Povestile din Humuleștiul de altădată, la Teatrul Ion Creangă
https://www.ziarulmetropolis.ro/povestile-din-humulestiul-de-altadata-la-teatrul-ion-creanga/

Poveştile pline de umor şi tâlc din Humuleştiul de altădată revin pe scenă la început de Gerar în spectacolul „Amintiri din Copilărie”, una dintre cele mai recente producţii ale Teatrului Ion Creangă – spectacol ce a deschis stagiunea 2014-2015, fiind recompensat de juriul internaţional al Festivalului „100, 1.000, 1.000.000 de poveşti” cu Premiul „Cornel Todea” pentru cel mai bun spectacol, şi care a marcat, totodată, debutul regizorului Peter Kerek în teatrul pentru copii.

Un articol de Petre Ivan|6 ianuarie 2015

Povestile din Humuleștiul de altădată / Recompuse într-un caleidoscop jucăuș, binecunoscutele pozne care au făcut deliciul a numeroase generații de cititori sunt transpuse, de această dată, în cheie modernă – spre surpriza spectatorilor, mai ales a celor mici, care vor regăsi pe scenă elemente îndrăgite din benzi desenate și animații.

Însă nu doar copiii vor avea parte de o experiență inedită, ci și adulții, care vor descoperi, timp de o oră și jumătate, un spațiu de poveste al satului de odinioară, creionat cu deosebită atenție de scenografa Iuliana Vîlsan și animat de dansurile tradiționale propuse de coregrafa Larisa PovestileBarbu.

Fără a-și pierde din farmec, întâlnirile cu personaje precum Mătușa Mărioara, cu strașnicul ei cireș, sau Smărăndița Popii devin prilej pentru a descoperi și deprinde noi sensuri.

Căci, dincolo de aventurile lui Nică a lui Ștefan a Petrei, Creangă spune povestea copilului de ieri, de azi și de mâine, a unei vârste fermecate ce stă sub semnul neastâmpărului, al șotiilor și poznelor nevinovate.

Spectacolul „Amintiri din Copilărie” va avea loc sâmbătă, 10 ianuarie, și duminică, 11 ianuarie, începând cu ora 11.00, la Palatul Național al Copiilor.

Mai multe detalii despre program și bilete sunt disponibile aici şi aici.

Foto: Povestile din Humuleștiul de altădată – Adi Bulboacă / teatrulioncreanga.ro

05
/02
/24

La Centrul Național al Dansului București (CNDB), anul începe cu o rezidență și cu o serie de spectacole prezentate în cadrul stagiunii. 2024 este an aniversar la CNDB. Instituția împlinește 20 de ani și își propune să celebreze prin evenimente speciale cele două decenii de promovare a creației coregrafice.

05
/02
/24

„Din autobiografie îmi extrag eu forța, prin autobiografie simt că pot să-i fac pe oameni să se confrunte cu acele lucruri pe care nu vor să le vadă. Când vine vorba de scrierea autobiografică, oamenii nu mai pot spune: E doar un personaj, asta nu poate fi adevărat”.

05
/02
/24

Vineri, 9 februarie 2024 (19.00), ORCHESTRA NAȚIONALĂ RADIO va fi dirijată de RADU PAPONIU, director artistic și muzical al ansamblului Southwest Florida Symphony Orchestra, dirijor asociat al Filarmonicii din Naples (Florida – S.U.A.) și director muzical al Orchestrei de Tineret din același oraș american. Din 2017, Radu Paponiu a dirijat Filarmonica din Naples în peste 100 de evenimente diferite de muzică clasică, pop sau în proiecte educaționale.

05
/02
/24

Considerat, de critici, dar și de iubitorii de artă, poate cel mai cunoscut și mai bine cotat artist român contemporan la nivel internațional, Adrian Ghenie revine într-o licitație din România cu o lucrare amplă și expresivă.

05
/02
/24

Prima premieră a anului 2024 la Teatrul EXCELSIOR (singurul teatru din București dedicat adolescenților și tinerilor) este spectacolul PTERODACTILI de Nicky Silver, o producție în regia lui Radu Iacoban și scenografia lui Tudor Prodan.

05
/02
/24

Editura Humanitas Fiction vă așteaptă marți, 6 februarie, ora 19.00 la Librăria Humanitas de la Cișmigiu (Bd. Regina Elisabeta nr.38) la lansarea romanului Borges și eu de Jay Parini, recent apărut în colecția „Raftul Denisei“ coordonată de Denisa Comănescu, în traducerea lui Mihnea Gafița, un road novel care emană o nesfârșită admirație pentru unul dintre cei mai îndrăgiți scriitori ai secolului XX, un roman ce are la bază întâmplări petrecute în primăvara anului 1971.

04
/02
/24

NOU Un singur personaj, în care coabitează două ființe diferite, chiar opuse. Un singur monolog, lung, rostit de doi actori, într-un spectacol nou intrat în portofoliul Teatrului Metropolis, în urma concursului pentru debutanți, “StarT”

02
/02
/24

Jurnalismul de investigație din Balcani, Europa Centrală, țările Parteneriatului Estic, precum și Cipru și Malta, a întâmpinat numeroase provocări în ultimii ani. În multe țări din regiune, peisajul media este plin de (auto-)cenzură, iar inițiativele independente și critice sunt insuficiente. Jurnaliștii se confruntă deseori cu amenințări, hărțuire și acțiuni legale, ceea ce le restricționează tot mai mult capacitatea de a documenta și raporta problemele acute din societatea actuală.

02
/02
/24

În perioada 5 – 23 februarie 2024, Elite Art Gallery vă invită la expoziția artistului Leo Dolghier Oleg, „Symbiosis”, curatoriată de istoricul de artă, Felicia Acsinte. În cadrul vernisajului, care va avea loc pe data de 8 februarie, începând cu ora 18:00, expoziția va fi îmbogățită cu un element interactiv și dinamic, prezentat de artistul performer, Alexandru Medinschi, completând astfel călătoria vizuală printr-o experiență captivantă.