Povești terapeutice cu Medeea Marinescu
https://www.ziarulmetropolis.ro/povesti-terapeutice-cu-medeea-marinescu/

Vineri, 28 noiembrie, în cadrul primei seri de Poveşti terapeutice de la centrul KinetoBebe, actriţa Medeea Marinescu le-a povestit copiilor.

Un articol de Judy Florescu|4 decembrie 2014

Medeea Marinescu, actriță a Teatrului Național din București,  și-a început cariera în copilărie, cu rolul din filmul ,,Maria Mirabela”.

DSC00003p

Marcela Motoc

Asociația Cortina este creată de actrița Marcela Motoc, care a spus în deschiderea evenimentului: „În acest proiect am pornit de la ideea că și adulții au nevoie de povești.  Avem nevoie să spunem, dar și să ni se spună povești. Ne dorim, chiar și acum, ca cineva să ne asigure de acel happy end. Ne dorim să trăim lucruri frumoase, ca în povești. Iar atunci când vorbim cu copiii, ne e mai ușor să ne raportăm la exemple, la exemplele din povești.

Departamentul de psihologie al Centrului Kinetobebe a inițiat aceste „seri de povești terapeutice„. Terapeutice pentru că fiecare poveste are o temă. Prin intermediul subiectelor din povești încurajăm optimismul, încrederea în sine, încrederea în părinți, deschiderea către comunicare și acțiune, veselia, depăsirea furiei sau a vinovăției.

La finalul poveștii, această tema este dezvoltată de unul dintre psihologii centrului împreună cu cei mici, prin jocuri special concepute si cu o aplicare directă a ceea ce au ascultat în poveste. Părinții, separat, primesc consultanța necesară și poarta o discuție liberă alături de un alt psiholog al centrului.

Acest proiect reprezintă un serial lung, cu episoade de sine stătătoare. În cadrul acestor seri părinții vor cădea pradă farmecului povestirii datorită actorului care o citește, iar copii vor fi vrăjiti de subiectul poveștii, rezultatul fiind, sperăm, unul pe măsura nevoii fiecărui ascultător.

Kinetobebe este un centru de dezvoltare motorie si senzoriala pentru copii, situat în Calea Moșilor nr 158. Următoarele seri de Povești terapeutice îi vor avea ca invitați pe Marius Manole, Șerban Pavlu și Maria Buză.

Obiectivul‎ proiectului ,,Povești terapeutice” este sensibilizarea părinților în fața problemelor și dificultăților pe care copii le întâmpină în viața de zi cu zi, în fața aspectelor sufletești pe care doar părinții le pot remedia. În sprijinul copiilor fără părinți care să îi crească și îndrume, centrul Kitenobebe virează 10% din incasari către Așezământul din Letca Nouă. Actorii implicați în acest proiect își donează în totalitate onorariile către acest așezământ.

05
/03
/14

ŞTIAŢI CĂ într-o zi de 5 martie a încetat din viaţă scriitoarea Hortensia Papadat Bengescu (Concert din muzică de Bach, Straina etc)? Căsătorindu-se la numai 20 de ani, universul casnic îi părea carceral nu atât din pricina celor cinci copii, cât mai ales a unui soţ care nu-i putea aprecia înclinaţiile literare. În puţinul timp liber, Hortensiei Papadat Bengescu purta corespondenţe cu numeroase personalităţi ale vremii. Într-una dinstre scrisori, îi mărturiesea lui Garabet Ibrăilean temerile cu privire la valoarea textelor pe care le scrie: "O oglindă, cred eu, nu e ceva adânc, e o muchie de răsfrângeri trecătoare. Eu simt, nu calculez, atmosfera unei scrieri, ca şi a unui loc, de aceea probabil nu m-am dat lafund, instinctiv, nu am calculat, nici nu am zburat prea sus. Cu ea, ca şi cu celelalte, am trecut prin fazele mele obicinuite şi singurele în care mă decid să scriu. Am scris în «căldură», apoi am crezut că nu e tocmai rău ce am făcut, pe urma nu am mai deosebit nimic, apoi am socotit că e mai puţin ca nimic, că e prost, neînsemnat, şi acum nu-mi dau seama şi aştept să văd ce credeţi fără înconjur".

05
/03
/14

Marele premiu al Galei Mediafax 2014- Gala valorilor, a fost acordat actorului Radu Beligan, printre laureaţi numărându-se coregraful Gigi Căciuleanu, medicii Radu Zamfir, Valentin Calu şi Cătălin Pivniceru, reprezentanţi ai moţilor care i-au salvat pe aceştia în urma accidentul aviatic din Apuseni.

04
/03
/14

Pe 4 aprilie, la doar o lună de la gala premiilor Oscar, Festivalul Internațional de Film NexT (3 – 7 aprilie) își așteaptă spectatorii la o seară cu filme de Oscar și covor roșu, la CinemaPRO din București, la ora 21.00. Oscars Night aduce, în premieră, cele cinci filme nominalizate la trofeul pentru Cel mai bun scurtmetraj, inclusiv câștigătorul categoriei, emoționantul Helium, în regia lui Anders Walter.

04
/03
/14

„Simfoniile mele reprezintă conţinutul întregii mele vieţi; am cuprins în ele toată experienţa şi suferinţă mea”, spunea unul dintre marii compozitori ai tuturor timpurilor, Gustav Mahler. Vineri, 7 martie, de la ora 19.00, la Sala Radio, publicul bucureştean va putea asculta simfonia a II-a de Mahler, a căărei premieră a avut loc în 1895, la Berlin, la pupitrul celebrei orchestre a Filarmonicii din Berlin aflându-se compozitorul însuşi.

03
/03
/14

E probabil să îl știți pe Ovidiu Niculescu din filmele de cinema. El este chelnerul din „Filantropica”, este „Leon” din „Restul e tăcere”. Îi place lui Nae Caranfil să-l bage în filme, și dacă nici Nae nu știe actorii, nimeni nu-i mai știe. E bun Ovidiu Niculescu. Dacă acceptați paradoxul, este poate prea bun. O să explic.

03
/03
/14

La peste 10.000 de metri altitudine, Liam Neeson sfidează pericolul şi intră din nou în acţiune, în Non-Stop, un thriller plin de suspans şi situaţii la limita imposibilului.