„Portrete I”, la Lipscani Atelier Alternativ
https://www.ziarulmetropolis.ro/portrete-i-la-lipscani-atelier-alternativ/

Pe 4 noiembrie, la ora 20:00, Teatrul de pe Lipscani inaugurează cel mai nou spaţiu al sau: Lipscani Atelier Alternativ. Pe scena Sălii Atelier a Teatrului de pe Lipscani, veti putea urmări producţii ale unor tineri regizori şi actori, experimente teatrale şi alte manifestări culturale menite să promoveze tinerele talente din lumea culturală autohtonă.

Un articol de Liliana Matei|3 noiembrie 2015

Inaugurarea spaţiului se face cu spectacolul „Portrete I – Ceainăria cu portrete”, întors de curând de la Festivalul de Teatru „Pledez pentru TINE(ri)”, de la Piatra Neamţ. Spectacolul este o producţie a companiei Teatrul Nostru şi este găzduit de Teatrul de pe Lipscani.

„Vă plimbaţi zilnic prin oraş. Treceţi mereu pe aceleaşi străzi. Vă treziţi şi vă îndreptaţi spre o ţintă precisă. Niciodată nu întoarceţi privirea în dreapta sau în stânga. Niciodată nu zăboviţi cu privirea asupra detaliilor din jur. V-aţi gândit vreodată că, poate, dacă v-aţi desprinde ochii de dalele trotuarului aţi descoperi lumea? Nu trăim singuri.

Religia e un produs uman. Bigotismul şi falşii mântuitori sunt peste tot. Crucea lui Hristos e distrusă pe zi ce trece de perversitatea celor din jur. Ca să scăpăm, trebuie să fugim de viaţă, într un han părăsit de Dumnezeu.

Dragostea la prima vedere e greu de găsit. Dragostea la prima vedere e şi mai greu de păstrat. Să te-ndrăgosteşti e lucru mare. Iubirea e un joc, pe care doi copii îl joacă de-a lungul vieţii. Iubiţi, zâmbiţi şi aplaudaţi dragostea.

10423721_890648437631824_2721792723394764679_nSunt doar frânturi, mici cioburi de portrete urbane pe care le puteţi admira într-o frumoasă oglindă teatrală.” (Tudor Sicomaş – coordonatorul proiectului)
„Într-un decor minimalist – un fotoliu, un scaun, o masă şi-un cuier –Maestrul de ceremonii, interpretat de însuşi regizorul spectacolului, Tudor Sicomaş, invită publicul în Ceainăria cu portrete: „Opriţi-vă pentru o oră şi ridicaţi privirea spre scena noastră. Veţi descoperi personaje şi oameni incredibil… de adevăraţi.” Şi aşa a şi fost…” (Simona Barlaboi)

Portrete I – Ceainăria cu portrete
Un spectacol de Tudor Sicomaş şi Tadeus Mincă
Coloana sonoră şi procesare audio – Sebastian Ghiţă

Distribuţia:

Irma Lambert, Marguerite – Lavinia Alexandru
Pastorul T. Lawrence Shannon, Băiatul – Sebastian Ghiţă
Armand – Tadeus Mincă
Maggie „Pisica”, Fata – Viorela Diac
Maestrul de ceremonii – Tudor Sicomaş

INFO

Biletele se pot procura şi de la casieria Teatrului de pe Lipscani, de luni până duminică, în intervalul orar 12:00-22:00.

Preţ bilet: 10 RON

www.teatruldepelipscani.ro

28
/02
/24

Romanian Design Week, festivalul multidisciplinar dedicat industriilor creative, organizat de The Institute și prezentat de UniCredit Bank, lansează apelul de înscrieri în circuitul RDW Design GO!.

28
/02
/24

Asociația Tangent, în parteneriat cu Teatrul Excelsior, Teatrul Național „I.L. Caragiale”, Casa Kerim și LiterNet, a lansat miercuri, 21 februarie, un open call pentru actori și actrițe din București, cu vârste cuprinse între 20 și 30 de ani, pentru formarea distribuției spectacolului EMAUS, după romanul omonim al scriitorului italian Alessandro Baricco.

28
/02
/24

“Lacul Lebedelor”, cel mai faimos spectacol de balet al tuturor timpurilor, revine în acest weekend pe scena Sălii Palatului din București, având în rolurile principale pe balerinii Rin Okuno și Robert Enache, alături de ansamblul Operei Naționale București. Reprezentația de la începutul lunii decembrie a fost primită cu entuziasm de către publicul prezent, aceasta fiind sold-out.

28
/02
/24

“Mamma Mia!”, cel mai faimos musical din România, revine weekend-ul acesta pe scena Sălii Palatului din Capitală, într-o nouă reprezentație de zile mari, asta după ce în ultimii cinci ani spectacolul a fost văzut de peste 80.000 de români. Până acum producția a avut nu mai puțin de 33 de reprezentanții în țara noastră, în nouă orașe, dintre care doar 20 în București, unde fiecare spectacol a fost sold-out de fiecare dată.

22
/02
/24

„Invit tinerii să vadă ceva rar, deosebit - prima expoziție organizată în România despre imaginea samuraiului văzută de cei mai importanți artiști japonezi din perioadele Edo și Meiji”, a spus avocatul George Șerban, colecționar de stampe japoneze, la vernisajul expoziției „Samurai. Legendele Japoniei”, care a avut loc pe 21 februarie, la Muzeul Brukenthal din Sibiu, cu sprijinul JTI.

22
/02
/24

Niki (12 ani) și Vika (11 ani) se întâlnesc pentru prima dată în metroul din Harkiv, unde familiile lor s-au refugiat de război. O poveste de dragoste neașteptată și emoționantă, care ne amintește că empatia, generozitatea și speranța în ceilalți sunt singurele lucruri care ne pot salva umanitatea pe timp de război.

19
/02
/24

„Dumnezeu m-a atins cu degetul său mic și a spus: compune pentru teatru, doar pentru teatru.” – mărturisea Puccini într-o scrisoare adresată unui prieten. Și, într-adevăr, Puccini a îndeplinit porunca divină pe care simțea că a primit-o la nașterea sa, dedicându-și întreaga sa viață de creație operei, fără a se „irosi” prea mult spre alte genuri muzicale.

19
/02
/24

Actorul Pavel Bartoș va juca pentru prima dată rolul lui Decebal Necșulescu din piesa „...Escu” de Tudor Mușatescu, într-o coproducție care va avea reprezentații la București și Chișinău. Spectacolul va fi pus în scenă de echipe artistice reunite ale Teatrului „Stela Popescu” din București și Teatrului Național Satiricus Ion Luca Caragiale din Chișinău, într-o colaborare unică în peisajul teatral autohton.