Poveste de Craciun, cel mai mare spectacol de sărbători din București
https://www.ziarulmetropolis.ro/poveste-de-craciun-cel-mai-mare-spectacol-de-sarbatori-din-bucuresti/

Felicia Filip, Cristi Minculescu & IRIS, Monica Petrică & Răzvan Mazilu, Mihai Mălaimare & Teatrul Masca, Ducu Bertzi & Friends, Luiza Zan & Snaps Vocal Band şi Orchestra Simfonică Bucureşti, dirijată de Ciprian Teodoraşcu. Toţi aceştia şi mulţi alţii, vineri, 18 decembrie, începând cu ora 19.00, la Sala Polivalentă, în cel mai mare eveniment de sărbători din Bucureşti.

Un articol de Petre Ivan|10 decembrie 2015

Producție în premieră a Operei Comice pentru Copii, “ Poveste de Craciun” este un spectacol mozaic, în regia lui Cristian Mihăilescu.

Programul evenimentului include colinde românești și din repertoriul internațional, interpretate de peste 400 de artiști, între care se numără Corurile Poveste de CraciunCantus Mundi București, alături de soliștii Operei Comice pentru Copii, precum și momente de balet și gimnastică ritmică, susținute de Școala de Balet „Jaqueline” și Lotul de Gimnastică Ritmică al UNEFS București, împreună cu Ansamblul de Balet al Operei Comice pentru Copii.

Tot în această perioadă, Opera Comică pentru Copii organizează a doua ediție a campaniei J.O.C. (Jucăriile Operei Comice), cea mai mare acțiune de colectare a jucăriilor din București, cu scopul de a fi donate de către artiștii OCC copiilor defavorizați de la mai multe școli speciale, centre de plasament și orfelinate.

Bucureștenii care doresc să doneze o jucărie, o pot face venind la sediul Operei Comice pentru Copii (Calea Giulești, nr. 16), unde este amplasată o urnă-cadou, disponibilă publicului zilnic, între orele 8 și 22, până pe 18 decembrie.

După ce a prezentat în cadrul Festivalului Internațional „George Enescu” opera “Münchhausen – Stăpânul minciunilor”, Opera Comică pentru Copii pregătește în această stagiune trei noi producții:

  • Mam’zelle Nitouche” (operetă, premiera în luna februarie),
  • Viva la mamma” (musical, premiera în luna martie)
  • Jack și vrejul de fasole” (balet, premiera în luna aprilie).

Foto: Poveste de Craciun – Opera Comica pentru Copii

03
/05
/22

Pe 12 și 13 mai, Orchestra simfonică a Filarmonicii „George Enescu”, condusă de dirijorul Valentin Doni, prezintă publicului „În lumina evocării-George Enescu” de Ulpiu Vlad, „Fantezia scoţiană, în mi bemol major, pentru vioară şi orchestră, op. 46” de Max Bruch, cu violonistul Gabriel Croitoru în ipostază solistică, și „Variaţiunile Enigma, op. 36” de Edward Elgar.

02
/05
/22

Duminică, 8 mai 2022, la ora 19.00, pe scena Ateneului Român, în cadrul CellEAST Festival 2022, va avea loc un recital susținut de profesorii invitați în cadrul festivalului și la cursurile de măiestrie Future CellEAST și MiniCellos, violonceliștii Andrei Ioniță, Denis Severin, Valentin Răduțiu, Răzvan Suma, Ștefan Cazacu, Mircea Marian, Marin Cazacu, Atanas Krastev, Dragan […]

20
/04
/22

EUROPAfest deschide ediția cu nr. 29 în prima zi din iulie cu un eveniment de excepție Opening Gala Concert. Protagoniștii serii vor fi PETER AUTSCHBACH - chitară și SAMIRA SAYGILI – voce, câștigătorii „Deutscher Rock und Pop Preis“, eveniment considerat Oscarul muzical al Europei. Alături de artiștii germani vor evolua trupe din SUA și Italia.

18
/04
/22

În cadrul celebrării a 30 de ani de relații diplomatice între Republica Kazahstan și România, în data de 3 mai 2022, ora 19:00, va avea loc pe scena Operei Naționale București concertul „Muzica Marii Stepe – Uly Dala Sazy” susținut de către Orchestra Academică de Stat Folclor și Etnografie "Otyrar Sazy", cu suportul Ambasadei Republicii Kazahstan în România.

18
/04
/22

Așa cum și-au obișnuit publicul meloman, Orchestrele și Corurile Radio România propun în fiecare an, în apropierea Paștelui, un concert deosebit cu un repertoriu axat în special pe o tematică religioasă, o seară muzicală a cărei emoție este o pregătire în sine pentru sărbătoarea pascală.

18
/04
/22

Săptămâna viitoare, vă invităm să urmăriți spectacolele de operă „Cavalleria Rusticana & Pagliacci” de Pietro Mascagni și Ruggero Leoncavallo, „Norma” de Vincenzo Bellini, recitalul de foaier „Note de primăvară” și spectacolul de balet „Giselle” de Adolphe Charles Adam, toate făcând parte din repertoriul actual al operei bucureștene.

18
/04
/22

Centrul Național de Artă “Tinerimea Română” invită publicul în zilele de 5 și 6 mai de la ora 19.00 la Sala Mare a Palatului Național al Copiilor din București la o întâlnire de sărbătoare cu obiceiul, muzica, dansul și autenticul costum tradițional românesc, ansamblul folcloric “Cununa Carpaților”având ca invitaţi și viitorii performeri ale spectaculoaselor dansuri românești, elevi ai liceului de coregrafie Floria Capsali din București.