Povești terapeutice cu Medeea Marinescu
https://www.ziarulmetropolis.ro/povesti-terapeutice-cu-medeea-marinescu/

Vineri, 28 noiembrie, în cadrul primei seri de Poveşti terapeutice de la centrul KinetoBebe, actriţa Medeea Marinescu le-a povestit copiilor.

Un articol de Judy Florescu|4 decembrie 2014

Medeea Marinescu, actriță a Teatrului Național din București,  și-a început cariera în copilărie, cu rolul din filmul ,,Maria Mirabela”.

DSC00003p

Marcela Motoc

Asociația Cortina este creată de actrița Marcela Motoc, care a spus în deschiderea evenimentului: „În acest proiect am pornit de la ideea că și adulții au nevoie de povești.  Avem nevoie să spunem, dar și să ni se spună povești. Ne dorim, chiar și acum, ca cineva să ne asigure de acel happy end. Ne dorim să trăim lucruri frumoase, ca în povești. Iar atunci când vorbim cu copiii, ne e mai ușor să ne raportăm la exemple, la exemplele din povești.

Departamentul de psihologie al Centrului Kinetobebe a inițiat aceste „seri de povești terapeutice„. Terapeutice pentru că fiecare poveste are o temă. Prin intermediul subiectelor din povești încurajăm optimismul, încrederea în sine, încrederea în părinți, deschiderea către comunicare și acțiune, veselia, depăsirea furiei sau a vinovăției.

La finalul poveștii, această tema este dezvoltată de unul dintre psihologii centrului împreună cu cei mici, prin jocuri special concepute si cu o aplicare directă a ceea ce au ascultat în poveste. Părinții, separat, primesc consultanța necesară și poarta o discuție liberă alături de un alt psiholog al centrului.

Acest proiect reprezintă un serial lung, cu episoade de sine stătătoare. În cadrul acestor seri părinții vor cădea pradă farmecului povestirii datorită actorului care o citește, iar copii vor fi vrăjiti de subiectul poveștii, rezultatul fiind, sperăm, unul pe măsura nevoii fiecărui ascultător.

Kinetobebe este un centru de dezvoltare motorie si senzoriala pentru copii, situat în Calea Moșilor nr 158. Următoarele seri de Povești terapeutice îi vor avea ca invitați pe Marius Manole, Șerban Pavlu și Maria Buză.

Obiectivul‎ proiectului ,,Povești terapeutice” este sensibilizarea părinților în fața problemelor și dificultăților pe care copii le întâmpină în viața de zi cu zi, în fața aspectelor sufletești pe care doar părinții le pot remedia. În sprijinul copiilor fără părinți care să îi crească și îndrume, centrul Kitenobebe virează 10% din incasari către Așezământul din Letca Nouă. Actorii implicați în acest proiect își donează în totalitate onorariile către acest așezământ.

18
/04
/24

Cea de-a XII-a ediție a Săptămânii Haferland, cel mai îndrăgit festival cultural și etnologic al sașilor din Transilvania și din diaspora, va avea loc în perioada 8-11 august 2024 sub înaltul patronaj al Alteței Sale Serenissime Prințul Philipp von und zu Liechtenstein și sub auspiciile Familiei Regale a României. Este pentru prima oară când Familia Regală a României acordă în mod oficial susținere organizării acestui eveniment cultural.

17
/04
/24

După succesul recitalurilor din Iaşi, Suceava, Botoşani şi Neamţ, elevii bucureșteni vor avea ocazia întâlnirii directe cu muzica clasică interpretată de violonistul de talie internaţională Răzvan Stoica. Împreună cu vioara Stradivarius ex-Ernst din 1729 și acompaniat de pianista Andreea Stoica, Răzvan va fi prezent la Colegiul Sfântul Sava pe 22 aprilie şi la la Colegiul Național Gheorghe Lazăr, pe 25 aprilie, în cadrul programului „Muzica Inspiră”, inițiat de Fundația Culturală Gaudium Animae.

17
/04
/24

„Experiențele depresiei” de Sidney J. Blatt este o incursiune în lumea uneia dintre cele mai răspândite boli ale epocii noastre și oferă diverse perspective asupra diferitelor chipuri ale depresiei.

12
/04
/24

Asociația Interact Projects (Proiecte Interactive), în calitate de beneficiar, anunță începerea implementării proiectului Venus iese din retrograd, proiect co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național (AFCN).

12
/04
/24

„Guvernul Copiilor 2”, filmul vizionar regizat de Ioana Mischie, vine în cinematografe din 26 aprilie și prezintă publicului o lume imaginată de copiii români, cu vârste cuprinse între 7 și 12 ani, din diverse categorii sociale, care au fost intervievați cu privire la societatea ideală pe care ar clădi-o dacă ar deveni lideri.

12
/04
/24

Timpul aleargă pe lângă noi și ne impune ritmul. Presiunea este permanentă și de multe feluri. Pentru o femeie timpul curge altfel? Ceasul aleargă cu o altă viteză? Cât timp mai avem la 30 de ani?