Preţ record pentru o bandă desenată cu Tintin
https://www.ziarulmetropolis.ro/pret-record-pentru-o-banda-desenata-cu-tintin/

O bandă desenată cu Tintin, realizată de desenatorul belgian Herge, a fost vândută cu preţul record de 1,6 milioane de euro la o licitaţie organizată la Paris

Un articol de Petre Ivan|28 octombrie 2015

Banda desenată, realizată pe două pagini, în cadrul seriei „Le Sceptre d’Ottokar”, a fost publicată în Le Petit Vingtième, suplimentul pentru copii al cotidianului belgian conservator Le Vingtième Siècle, în anul 1939.

Desenele includ silueta eroului Tintin şi cea a bunului său prieten, câinele Snowy, aflaţi la bordul unui avion care este pe cale să tintinse prăbuşească.

Opera, vândută la licitaţie de casa Sotheby’s, avea un preţ estimativ de 800.000 de euro, dar a depăşit de două ori estimările specialiştilor.

La aceeaşi licitaţie au fost puse în vânzare 65 de desene originale aparţinând unor maeştri ai benzilor desenate din Europa şi Statele Unite.

Colecţia scoasă la licitaţie i-a aparţinut lui Jean-Arnold Schoofs, unul dintre cei mai mari colecţionari de benzi desenate din lume.

Licitaţia a generat încasări totale de 2,7 milioane de euro, iar cinci loturi au stabilit noi recorduri mondiale.

Foto: Tintin – facebook

09
/11
/22

CRONICĂ DE FILM Cineastul suedez Ruben Östlund a râs dintotdeauna de ridicolul şi prostia oamenilor, pornind de la compatrioţii săi şi mai ales de la cei din clasele de sus. În “Triangle of Sadness” (2022), filmul care i-a adus în acest an un al doilea Palme d`Or la Cannes, satira e împinsă la extrem.

27
/10
/22

În cele 4 zile de festival au fost peste 300 de oameni în public, în cele 3 locații: la Cinema Victoria, Faber și Facultatea de Arte și Design. Festivalul a fost deschis cu “Pentru minte tu ești Ceaușescu“, în regia lui Sebastian Mihăilescu, care a avut asociat și primul Q&A al festivalului, și s-a încheiat la Faber, cu proiecția filmului „Alb pe Alb”, în regia lui Viera Čákanyová.

26
/10
/22

În luna noiembrie, la History Channel puteţi urmări un documentar despre istoria Colosseumului (cea mai celebră arenă din toate timpurile), cum este viața trăită în munți, ce știa omenirea în antichitate despre extratereștrii și cum s-au păstrat până astăzi legendele faraonilor.

25
/10
/22

După un turneu sold out al echipei în mai multe orașe din țară, filmul Capra cu Trei Iezi intră oficial în cinematografe pe 28 octombrie, în weekendul de Halloween. Bazat pe povestea lui Ion Creangă, filmul a fost primit de public cu surprindere și nostalgie: scenariul respectă basmul lui Creangă, care este, în fond, o poveste de groază, nu neapărat una de adormit copiii. În rolurile principale joacă Maia Morgenstern și Marius Bodochi, iar regia este semnată de Victor Canache.

21
/10
/22

Duminică, 23 octobrie, de la 18.30, la Cinema Astra va avea loc proiecția filmului documentar dedicat Brașovului, realizat de tinerii care au participat la cursurile „Be-Brașov: retrocedarea emoțiilor I memoria orașului”. Participanții la eveniment vor asista și la o reprezentație de tip teatru verbatim și la o expoziție cu fotografii din Brașov.