Poziṭia Copilului- reacṭii în presa strãinã
https://www.ziarulmetropolis.ro/pozi%e1%b9%adia-copilului-reac%e1%b9%adii-in-presa-straina/

Fiind câştigãtor al Ursului de Aur, filmul românesc Poziṭia Copilului beneficiazã în ultimele zile de numeroase critici favorabile din partea publicaṭiilor de specialitate.   Site-ul Hollywoodreporter vorbeşte despre filmul Poziṭia Copilului drept un produs cultural focusat care prezintã portretul tragic-comic al unei mame dominante. Filmul Poziṭia Copilului, deşi vãzut puṭin prea dramatic, apare în viziunea […]

Un articol de Andrada Văsii|18 februarie 2013

Fiind câştigãtor al Ursului de Aur, filmul românesc Poziṭia Copilului beneficiazã în ultimele zile de numeroase critici favorabile din partea publicaṭiilor de specialitate.

 

Site-ul Hollywoodreporter vorbeşte despre filmul Poziṭia Copilului drept un produs cultural focusat care prezintã portretul tragic-comic al unei mame dominante. Filmul Poziṭia Copilului, deşi vãzut puṭin prea dramatic, apare în viziunea celor de laHollywoodreporter drept o peliculã cu un scenariu admirabil; Cãlin Peter Netzer a fost receptat drept un regizor talentat, care a folosit scenariul la maxim şi a dat viaṭã unor momente comice balansate excepṭional de cãtre finalul tragic.

 

Personajul din Poziṭia Copilului interpretat de cãtre  Luminiṭa Gheorghiu a fost receptat drept unul care ṭine întreg dramatismul filmului. Scena de început o prezintã din postura femii care discutã cu prietena sa despre Barbu, fiul ei, care o ignora  de câteva luni.

 

In continuare, Poziṭia Copilului beneficiazã de critici favorabile din partea site-urilor de specialitate.

29
/09
/23

Atelierele de autocunoaștere prin scris Casa din mine vin în întâmpinarea adolescenților bucureșteni, membri ai trupei de teatru Brainstorming, elevi ai Colegiului Național Bilingv „George Coșbuc”, Colegiul Național „Sfântul Sava”, Colegiul Național „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Gheorghe Lazăr”, Liceul Teoretic Internațional de Informatică (ICHB) și Liceul Teoretic „Alexandru Vlahuță” din București.

27
/09
/23

Duminică s-a încheiat la București a 26-a ediție a Festivalului Internațional George Enescu printr-un concert susținut de Orchestra Regală Concertgebouw dirijată de Klaus Mäkelä cu o lucrare enesciană în interpretarea uneia dintre cele mai importante orchestre din lume: Uvertura de concert pe teme populare românești

26
/09
/23

Trăim secolul vitezei, vorbim repede, tastăm repede, aproape că am uitat cum se scrie de mână, cui îi mai pasă azi de virgule puse corect, de „i”-uri dublate, de verbe reflexive sau de expresii greşite?

26
/09
/23

Programul de educație cinematografică dedicat copiilor din localitățile fără cinematograf, cu acces limitat la cultură este în această săptămână în județul Mehedinți în școlile din localitățile Livezile și Vânju Mare iar în octombrie va fi în școlile din Hărman, județul Brașov.