“Privirea“ lui Eugen Vasile Iovan, la Noaptea Albă a Galeriilor
https://www.ziarulmetropolis.ro/privirea-lui-eugen-vasile-iovan-la-noaptea-alba-a-galeriilor/

Metropolis Art Collection si DanaArtGallery vă invită vineri, 24 aprilie, ora 19.00, la vernisajul expoziţiei PRIVIREA a artistului Eugen Vasile Iovan.

Un articol de Elena Simion|24 aprilie 2015

Evenimentul face parte din programul “Noaptea Albă a Galeriilor“ 2015 și din acest motiv expoziția va fi deschisă pe 24 aprilie până în zori, adică până la ora 4:00.

Eugen Iovan este absovent al Universității de Artă din București, Facultatea de Arte Decorative și Design, profilul “Arte plastice decorative”. Membru al Uniunii Artiștilor Plastici, a avut, începând din 1994, nenumărate expoziții personale și de grup, în principalele galerii din România.

Expoziția “Privirea“ prezintă o serie de picturi, grafică și colaj, pe care artistul vizual Eugen Vasile Iovan le-a realizat încercând să redea trăiri sufletești profunde. Concentrându-se pe studiul potretului sau al diferitelor părți ale corpului (ochi, mâini), artistul dezvăluie simțul său analitic.În acestă expoziție predomină autoportretul, dar și portretele ale unor persoane apropiate: prieteni sau familie.

DSC09532-2

Eugen Vasile Iovan spunea într-un interviu: “De regulă artistul face ce gândește în acel moment, rareori se gândește atât de departe. Poate că este vorba de temperamentul meu, nu m-am întrebat cum sunt alții. Deși trec drept un tip retras, se pare că sunt impulsiv de fapt (…) În pictură, însă, nu încerc să mă aliniez în vreun curent și nici nu respect rețete (…) Am început cu portretul, apoi m-am focusat pe detalii, pe partea interioară a unui om. Oricum, sunt genul care-l înșelege pe cel din fața lui după ochi. Pictând aceste detalii, încerc să redau niște stări. “

INFO

Expoziția “Privirea“ va putea fi vizitată până pe 15 mai, la Metropolis Center, pe strada Grigore Alexandrescu, nr. 89-97 .

Informații suplimentare, aici.

Program de vizitare:
18 aprilie- 15 mai 2015
Luni- sâmbătă: 12:00- 20:00

03
/06
/20

Muzeul Naţional Cotroceni vine în întâmpinarea publicului pasionat de artă şi istorie, reluând din data de 2 iunie 2020 şi activitatea expoziţională. Un proiect cultural valoros, expoziția „Casa Regală a României, păstrătoare și promotoare a tradițiilor românești”, este inclus de astăzi în circuitul de vizitare al muzeului.

29
/05
/20

Cu ocazia Centenarului Paul Celan, Primăria Muncipiului București prin Muzeul Național al Literaturii Române, în parteneriat cu Ministerul Federal al Afacerilor Europene şi Internaţionale al Republicii Austria prin Forumul Cultural Austriac București și Facultatea de Litere din București, Secția Germanistică, au realizat expoziția CELAN 100 – Printre cuvinte/ Unter den Wörtern.

21
/05
/20

Eros Di Prima, arhitect și fondatorul Asociației Culturale Creative Spaces din Italia, ne vorbește despre importanța adaptării artei la schimbările actuale.

20
/05
/20

Istoria capitalei Germaniei de astăzi se leagă direct de dezvoltarea rapidă a Prusiei în secolul al XVIII-lea. Orice Mare Putere europeană avea nevoie de a se afirma simbolic în raport cu celelalte monarhii de pe continent, fiecare investind în măreția orașului său capitală.

04
/05
/20

Un eveniment cultural online lansat de Centrul Național de Artă „Tinerimea Română”, este postat în premieră pe 4 mai, la aceasta adresa https://www.youtube.com/watch?v=mdEgBgfVS1w&feature=youtu.be în ziua în care se împlinesc 65 de ani de la de la dispariţia simbolului culturii muzicale româneşti, George Enescu – compozitor, violonist, pianist, dirijor şi ilustru profesor.

27
/04
/20

Pictorii, sculptorii, criticii de artă sau scriitorii sunt cărți deschise ale creației lor, vizibile fiind operele și mai puțin bornele ce duc spre realizarea acestora. Uneori, o întâmplare sau destinul, alteori persoana ce a stat în dreptul lor, au fost sursele ce au dus la expresia formelor de valoare. Soția cunoscutului critic de artă Valentin Ciucă m-a introdus în povestea nescrisă a vieții sale.

Page 1 of 5412345...102030...Last »