Premiile Pulitzer 2017 şi campania electorală din SUA
https://www.ziarulmetropolis.ro/premiile-pulitzer-2017-si-campania-electorala-din-sua/

Premiul Pulitzer 2017 pentru „Fotoreportaj” (Feature Photography”) a revenit publicaţiei Chicago Tribune, care a publicat un portret al unui copil de 10 ani care a supravieţuit unui schimb de focuri în Chicago, şi al mamei sale, care încearcă să reia cursul vieţii după această dramă.

Un articol de Petre Ivan|11 aprilie 2017

Premiile Pulitzer, cele mai prestigioase distincții din jurnalismul american, au recompensat în acest an mai multe articole despre campania electorală din Statele Unite, printre materialele premiate figurând o anchetă despre actele de binefacere ale candidatului la prezidențiale Donald Trump

Jurnalistul David Fahrenthold, de la cotidianul Washington Post, s-a impus la categoria „Jurnalism național” („National Reporting”), pentru un model de jurnalism transparent”, a indicat Comitetul de acordare a premiilor — recompensând modul de investigare inovator folosit de jurnalist, care a cerut ajutorul persoanelor care îl urmăreau pe Twitter pentru a da de urma donațiilor făcute de Trump în scopuri nobile.

Fahrenthold a investigat afirmațiile înșelătoare ale candidatului la Casa Albă cu privire la generozitatea sa față de cauze caritabile și a dezvăluit cum Trump s-a lăudat în termeni foarte cruzi despre cum a dat dovadă de o atitudine degradantă față de femei — așa cum apare într-o înregistrare din 2005, obținută de Washington Post.

Premiul Pulitzer pentru „Servicii Publice” („Public Service”) a revenit în 2017 publicației New York Daily News și platformei ProPublica pentru o anchetă despre aplicarea abuzivă de către poliție a legislației ce viza evacuarea din locuințe a unor persoane sărace, în principal din rândul minorităților.

Cotidianul The New York Times (NYT) a fost recompensat la categoria „Jurnalism Internațional” („International Reporting”) pentru modul în care a analizat eforturile președintelui rus, Vladimir Putin, de a extinde influența rusă în afara țării, recurgând, printre altele, la asasinate, hărțuire online și înscenări împotriva oponenților.Pulitzer

De asemenea, jurnalistul C. J. Chivers, de la New York Times, a primit premiul pentru „Cronică” („Feature Writing”), pentru un material care descrie alunecarea spre violență a unui pușcaș marin, după întoarcerea dintr-o zonă de luptă.

Fotograful independent Daniel Berehulak a câștigat premiul Pulitzer la categoria „Fotografie Breaking News” („Breaking News Photography”), cu o imagine despre lupta antidroguri din Filipine. Fotografiile sale au fost publicate în New York Times.

Premiul pentru „Fotoreportaj” (Feature Photography”) a revenit publicației Chicago Tribune, care a publicat un portret al unui copil de 10 ani care a supraviețuit unui schimb de focuri în Chicago, și al mamei sale, care încearcă să reia cursul vieții după această dramă.

Premiile Pulitzer, înființate în 1917 și acordate de către Columbia University din New York, sunt acordate anual la 21 de categorii.

Foto: Premiile Pulitzer 2017 – facebook

24
/04
/15

Prima ediţie a Festivalului Internaţional al Lumii Spotlight a început, joi seară, în Bucureşti, locuitorii Capitalei fiind invitaţi să admire timp de trei zile diverse lucrări artistice, instalaţii, sisteme de iluminare arhitecturală şi videomapping-uri, prezentate pe Calea Victoriei, între Biblioteca Centrală Universitară şi Piaţa Naţiunilor Unite

22
/04
/15

În perioada 23-25 aprilie, Primăria Municipiului București și ARCUB le vor prezenta locuitorilor capitalei centrul orașului într-o lumină nouă. Prima ediție a Spotlight Festival le oferă bucureștenilor o experiență inedită prin transformarea uneia dintre cele mai circulate zone ale orașului într-un traseu spectaculos, în care lumina și tehnologia joacă rolurile principale.

21
/04
/15

Peste un milion de persoane şi-au făcut rezervări pentru a vedea giulgiul din Torino, una dintre cele mai cunoscute şi mai controversate relicve ale creştinătăţii, care a fost expus, duminică, pentru prima dată după o pauză de cinci ani.

08
/04
/15

Ca urmare a hotărârii UNESCO, anul 2015 a fost proclamat în mod oficial Anul Internațional al Luminii, scopul acestei acțiuni fiind acela de a se promova o mai bună înțelegere la nivel public și politic a rolului central al luminii în cadrul lumii moderne.

07
/04
/15

Două staţii din Iași au fost transformate în staţii interactive, în cadrul unui proiect outdoor multimedia de comunicare urbană, realizat de WINK, agenţia Namogo și managementul pub-ului britanic The Trumpets.

24
/03
/15

Scriitorul Horia-Roman Patapievici, fost preşedinte al Institutului Cultural Român (ICR), va ocupa funcţia de preşedinte al grupului Artmark, platforma privată de promovare culturală formată din şapte entităţi, printre care şi casa de licitaţii Artmark şi Lavacow.