul care tocmai se încheie.

21
/12
/22

În Ajun de Crăciun, de la ora 10:00, Daniela Zeca Buzura ne propune o întâlnire de colecție. Invitaţii, Cătălin Ştefănescu („Garantat 100%"), Marina Constantinescu („Nocturne") şi Irina Păcurariu („Reţeaua de idoli") ne invită să fim martorii unei profunde discuții jurnalistice, născută din 30 de ani experiență în media din România.

21
/12
/22

TVR Cultural întâmpină Sărbătoarea Crăciunului cu programe speciale, gândite să satisfacă exigențele telespectatorilor săi. Colinde, documentare de excepție, spectacole de balet, interviuri cu artiști de marcă, dar și piese de teatru care au intrat în istorie se regăsesc în grila de sărbătoare. Nu lipsesc filmele de sezon și nici edițiile speciale ale emisiunilor consacrate.