“Privirea“ lui Eugen Vasile Iovan, la Noaptea Albă a Galeriilor
https://www.ziarulmetropolis.ro/privirea-lui-eugen-vasile-iovan-la-noaptea-alba-a-galeriilor/

Metropolis Art Collection si DanaArtGallery vă invită vineri, 24 aprilie, ora 19.00, la vernisajul expoziţiei PRIVIREA a artistului Eugen Vasile Iovan.

Un articol de Elena Simion|24 Aprilie 2015

Evenimentul face parte din programul “Noaptea Albă a Galeriilor“ 2015 și din acest motiv expoziția va fi deschisă pe 24 aprilie până în zori, adică până la ora 4:00.

Eugen Iovan este absovent al Universității de Artă din București, Facultatea de Arte Decorative și Design, profilul “Arte plastice decorative”. Membru al Uniunii Artiștilor Plastici, a avut, începând din 1994, nenumărate expoziții personale și de grup, în principalele galerii din România.

Expoziția “Privirea“ prezintă o serie de picturi, grafică și colaj, pe care artistul vizual Eugen Vasile Iovan le-a realizat încercând să redea trăiri sufletești profunde. Concentrându-se pe studiul potretului sau al diferitelor părți ale corpului (ochi, mâini), artistul dezvăluie simțul său analitic.În acestă expoziție predomină autoportretul, dar și portretele ale unor persoane apropiate: prieteni sau familie.

DSC09532-2

Eugen Vasile Iovan spunea într-un interviu: “De regulă artistul face ce gândește în acel moment, rareori se gândește atât de departe. Poate că este vorba de temperamentul meu, nu m-am întrebat cum sunt alții. Deși trec drept un tip retras, se pare că sunt impulsiv de fapt (…) În pictură, însă, nu încerc să mă aliniez în vreun curent și nici nu respect rețete (…) Am început cu portretul, apoi m-am focusat pe detalii, pe partea interioară a unui om. Oricum, sunt genul care-l înșelege pe cel din fața lui după ochi. Pictând aceste detalii, încerc să redau niște stări. “

INFO

Expoziția “Privirea“ va putea fi vizitată până pe 15 mai, la Metropolis Center, pe strada Grigore Alexandrescu, nr. 89-97 .

Informații suplimentare, aici.

Program de vizitare:
18 aprilie- 15 mai 2015
Luni- sâmbătă: 12:00- 20:00

14
/08
/19

Pavilionul de Artă București — Art Safari va oferi, în premieră, iubitorilor de artă șansa de a admira expozițiile, în cadrul unor tururi nocturne. Experiența vizitării pe timp de noapte a Pavilionului va include, pe lângă tururi ghidate, sesiuni de pictură live (o lucrare de artă creată sub ochii vizitatorilor) și muzică live. Art Safari – ediția 2019 va avea loc între 27 septembrie și 6 octombrie, la Palatul Oscar Maugsch BCR, din Piața Universității.

13
/08
/19

În luna august Happy Cinema București prezintă trei documentare din seria “Expoziții pe marele ecran”: din 16 august Van Gogh & Japan, din 23 august Young Picasso și din 30 august Goya: Visions of Flesh and Blood.

02
/08
/19

Ultima lună de vară vine cu evenimente culturale de impact, precum Festivalul Anonimul, în Delta Dunării, Festivalul de Teatru Independent Undercloud, la Muzeul Țăranului din București, sau Festivalul Internațional George Enescu, ce-și deschide porțile în ultima zi din august.

31
/07
/19

Pavilionul de Artă București — Art Safari, cel mai amplu eveniment dedicat artei din România, va găzdui, în premieră, un pavilion dedicat exclusiv artei secolului XXI: Pavilionul Supercontemporan. „Young Blood. Arta timpului tău”, curatoriat de Mihai Zgondoiu. Art Safari – ediția 2019 va avea loc între 27 septembrie și 6 octombrie, la Palatul Oscar Maugsch BCR, din Piața Universității.

28
/07
/19

Cea de-a șasea ediție a Festivalului Strada Armenească are loc anul acesta între 2 și 4 august și aduce în inima Cartierului Armenesc din București o serie de evenimente pentru întreaga familie. Expoziții și workshopuri, meșteșugari, tururi ghidate, delicii culinare, dansuri tradiționale și concerte de neuitat, toate vă așteaptă în cele trei zile de festival pe strada Armenească. Intrarea este liberă.

21
/07
/19

Asociația CRIES-Centrul de Resurse pentru Inițiative Etice și Solidare invită artiști români să lucreze cu mămăligă, în cadrul rezidenței artistice Gastronom: artă contemporană cu patrimoniu culinar, la Timișoara.

13
/07
/19

Scena Control-ului capătă acum o nouă dimensiune lansând primul „canvas” de artă urbană open space, ce aduce împreună artiști vizuali și branduri care simt că orașul vibrează mai puternic dinspre strada Constantin Mille nr.4.

Page 1 of 4812345...102030...Last »