Premiile APLER, la Muzeul National al Literaturii Romane
https://www.ziarulmetropolis.ro/premiile-apler-la-muzeul-national-al-literaturii-romane/

Asociaţia Publicaţiilor Literare şi Editurilor din România (APLER ) şi-a desemnat, marţi seară, câştigătorii, în cadrul Galei Premiilor breslei, desfăşurată în rotonda Muzeului Naţional al Literaturii Române (MNLR).  Revista anului 2011 a fost desemnată publicaţia ARCA, din Arad, în timp ce Premiul Romul Munteanu pentru editura anului 2011 a revenit Editurii „Tracus Arte”, din Bucureşti. […]

Un articol de Andrada Văsii|12 decembrie 2012

Asociaţia Publicaţiilor Literare şi Editurilor din România (APLER ) şi-a desemnat, marţi seară, câştigătorii, în cadrul Galei Premiilor breslei, desfăşurată în rotonda Muzeului Naţional al Literaturii Române (MNLR).

 Revista anului 2011 a fost desemnată publicaţia ARCA, din Arad, în timp ce Premiul Romul Munteanu pentru editura anului 2011 a revenit Editurii „Tracus Arte”, din Bucureşti.

Graficianul de carte al anului 2011 a fost desemnat Tudor Jebeleanu, iar Premiul Cezar Ivănescu pentru autorul anului 2011 a fost acordat poetului Paul Vinicius pentru cartea „Liniştea de dinaintea liniştei”, apărută la Editura Tracus Arte.

De asemenea, Premiul Dan Alexandru Condeescu pentru critică literară şi ediţii critice a fost acordat lucrării „Cronologia vieţii literare româneşti.1944-1964”, coordonator Andrei Grigor, Editura Muzeului Naţional al Literaturii Române din Bucureşti.

„Într-o lume în care totul se mistifică, intenţia noastră a fost aceea de a oferi ceva solid”, a spus acad. Eugen Simion despre cartea premiată.

Premiul pentru Jurnalism a revenit Anamariei Spătaru, de la Radio România Cultural, şi Mihaelei Helmis, de la Radio România, „două voci importante ale Societăţii Române de Radiodifuziune” (SRR), după cum le-a caracterizat preşedintele APLER, scriitorul Dan Mircea Cipariu.

Premii Speciale APLER au fost oferite lui Ionuţ Bogdan Ştefănescu pentru „Cuvântul de trecere”, Editura Tracus Arte şi lui Mircea Tiberian pentru „Tehnica improvizaţiei”, ediţia a II-a, Editura Tracus Arte.

Sursa: Agerpres

27
/09
/23

Duminică s-a încheiat la București a 26-a ediție a Festivalului Internațional George Enescu printr-un concert susținut de Orchestra Regală Concertgebouw dirijată de Klaus Mäkelä cu o lucrare enesciană în interpretarea uneia dintre cele mai importante orchestre din lume: Uvertura de concert pe teme populare românești

26
/09
/23

Trăim secolul vitezei, vorbim repede, tastăm repede, aproape că am uitat cum se scrie de mână, cui îi mai pasă azi de virgule puse corect, de „i”-uri dublate, de verbe reflexive sau de expresii greşite?

26
/09
/23

Programul de educație cinematografică dedicat copiilor din localitățile fără cinematograf, cu acces limitat la cultură este în această săptămână în județul Mehedinți în școlile din localitățile Livezile și Vânju Mare iar în octombrie va fi în școlile din Hărman, județul Brașov.

26
/09
/23

Cea mai nouă premieră de la Teatrul Act, „Acasă la Zoo”, este un spectacol care poartă guler alb și mocasini, și care, după ce a asimilat toate tacâmurile și manierismele, și lentoarea de intelectual, și tactul folosit ca paravan pentru pudoare și pentru un comportament evitant, pune sub semnul întrebării noblețea civilizației, dusă la rang de dresaj.

26
/09
/23

Cea de-a IX-a ediție a „Premiilor Constantin Chiriac” a avut loc zilele trecute, în Prisăcani, satul natal al lui Constantin Chiriac, directorul general al Teatrului Național „Radu Stanca” Sibiu și președintele Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu, cel care a inițiat această competiție prin care elevii primesc recunoașterea calităților lor intelectuale și sufletești, pentru a-i angaja în destinul comunității.

26
/09
/23

Alejandro Durán este născut în Columbia, unde a terminat actoria. Se îndreaptă apoi spre regie, lucrând câteva spectacole în țara natală. Vine la București pentru un master la U.N.A.T.C. A pus în scenă la Teatrul Național din București și se pregătește să monteze la Teatrul Municipal din Miercurea Ciuc. La Teatrul Metropolis a avut premiera "Sunt un criminal și un tată de familie" de Fabio Rubiano.

25
/09
/23

Ediția a 13-a a Festivalului Bucharest Fringe – Maratonul Teatrului Independent s-a încheiat ieri, 24 septembrie, după 10 zile cu 28 de evenimente indoor și outdoor – spectacole în competiție, spectacole studențești, patru premiere teatrale, film, atelier de teatru, concert – care au ținut în atenția publicului cele mai tinere și fresh creații independente din București și din țară.

24
/09
/23

Insula Hydra. Soarele. Marea. Cel mai bun loc de unde poți privi luna. Iubire. Nebunie. Căutare. Depresie. Tristețe. Iubire. Sexualitate. Droguri. Sinucidere. Moarte. Artă. Iubire…