Prim-solista Teatrului Naţional de Operetã, Bianca Ionescu, susţine un eveniment de 8 martie
https://www.ziarulmetropolis.ro/prim-solista-teatrului-national-de-opereta-bianca-ionescu-sustine-un-eveniment-de-8-martie/

Recitalul “Tea Time”, susţinut de Bianca Ionescu, va avea loc vineri, 8 martie 2013, ora 19.00, în Aula Bibliotecii Naţionale.

Un articol de Andrada Văsii|5 martie 2013

Recitalul “Tea Time”, susţinut de Bianca Ionescu, va avea loc vineri, 8 martie 2013, ora 19.00, în Aula Bibliotecii Naţionale, şi va cuprinde piese din repertoriul internaţional precum Sabor a mi, Parole, paroleBig Spender sau Caruso, alături de piese celebre româneşti, dar şi compoziţii proprii ale solistei.

Recitalul, dedicat Zilei Femeii, beneficiază de participarea tenorilor Florin Budnaru, Anton Zidaru şi Cezar Balan şi face parte dintr-o serie mai amplă de evenimente organizate anul acesta de Teatrul Naţional de Operetă“Ion Dacian” în diferite locaţii din capitală.

Recitalul „Tea Time” este primul eveniment organizat de Teatrul Naţional de Operetă în Bucureşti de la începutul anului 2013 şi are loc în contextul turneului naţional iniţiat în stagiunea 2012-2103. Recitalul va fi urmat de alte două evenimente susţinute în Bucureşti – doua reprezentaţii ale spectacolului-colaj de sansonete „Paris, mon amour”, care vor avea loc în 11 şi 12 martie, la Teatrul Metropolis.

Bianca Ionescu este prim-solista a Teatrului Naţional de Operetă “Ion Dacian” şi absolventã a Conservatorului de Muzică din Bucureşti la clasa de Canto a Artei Florescu. Din anul 2005 este Doctor în muzica, în domeniul Operetei româneşti. Repertoriul său include 20 de roluri principale de operetă şi 10 titluri de operă. Printre rolurile interpretate amintim: Adela în „Liliacul”, Franzi în „Sange vienez”, Anina in „O noapte la Venetia”, Arsena în „Voievodul Tiganilor”, Vallencienne în „Vaduva vesela”, O Lia San în „Victoria si-al ei husar”, Mania în „Contesa Maritza”, Maria în „Poveste din Cartierul de Vest” şi Edyth van Hopper în musicalul „Rebecca”.

Momentele coregrafice vor fi interpretate de soliştii Diana Ferencz şi Relu Dobrin, balerini ai Teatrului Naţional de Operetă „Ion Dacian”.

Biletele pot fi achiziţionate online, în reţeaua vandbilete.ro, sau de la casieria VandBilete.ro (Str. Vasile Lascar, nr. 42-44) de luni până duminica, în intervalul orar 11.30 – 19.00.

28
/11
/17

“Muzica e cel mai fidel companion de-a lungul întregii vieţi.” - Mariana Nicolesco. Unanim recunoscută drept una dintre marile voci ale timpului nostru, soprana Mariana Nicolesco împlinește astăzi 69 de ani.

24
/11
/17

„Nu voi fi un rock star, voi fi o legendă.” - Freddie Mercury. În urmă cu 26 de ani se stingea din viață legendarul lider al grupului Queen.

20
/11
/17

După un memorabil concert susținut recent cu Orchestra Națională Radio, violonistul Alexandru Tomescu revine pe scena Sălii Radio miercuri, 22 noiembrie, de la ora 19.00, într-un recital alături de pianista Sînziana Mircea!

14
/11
/17

Anul 2018 începe cu o surpriză muzicală plină de magie, grație și energie debordantă. În 8 ianuarie, ora 19:00, Fundația Calea Victoriei organizează la Teatrul Național București Concertul Extraordinar de Anul Nou, avându-l de această dată invitat pe celebrul violonist elvețian Manrico Padovani.

12
/11
/17

Festivalul International EUROPAfest, organizat de jmEvents, sărbătorește, în 2018, 25 de ani printr-o ediție aniversară. Primul eveniment muzical din Romania căruia Casa Regală i-a acordat Înaltul Patronaj încă din anul 2005, va oferi un regal de jazz, blues, pop și muzică clasică cu artiști din întreaga lume.

10
/11
/17

Opera Națională București prezintă sâmbătă, 11 noiembrie, de la ora 18:30 premiera –eveniment ,,Iubire nesfârșită (Opus 73)” de Ludwig van Beethoven și ,,Sacre du Printemps” de Igor Stravinsky. Regia și coregrafia poartă semnătura lui Renato Zanella, coordonatorul artistic de balet al Operei Naționale București. Scenografia a fost creată de arhitectul Octavian Neculai, iar la pupitrul dirijoral se va afla maestrul Vlad Conta.

10
/11
/17

Astăzi, 10 noiembrie, începe Sibiu Jazz Competition, cel mai longeviv concurs internaţional de jazz din România. Anul acesta, pentru prima dată de la lansare, concursul se desfăşoară separat de Sibiu Jazz Festival, având identitate vizuală şi date de desfăşurare proprii.

10
/11
/17

Până în martie, anul trecut, nimeni nu putea înțelege această nedreptate a Hollywoodului: Ennio Morricone, cel mai influent și prolific compozitor de muzica de film, omul care a revoluționat muzica de film, a creat coloana sonoră a peste 500 de filme şi a compus peste 100 de melodii devenite clasice, să nu primească niciodată prestigioasa statuetă Oscar pentru o coloană sonoră.

08
/11
/17

În 2018 Festivalul Internațional EUROPAfest, organizat de jmEvents, sărbătorește 25 de ani printr-o ediție aniversară. Primul eveniment muzical din România căruia Casa Regala i-a acordat Înaltul Patronaj încă din anul 2005, va oferi un regal de jazz, blues, pop și muzică clasică cu artiști din întreaga lume.

06
/11
/17

O echipă de cercetători din Polonia susţine că a rezolvat misterul morţii premature a compozitorului Frédéric Chopin - la vârsta de 39 de ani, după ce i-a examinat inima conservată timp de aproape 170 de ani într-un borcan cu coniac. Cauza morţii ar fi fost pericardita, o complicaţie rară a tuberculozei cronice.

27
/10
/17

O serie de imagini nemaivăzute cu John Lennon, datate în 1970, au fost descoperite de un bărbat într-un sertar abandonat al tatălui său, unde au rămas uitate timp de peste 30 de ani, pentru că proprietarul credea că nu au nicio valoare. Imaginile au ajuns la muzeul The Beatles Story din Liverpool, care le va expune începând din noiembrie.

27
/10
/17

Asociația Culturală Control N organizează duminică, 29 octombrie (între orele 18,30 și 22,00), la Palatul Știrbei din București (Calea Victoriei 107), Expoziția Multimedia DISCO BTT - Discotecile Perioadei Comuniste. Cei prezenți vor fi ospătați cu bere Azuga, Pepsi și multă muzică, promit organizatorii!

26
/10
/17

Festivalul Naţional de Teatru organizează o seară-eveniment „În memoriam Adrian Enescu”, ca semn de omagiu şi de preţuire a artei sale muzicale şi a personalităţii sale de mare anvergură spirituală.