Poveştile celor care au creat America, într-un nou serial pe Canalul History
https://www.ziarulmetropolis.ro/povestile-celor-care-au-creat-america-intr-un-nou-serial-pe-canalul-history/

Nicio altă societate nu a primit atât de mulţi imigranţi ca Statele Unite ale Americii, iar fiecare grup a contribuit cu ceva diferit şi unic la ceea ce reprezintă astăzi această naţiune. Poveştile celor care au creat America au fost reunite într-un nou serial difuzat de HISTORY®, începând de astazi, 26 august, de la ora 21:00.

Un articol de Petre Ivan|26 august 2017

Serialul ”Cum a creat lumea America” explorează modelele de imigrare ale diverselor grupuri etnice care au ajuns pe acest teritoriu, relatând evenimente istorice precum comerţul cu blănuri al olandezilor, invenţia timbrului poştal de către imigranţii irlandezi, goana după aur din California, înrolarea în număr mare a germanilor în armata Uniunii în timpul Războiului Civil, marea migraţie afroamericană către nord şi vest şi construcţia Căii Ferate Transcontinentale, care a redus durata de traversare a Americii de la vest la est de la şase luni la o săptămână.

Poveştile strămoşilor care au avut curajul să îşi părăsească ţinutul natal, să se aventureze peste ocean şi să îşi construiască o nouă viaţă pe un teritoriu necunoscut sunt ancorate cu interviuri ale descendenţilor lor.

În plus, imaginile geografice prezentate în serial oferă o frescă a istoriei populării Americii. Toate acestea fac ca noua producţie History, ”Cum a creat lumea America”, să fie nu doar un documentar despre evenimentele şi oamenii care au transformat această naţiune în ceea ce reprezintă astăzi, ci şi un film al  forţelor catalizatoare care pun în mişcare omenirea.

Foto: Cum a creat lumea America – History

09
/11
/22

CRONICĂ DE FILM Cineastul suedez Ruben Östlund a râs dintotdeauna de ridicolul şi prostia oamenilor, pornind de la compatrioţii săi şi mai ales de la cei din clasele de sus. În “Triangle of Sadness” (2022), filmul care i-a adus în acest an un al doilea Palme d`Or la Cannes, satira e împinsă la extrem.

27
/10
/22

În cele 4 zile de festival au fost peste 300 de oameni în public, în cele 3 locații: la Cinema Victoria, Faber și Facultatea de Arte și Design. Festivalul a fost deschis cu “Pentru minte tu ești Ceaușescu“, în regia lui Sebastian Mihăilescu, care a avut asociat și primul Q&A al festivalului, și s-a încheiat la Faber, cu proiecția filmului „Alb pe Alb”, în regia lui Viera Čákanyová.

26
/10
/22

În luna noiembrie, la History Channel puteţi urmări un documentar despre istoria Colosseumului (cea mai celebră arenă din toate timpurile), cum este viața trăită în munți, ce știa omenirea în antichitate despre extratereștrii și cum s-au păstrat până astăzi legendele faraonilor.

25
/10
/22

După un turneu sold out al echipei în mai multe orașe din țară, filmul Capra cu Trei Iezi intră oficial în cinematografe pe 28 octombrie, în weekendul de Halloween. Bazat pe povestea lui Ion Creangă, filmul a fost primit de public cu surprindere și nostalgie: scenariul respectă basmul lui Creangă, care este, în fond, o poveste de groază, nu neapărat una de adormit copiii. În rolurile principale joacă Maia Morgenstern și Marius Bodochi, iar regia este semnată de Victor Canache.

21
/10
/22

Duminică, 23 octobrie, de la 18.30, la Cinema Astra va avea loc proiecția filmului documentar dedicat Brașovului, realizat de tinerii care au participat la cursurile „Be-Brașov: retrocedarea emoțiilor I memoria orașului”. Participanții la eveniment vor asista și la o reprezentație de tip teatru verbatim și la o expoziție cu fotografii din Brașov.