Premiera lungmetrajului „Complet Necunoscuți”, adaptare realizată de Octavian Strunilă după celebrul „Perfetti Sconosciuti”, are loc la TIFF 2021
https://www.ziarulmetropolis.ro/premiera-lungmetrajului-complet-necunoscuti-adaptare-realizata-de-octavian-strunila-dupa-celebrul-perfetti-sconosciuti-are-loc-la-tiff-2021/

„Complet Necunoscuţi”, adaptarea românească a super producţiei de nivel mondial „Perfetti Sconosciuti”, va avea premiera la Festivalul Internaţional de Film Transilvania (TIFF), sâmbătă, pe 24 iulie.

Un articol de Liliana Matei|28 iunie 2021

Lungmetrajul regizat și adaptat de Octavian Strunilă, o comedie inteligentă despre adevăr și relații, va putea fi vizionat, în exclusivitate, în cadrul celui mai mare festival dedicat filmului de lungmetraj din România, apreciat ca unul dintre cele mai importante 40 de festivaluri din lume! Producția va avea statutul de film invitat, iar publicul se va putea bucura de două proiecții, cea mare, din Piața Unirii, pe 24 iulie, și a doua, indoor, într-o dată ce urmează a fi programată.

La premiera lungmetrajului „Complet Necunoscuți” vor fi prezenți atât producătorii, cât și actorii din distribuția filmului. Anca Dumitra, Andreea Grămoșteanu, Leonid Doni, Alex Conovaru, Ada Galeș, Gabriel Răuță, Adrian Ștefan, Catia M. Tănase, dar și Paul Ipate, host și narator al making of-ului, și Octavian Strunilă, producător, regizor, scenarist și actor, vor fi prezenți cu toții la TIFF, pentru a trăi emoția lansării acestui film atât de așteptat de public.

„În sfârșit pot să-mi exprim public bucuria și entuziasmul acestei vești atât de importante pentru noi, pentru mine și pentru echipa care a muncit alături de mine la acest film! Suntem foarte încântați să avem premiera lungmetrajului „Complet Necunoscuți” la TIFF, un festival de primă mână, cu producții ale marilor regizori din întreaga lume și cu o selecție atât riguroasă făcută de organizatori. Am avut un feedback încurajator din partea directorului artistic al festivalului, Mihai Chirilov, căruia îi mulțumesc pentru răbdarea cu care a analizat unele detalii și pentru încrederea pe care mi-a acordat-o chiar de la debutul meu în lungmetraj. E o onoare și o mândrie pentru mine, mai ales că vom fi la TIFF în plin weekend, într-o zi în care, sper eu, piața va fi plină. Am mari emoții, așa cum e normal, dar sunt nerăbdător să mergem la Cluj-Napoca cu toată echipa filmului, cu actorii, și să vizionăm în premieră filmul, împreună cu publicul TIFF 2021!”, a declarat Octavian Strunilă, regizor și producător.

„Să faci un remake românesc la o comedie deșteaptă, cum este „Perfetti Sconosciutti”, pare simplu, dar nu e. Ai nevoie de o adaptare atentă, de o regie calibrată la teatralitatea și constrângerile materialului original și, poate cel mai important, de un casting la milimetru și de o mână sigură în lucrul cu actorii. Cred că Octavian Strunilă reușește toate aceste lucruri încă de la debutul lui în regie, țintind elegant spre un binemeritat succes de public”, a declarat Mihai Chirilov, director artistic TIFF.

După premiera din cadrul TIFF 2021, Octavian Strunilă promite ca filmul să ajungă în cinematografe în toamnă, astfel ca întreg publicul cinefil românesc să se poată bucura de această super producție.

Lungmetrajul „Complet Necunoscuți” e un proiect desfășurat în pandemie. Filmările s-au încheiat în luna martie 2021, iar post-producția, în luna iunie. Un proiect realizat de către Ștefan Hillerin, producător din partea Black Maria Film, Octavian Strunilă, producător din partea Ecart Studio, Retina Film Production și Chainsaw Europe. Producția, regizată și adaptată de Octavian Strunilă, are o durată de 1h30’.

27
/10
/22

În cele 4 zile de festival au fost peste 300 de oameni în public, în cele 3 locații: la Cinema Victoria, Faber și Facultatea de Arte și Design. Festivalul a fost deschis cu “Pentru minte tu ești Ceaușescu“, în regia lui Sebastian Mihăilescu, care a avut asociat și primul Q&A al festivalului, și s-a încheiat la Faber, cu proiecția filmului „Alb pe Alb”, în regia lui Viera Čákanyová.

26
/10
/22

În luna noiembrie, la History Channel puteţi urmări un documentar despre istoria Colosseumului (cea mai celebră arenă din toate timpurile), cum este viața trăită în munți, ce știa omenirea în antichitate despre extratereștrii și cum s-au păstrat până astăzi legendele faraonilor.

25
/10
/22

După un turneu sold out al echipei în mai multe orașe din țară, filmul Capra cu Trei Iezi intră oficial în cinematografe pe 28 octombrie, în weekendul de Halloween. Bazat pe povestea lui Ion Creangă, filmul a fost primit de public cu surprindere și nostalgie: scenariul respectă basmul lui Creangă, care este, în fond, o poveste de groază, nu neapărat una de adormit copiii. În rolurile principale joacă Maia Morgenstern și Marius Bodochi, iar regia este semnată de Victor Canache.

21
/10
/22

Duminică, 23 octobrie, de la 18.30, la Cinema Astra va avea loc proiecția filmului documentar dedicat Brașovului, realizat de tinerii care au participat la cursurile „Be-Brașov: retrocedarea emoțiilor I memoria orașului”. Participanții la eveniment vor asista și la o reprezentație de tip teatru verbatim și la o expoziție cu fotografii din Brașov.

20
/10
/22

„Oameni de treabă” / „Men of Deeds”, noul film al regizorului Paul Negoescu, cu Iulian Postelnicu, Vasile Muraru, Anghel Damian și Crina Semciuc în distribuție, va avea o avanpremieră specială în cadrul Les Films de Cannes à Bucarest, sâmbătă, 22 octombrie.

19
/10
/22

CRONICĂ DE FILM După câteva încercări nereuşite de-a lungul anilor de-a face un horror românesc inspirat din literatură sau folclor (de la moroi la vampiri), iată în sfârşit un film căruia nu îi este ruşine să scoată capul în lume - „Capra cu trei iezi”, un debut independent realizat de Victor Canache, care acum câţiva ani lansa şi un scurtmetraj cu acelaşi titlu.