“Privirea“ lui Eugen Vasile Iovan, la Noaptea Albă a Galeriilor
https://www.ziarulmetropolis.ro/privirea-lui-eugen-vasile-iovan-la-noaptea-alba-a-galeriilor/

Metropolis Art Collection si DanaArtGallery vă invită vineri, 24 aprilie, ora 19.00, la vernisajul expoziţiei PRIVIREA a artistului Eugen Vasile Iovan.

Un articol de Elena Simion|24 aprilie 2015

Evenimentul face parte din programul “Noaptea Albă a Galeriilor“ 2015 și din acest motiv expoziția va fi deschisă pe 24 aprilie până în zori, adică până la ora 4:00.

Eugen Iovan este absovent al Universității de Artă din București, Facultatea de Arte Decorative și Design, profilul “Arte plastice decorative”. Membru al Uniunii Artiștilor Plastici, a avut, începând din 1994, nenumărate expoziții personale și de grup, în principalele galerii din România.

Expoziția “Privirea“ prezintă o serie de picturi, grafică și colaj, pe care artistul vizual Eugen Vasile Iovan le-a realizat încercând să redea trăiri sufletești profunde. Concentrându-se pe studiul potretului sau al diferitelor părți ale corpului (ochi, mâini), artistul dezvăluie simțul său analitic.În acestă expoziție predomină autoportretul, dar și portretele ale unor persoane apropiate: prieteni sau familie.

DSC09532-2

Eugen Vasile Iovan spunea într-un interviu: “De regulă artistul face ce gândește în acel moment, rareori se gândește atât de departe. Poate că este vorba de temperamentul meu, nu m-am întrebat cum sunt alții. Deși trec drept un tip retras, se pare că sunt impulsiv de fapt (…) În pictură, însă, nu încerc să mă aliniez în vreun curent și nici nu respect rețete (…) Am început cu portretul, apoi m-am focusat pe detalii, pe partea interioară a unui om. Oricum, sunt genul care-l înșelege pe cel din fața lui după ochi. Pictând aceste detalii, încerc să redau niște stări. “

INFO

Expoziția “Privirea“ va putea fi vizitată până pe 15 mai, la Metropolis Center, pe strada Grigore Alexandrescu, nr. 89-97 .

Informații suplimentare, aici.

Program de vizitare:
18 aprilie- 15 mai 2015
Luni- sâmbătă: 12:00- 20:00

28
/10
/20

Astăzi, 28 octombrie, de ziua de naștere a pictoriței basarabene Valentina Rusu Ciobanu (100 de ani), Asociația pentru cultură și arte ARBOR lansează în premieră producțiile multimedia #100VRC Valentina Rusu Ciobanu: viața și opera și VRC Atelier ’85, atelierul artistei din anul 1985, reconstituit în realitate virtuală.

27
/10
/20

Arta urbană este în jurul nostru, de cele mai multe ori este necesar doar să ne ridicăm privirea şi vom observa diferite forme de artă. Observăm de la stencils, la stickere, la graffiti şi instalaţii stradale, cât şi una dintre cele mai perisabile forme de artă urbană, cea realizată în cretă. Un articol de Mihaela Ion.

20
/10
/20

Editura Muzeului Național de Artă Contemporană și-a adăugat în colecție o nouă publicație „reper” pentru istoria vizualității contemporane din România, marcând astfel borna istorică a 30 de ani de la evenimentele lui decembrie 1989.

13
/10
/20

Expoziția-fenomen „Woman Unchained“ by Irina Greciuhina, care-a fost deschisă timp de o lună în spațiul expozițional Arbor.art.room, perioadă în care s-a bucurat de un imens succes, s-a închis în „real“, dar iubitorii de frumos mai au o șansă să contemple „Cina cea de taină“ cu femei și alte lucrări care i-au încântat pe bucureșteni în această perioadă.

Pagina 1 din 5812345...102030...Ultima »