„Toată lumea din familia noastră“, marele câştigător la GOPO
https://www.ziarulmetropolis.ro/premiile-gopo-gala-cu-peste-800-de-invitati/

„Toată lumea din familia noastră“, în regia lui Radu Jude, a câştigat premiul pentru cel mai bun film la Gala Premiilor Gopo. Radu Jude a câştigat premiul pentru regie, iar Şerban Pavlu premiul pentru cel mai bun actor în rol principal pentru prestaţia din acelaşi film

Un articol de Andrada Văsii|25 martie 2013

„Toată lumea din familia noastră“, în regia lui Radu Jude, a câştigat premiul pentru cel mai bun film la Gala Premiilor Gopo. Radu Jude a primit premiul Gopo pentru cel mai bun regizor, în timp ce pelicula şi-a adjudecat şi distincţiile pentru: cel mai bun actor în rol principal (Şerban Pavlu, foto), cea mai bună actriţă în rol secundar (Mihaela Sîrbu), cel mai bun actor în rol secundar (Gabriel Spahiu) şi cel mai bun scenariu (Radu Jude şi Corina Sabău).

Opera Naţională București a găzduit astăzi, 25 martie, Gala Premiilor Gopo, eveniment care răsplătește, în fiecare an, performanţa din filmul românesc. Iată ce premii au fost acordate:

UPDATE 23.07

Premiul GOPO pentru cel mai bun film
„Toată lumea din familia noastră“, regia Radu Jude

Premiul a fost ridicat de producătoarea Ada Solomon, în numele lui Radu Jude, care nu a putut fi prezent la gală. „Ne leagă un drum lung deja. «Toată lumea din familia noastră» este al cincilea proiect pe care îl lucrăm împreună“, a spus Ada Solomon, care lucrează la alte două proiecte alături de regizor.

UPDATE 23.03

Premiul pentru cea mai bună regie
Radu Jude pentru „Toată lumea din familia noastră“

UPDATE 22.53

Premiul pentru cel mai bun actor în rol principal
Şerban Pavlu – primul premiu GOPO şi prima nominalizare – pentru rolul Tavi din filmul „Toată lumea din familia noastră“

UPDATE 22.24

Premiul pentru întreaga carieră – Mitică Popescu

Cel mai bun actor în rol secundar
Gabriel Spahiu, pentru „Toată lumea din familia noastră

UPDATE 22.10

Gopo pentru Cea mai bună actriţă în rol secundar
Mihaela Sîrbu, Otilia din filmul „Toată lumea din familia noastră“.

Gopo pentru Cel mai bun sunet
Tudor Petre, Cristinel Şirli, Cristian Tarnoveţchi și Florin Tăbăcaru, „Undeva la Palilula“

Cel mai bun scenariu
Radu Jude, Corina Sabău, „Toată lumea din familia noastră

UPDATE ora 21.45

Premiul pentru întreaga activitate
După 80 de roluri şi o carieră în teatru şi în film: Constantin Codrescu.

Cea mai bună imagine
Adrian Silişteanu pentru „Undeva la Palilula“

Cel mai bun machiaj, cea mai bună coafură
echipa „Undeva la Palilula“ – Dana Roşeanu, Minela Popa, Ionel Popa, Doina Popa

Cel mai bun documentar
„Turn Off the Lights“, Ivana Mladenovic

Premiul Tânără Speranță
regizorul Nicolae Constantin Tănase, pentru regia scurtmetrajului „Blu“

Cel mai bun debut
„Visul lui Adalbert“, regia Gabriel Achim

Premiul care răsplăteşte eforturile unor distribuitori români de a aduce producţii europene pe ecranele noastre: Gopo pentru Cel mai bun film european se acordă distribuitorului Independenţa Film, pentru „Holy Motors“, al cincilea Gopo pentru Independenţa Film

Premiul publicului pentru filmul cu cele mai mari încasări
„Minte-mă frumos“, regia Iura Luncaşu

Premiul publicului pentru filmul cu cei mai mulţi spectatori
„Despre oameni şi melci“, regia Tudor Giurgiu

Cel mai bun montaj
Cătălin Cristuţiu, pentru „Undeva la Palilula“. Al doilea Gopo din carieră şi a patra nominalizare pentru Cătălin Cristuţiu

Premiul CineTePrinde
Adrian Titieni – „Le mulţumesc tuturor celor care au făcut ca acest lucru să fie posibil“, a declarat actorul.

