Poppies of Bolero în regia lui Gabriel Boholţ – premiat
https://www.ziarulmetropolis.ro/poppies-of-bolero-in-regia-lui-gabriel-boholt-premiat/

Filmul ”Poppies of Bolero” (”Maci de Bolero”), în regia lui Gabriel Boholţ, a câştigat premiul pentru cel mai bun film străin, la secţiunea ”Silent Film”, în cadrul celei de-a X-a ediţii a Festivalului Internaţional de Film Studenţesc Hollywood. Pelicula a fost singurul film românesc din cadrul festivalului şi a fost selecţionată din peste 200 de […]

Un articol de Andrada Văsii|20 noiembrie 2012

Filmul ”Poppies of Bolero” (”Maci de Bolero”), în regia lui Gabriel Boholţ, a câştigat premiul pentru cel mai bun film străin, la secţiunea ”Silent Film”, în cadrul celei de-a X-a ediţii a Festivalului Internaţional de Film Studenţesc Hollywood.

Pelicula a fost singurul film românesc din cadrul festivalului şi a fost selecţionată din peste 200 de filme trimise din toată lumea. La jurizare au intrat filme din Austria, Bulgaria, Canada, SUA, China, India, Israel, Singapore şi Taiwan.

Potrivit site-ului oficial al festivalului ISFFH, desfăşurat pe 17 şi 18 noiembrie, marele premiu al juriului a fost acordat lui Shaun Seong-young Kim din Statele Unite, pentru „Hu’s Game”.

Gabriel Boholţ, de profesie jurnalist, a lucrat ca fotoreporter la mai multe cotidiane centrale şi reviste din Bucureşti. Ca fotoreporter, jurnalistul s-a consacrat prin fotoreportaje în zonele de conflict din Transnistria – Tiraspol, Dubasari, Muntenegru – Potgorica, Kosovo, Kurdistan – Turcia, dar a lucrat şi fotografie de modă, publicitară sau de studio. Boholţ este membru al Asociaţiei Artiştilor Fotografi din România şi a participat la multiple expoziţii de fotografie atât în ţară, cât şi în străinătate.

În prezent, este student la Facultatea de Arte din cadrul Universităţii Hyperion şi lucrează la Studioul Cinematografic ”Sahia Film”. Gabriel Boholţ este şi regizorul primului film documentar 3D realizat integral în România, intitulat ”Culegătorii de folclor’.

Sursa: Agerpres

14
/02
/24

Joi, 15 februarie, începând cu ora 14:00, Biblioteca Metropolitană București, prin Direcţia Cultură, Învăţământ, Turism a Primăriei Municipiului Bucureşti, va organiza, la Sediul Central „Mihail Sadoveanu” din str. Tache Ionescu nr. 4 are loc o DEZBATERE EVENIMENT, dedicată Zilei Naționale a Lecturii.

14
/02
/24

În data de 2 martie la Timișoara (Filarmonica Banatul Timișoara – Sala Capitol), 14-16 martie la București (Centrul Naţional de Artă “Tinerimea Română”), 23-24 martie la Cluj-Napoca (Academia Națională de Muzică „Gheorghe Dima”) și pe 5 aprilie la Iași (Sala Eduard Caudella, Casa Alecu Balș), vor avea loc audiții pentru admiterea celor mai talentați tineri muzicieni în Orchestrele Naționale de Tineret ale României, la care sunt invitaţi atât actuali membri ai ansamblurilor, cât şi aspiranţii la acest statut, scopul acestor audiţii fiind reconfigurarea acestor orchestre.

14
/02
/24

Institutul Cultural Român și Centrul de Cercetare, Documentare și Promovare „Constantin Brâncuși” din Târgu Jiu organizează, în perioada 18 februarie – 3 martie 2024, expoziția „Masa tăcerii”, proiect ce aduce în fața publicului bucureștean lucrări ale artiștilor care au câștigat Premiul Național „Constantin Brâncuși”, oferit anual de Institutul Cultural Român.

13
/02
/24

CRONICĂ DE FILM “Zona de interes” (2023), de Jonathan Glazer, este un film aproape conceptual, a cărui forţă e dată de contrastul dintre ce vedem în prim-plan, de o parte, şi ce se întâmplă în plan îndepărtat şi ce auzim pe coloana sonoră, de cealaltă parte.

12
/02
/24

Actorul Matei Arvunescu percepe vulnerabilitatea ca pe o lecție de actorie, îl citează pe marele Gabo, încercând să explice cum viața ar putea avea un sens și crede că „revoluție“ e un cuvânt cu mare greutate. Totul, într-un interviu sub formă de alfabet.

12
/02
/24

Acolo unde nu mai e trafic, doar o plajă pustie și posibilitatea unui nou început, iubirea poate completa peisajul unei eternități liniștite. „Băieții buni ajung în Rai”, al treilea lungmetraj al regizorului Radu Potcoavă, propune publicului la cinema, din 22 martie, o întâlnire cu o poveste inedită și o scurtă pauză pentru a uita de grijile vieții cotidiene.

12
/02
/24

Școala Academică de balet La Sylphide, alături de Opera Națională București, vă invită, luni, 19 februarie, de la ora 18:30, să sărbătorim împreună un moment special în lumea baletului: Gala de Balet dedicată aniversării a 25 de ani de la înființarea Școlii Academice La Sylphide.

12
/02
/24

La început de primăvară, Opera Națională București propune publicului spectacolul „Carmen” de Georges Bizet în dublă reprezentație, pe 1 și 3 martie, cu o distribuție de excepție: mezzosoprana Ruxandra Donose invitată în rolul titular, tenorul Ramón Vargas invitat în rolul Don José, baritonul Mihai Damian invitat în rolul Escamillo. În rolul Micaela va evolua soprana Operei Marta Sandu Ofrim. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Tiberiu Soare.