“Privirea“ lui Eugen Vasile Iovan, la Noaptea Albă a Galeriilor
https://www.ziarulmetropolis.ro/privirea-lui-eugen-vasile-iovan-la-noaptea-alba-a-galeriilor/

Metropolis Art Collection si DanaArtGallery vă invită vineri, 24 aprilie, ora 19.00, la vernisajul expoziţiei PRIVIREA a artistului Eugen Vasile Iovan.

Un articol de Elena Simion|24 aprilie 2015

Evenimentul face parte din programul “Noaptea Albă a Galeriilor“ 2015 și din acest motiv expoziția va fi deschisă pe 24 aprilie până în zori, adică până la ora 4:00.

Eugen Iovan este absovent al Universității de Artă din București, Facultatea de Arte Decorative și Design, profilul “Arte plastice decorative”. Membru al Uniunii Artiștilor Plastici, a avut, începând din 1994, nenumărate expoziții personale și de grup, în principalele galerii din România.

Expoziția “Privirea“ prezintă o serie de picturi, grafică și colaj, pe care artistul vizual Eugen Vasile Iovan le-a realizat încercând să redea trăiri sufletești profunde. Concentrându-se pe studiul potretului sau al diferitelor părți ale corpului (ochi, mâini), artistul dezvăluie simțul său analitic.În acestă expoziție predomină autoportretul, dar și portretele ale unor persoane apropiate: prieteni sau familie.

DSC09532-2

Eugen Vasile Iovan spunea într-un interviu: “De regulă artistul face ce gândește în acel moment, rareori se gândește atât de departe. Poate că este vorba de temperamentul meu, nu m-am întrebat cum sunt alții. Deși trec drept un tip retras, se pare că sunt impulsiv de fapt (…) În pictură, însă, nu încerc să mă aliniez în vreun curent și nici nu respect rețete (…) Am început cu portretul, apoi m-am focusat pe detalii, pe partea interioară a unui om. Oricum, sunt genul care-l înșelege pe cel din fața lui după ochi. Pictând aceste detalii, încerc să redau niște stări. “

INFO

Expoziția “Privirea“ va putea fi vizitată până pe 15 mai, la Metropolis Center, pe strada Grigore Alexandrescu, nr. 89-97 .

Informații suplimentare, aici.

Program de vizitare:
18 aprilie- 15 mai 2015
Luni- sâmbătă: 12:00- 20:00

25
/11
/21

Expoziția-eveniment „Idolul modern. Henry Moore în Blocul Răsăritean” este deschisă vizitatorilor în perioada 14 octombrie 2021 – 6 februarie 2022, la Muzeul Național de Artă al României. Publicul este invitat astfel să redescopere un moment esențial pentru istoria recentă a artei românești și est-europene.

24
/11
/21

În perioada 26-30 noiembrie 2021, la Iași are loc prima ediție a evenimentului Sinestezia. Timp de 5 zile, publicul se va întâlni cu artiști ieșeni și din țară și va explora arta în diverse forme neconvenționale, atât fizic, cât și online prin transmisiuni live gratuite.

12
/11
/21

Este migrarea online o amenințare pentru arta contemporană? Metaverse-ul bate la ușă și, de data aceasta, nu ca spațiu versatil dintr-un roman cyberpunk. Facebook ne asigură că o simplă logare cu datele personale ne va așterne realitatea virtuală la picioare. Școala, muzeul și locul de muncă vor deveni accesibile de pe propria canapea. Întrebarea ar fi, însă: ne dorim cu adevărat asta?

02
/11
/21

Joi, 4 noiembrie, are loc la MNȚRplusC, în cadrul Muzeului Național al Țăranului Român (Str. Monetăriei nr. 3), deschiderea expoziției „Nu vorbim despre sclavie modernă”, cea de-a doua din seria „Politici ale non-acțiunii”, semnată de artista Nona Șerbănescu în colaborare cu curatorul Eugen Rădescu.

26
/10
/21

Școala de Valori a dat startul înscrierilor pentru cea de-a șaptea ediție a Burselor stART și pune la bătaie 30 de burse, cu o valoare individuală de 6.000 de lei. Acestea pot fi accesate de elevii care sunt la liceu, talentați la pictură, desen, muzică și artele viitorului (v-logging, blogging, scriere creativă, fotografie), care se pot înscrie pe baza unui portofoliu.

26
/10
/21

De astăzi, platforma www.muzeulabandonului.ro este activă. Se deschide, astfel, aleea către Muzeul Abandonului. Muzeu-forum digital și participativ. În această etapă a proiectului veți putea explora exteriorul clădirii muzeului și câteva dintre facilitățile proiectului. Interiorul și expozițiile muzeului vor fi disponibile în curând, alături de zeci de povești despre abandon, speranță, contorsionări și reveniri spectaculoase ale sufletului.