Cea mai bună muzică originală
Cornel Ilie de la trupa Vunk a anunţat câştigătorul: Vasile Şirli, pentru muzica din „Undeva la Palilula“

Cele mai bune decoruri
Helmut Stürmer, Dragoș Buhagiar, pentru „Undeva la Palilula“

Cele mai bune costume
Lia Manţoc, pentru „Undeva la Palilula“

Peste 800 de invitaţi au fost aşteptați pe covorul roşu la o ediție care s-a anunțat plină de emoţii, surprize, dar şi de umor. Prezentatorul galei a fost Mihai Bobonete (Bobo), renumit pentru numerele sale de stand-up comedy.

Regizorii Călin Peter Netzer, Marian Crişan, Nae Caranfil, actriţele Luminița Gheorghiu, Ana Ularu – câştigătoarea Premiului Gopo 2012 pentru rol principal și membru al juriului de nominalizări de anul acesta, Ioana Flora – distinsă cu Premiul Gopo 2012 pentru rol secundar, Diana Dumitrescu, Daniela Nane, actorii Adrian Titieni (Premiul Gopo 2012 pentru cel mai bun actor în rol secundar) , Andi Vasluianu, Dan Bordeianu, Paul Ipate, Florin Piersic Jr., Radu Iacoban, creatoarea de modă Doina Levintza sau prezentatoarea Andreea Esca sunt doar câţiva dintre invitaţii care au fost prezenţi covorul roșu al Galei Premiilor Gopo.

Aceştia au fost întâmpinați pe covorul roșu de Amalia Enache și Mircea Solcanu, care au găzduit, pentru al treilea an consecutiv, momentele premergătoare Galei. Cei doi au avut misiunea de a le prezenta telespectatorilor o parte din nominalizații din acest an și de a oferi detalii despre filmele aflate în cursă.

Pe lângă cele mai aşteptate trofee ale serii (Cel mai Bun Film, Cel mai Bun Regizor), din programul serii nu au lipsit Premiul Pentru Întreaga Carieră – oferit actorului Mitică Popescu, Gopo pentru Întreaga activitate – acordat actorului Constantin Codrescu, precum și Premiul Special, înmânat directorului de producție Mihai Crișan.

Cristian Mungiu, absent de la gală

La solicitarea regizorului Cristian Mungiu, organizatorii și juriul au decis să nu ia în considerare pelicula „După dealuri“ pentru nominalizările din acest an. De asemenea, considerând că nu are suficiente opțiuni, juriul a hotărât să nu acorde nici o nominalizare la categoria Cea mai bună actriță într-un rol principal.

După succesul de anul trecut, când parodiile la filmele nominalizate au devenit virale, actorii de comedie Mihai Bobonete, Cosmin Nedelcu – Micutzu, Mihai Rait și Cosmin Natanticu au surprins din nou invitaţii Galei cu patru reinterpretări originale ale peliculelor aflate în cursa pentru statueta acordată Celui mai bun film: Toată lumea din familia noastră (r. Radu Jude), Despre oameni și melci (r. Tudor Giurgiu), Visul lui Adalbert (r. Gabriel Achim) și Undeva la Palilula (r. Silviu Purcărete).

Info:

Gala Premiilor Gopo este un eveniment organizat de Asociaţia pentru Promovarea Filmului Românesc(APFR), cu sprijinul Ministerului Culturii, Operei Naționale din București, ArCuB și al Babel Communications.

Telespectatorii au putu urmări Gala la TV pe ProCinema, în direct și în exclusivitate şi online, pe www.premiilegopo.ro şi www.voyo.ro . Ceremonia de decernare a Premiilor Gopo a început la ora 20.00.

Foto: www.premiilegopo.ro

17
/02
/14

SF-ul „Gravity„, de Alfonso Cuaron, a fost marele câştigător la ediţia de anul acesta a premiilor BAFTA, fiind recompensat cu şase trofee, inclusiv cele pentru cel mai bun film britanic şi cel mai bun regizor. Nominalizat la 11 categorii de premii, „Gravity 3D: Misiune în spaţiu” a mai primit trofeele pentru cele mai bune efecte […]

16
/02
/14

CRONICĂ DE FILM „The Monuments Men“ nu este nici comedie, nici reconstituire istorică, nici film de război, ci doar o producţie convenţională cu (foarte) puţin din fiecare. O nouă ambiţie a lui George Clooney de a-şi transmite – şi ca regizor - viziunea despre America.

15
/02
/14

„Black Coal, Thin Ice”,  filmul cineastului chinez  Yinan Diao, a câştigat premiul Ursul de Aur pentru cel mai bun film la cea de-a 64-a ediţie a Festivalului de la Berlin. Din cele 20 de filme din competiție, trei au fost chinezești, iar două dintre acestea au câștigat premii. „E foarte greu de crezut că acest […]

15
/02
/14

Regizorul Radu Gabrea, al cărui film "Lindenfeld" a fost proiectat în avanpremieră, la Institutul Cultural Român din Berlin, spune că pelicula sa este prima care povesteşte "momente total ascunse din istoria României", precum "deportarea saşilor, nemţilor în Siberia". În rolurile principale: Victor Rebengiuc, Ion Caramitru şi Mircea Diaconu.

15
/02
/14

România se numără printre cele opt ţări europene în care, în 2013, s-a înregistrat o creştere a numărului de spectatori în cinematografe, fiind vândute cu 13,8% mai multe bilete, în condiţiile în care, la nivelul Uniunii Europene, numărul tichetelor de cinema vândute a scăzut cu 4,1%.

14
/02
/14

Idile, trădări în amor, răzbunări sângeroase, personaje bizare și fantezii îndrăznețe – spectatorii le vor regăsi în două dintre programele speciale ale celei de-a 8-a ediții a Festivalului Internațional de Film NexT (3 – 7 aprilie), NexT Is Love și Next Look.

14
/02
/14

Metropolis Film vă invită luni, 17 februarie, de la ora 21.00, în Control, la proiecţia lungmetrajului românesc Ryna, povestea unei adolescente din Sulina care se zbate să-şi găsească identitatea lângă un tata care îi anulează feminitatea.

13
/02
/14

“De ce ar fi mai nefiresc să vezi un penis penetrând un vagin decât o lingură cu budincă intrând într-o gură? Dacă Melancholia e cel mai romantic film al lui Lars von Trier, Nymphomaniac este ca şi cum un pictor şi-ar fi aruncat pe pânză toate ideile care i-au trecut vreodată prin cap”, spune suedezul Stellan Skarsgard, rolul masculin principal din Nymphomaniac.

12
/02
/14

Cosmina Stratan și-a încercat norocul la Actorie după ce a văzut câteva spectacole la Teatrul Metropolis. Pe vremea aceea lucra în televiziune și i-a solicitat un interviu lui Mungiu, care tocmai câștiga un premiu la Cannes. Nu știa că peste doar câțiva ani sub îndrumarea aceluiași regizor va fi recompensată tot la Cannes pentru “cea mai bună interpretare”. Cum a început de fapt povestea de succes a Cosminei aflăm chiar de la aceasta, într-un interviu acordat Ziarului Metropolis.

12
/02
/14

Timp de o lună şi jumătate, între 1 martie și 12 aprilie, Caravana Docuart va prezenta filme precum „aici adică... acolo“, în regia Laurei Căpăţână Juller, şi „Exploratorul“, de Titus Muntean şi Xantus Gabor, în cinci oraşe din ţară.

11
/02
/14

Considerată o legendă a Hollywoodului, Shirley Temple a încetat din viaţă la vârsta de 85 de ani, din cauze naturale, în locuinţa ei din Woodside, California. Actriţa a devenit celebră încă din copilărie, în anii ’30, graţie rolurilor interpretate în filmele "Bright Eyes", "Stand Up and Cheer" şi "Curly Top".

10
/02
/14

Cea de-a zecea ediție a Festivalul Internațional de Film București aduce mai multe proiecții – printre acestea şi La Grande Bellezza, nominalizat la premiile Oscar 2014 pentru Cel mai bun film străin -, mai multe filme și mai mulți invitați de marcă decât în anii anteriori.

10
/02
/14

"Vivir es fácil con los ojos cerrados", de David Trueba, a fost marele câştigător la Premiile Goya 2014 - echivalentul spaniol al Oscarurilor. Un alt mare favorit, "Las brujas de Zugarramurdi", de Álex de la Iglesia, a primit opt premii Goya.