Prim-solista Teatrului Naţional de Operetã, Bianca Ionescu, susţine un eveniment de 8 martie
https://www.ziarulmetropolis.ro/prim-solista-teatrului-national-de-opereta-bianca-ionescu-sustine-un-eveniment-de-8-martie/

Recitalul “Tea Time”, susţinut de Bianca Ionescu, va avea loc vineri, 8 martie 2013, ora 19.00, în Aula Bibliotecii Naţionale.

Un articol de Andrada Văsii|5 martie 2013

Recitalul “Tea Time”, susţinut de Bianca Ionescu, va avea loc vineri, 8 martie 2013, ora 19.00, în Aula Bibliotecii Naţionale, şi va cuprinde piese din repertoriul internaţional precum Sabor a mi, Parole, paroleBig Spender sau Caruso, alături de piese celebre româneşti, dar şi compoziţii proprii ale solistei.

Recitalul, dedicat Zilei Femeii, beneficiază de participarea tenorilor Florin Budnaru, Anton Zidaru şi Cezar Balan şi face parte dintr-o serie mai amplă de evenimente organizate anul acesta de Teatrul Naţional de Operetă“Ion Dacian” în diferite locaţii din capitală.

Recitalul „Tea Time” este primul eveniment organizat de Teatrul Naţional de Operetă în Bucureşti de la începutul anului 2013 şi are loc în contextul turneului naţional iniţiat în stagiunea 2012-2103. Recitalul va fi urmat de alte două evenimente susţinute în Bucureşti – doua reprezentaţii ale spectacolului-colaj de sansonete „Paris, mon amour”, care vor avea loc în 11 şi 12 martie, la Teatrul Metropolis.

Bianca Ionescu este prim-solista a Teatrului Naţional de Operetă “Ion Dacian” şi absolventã a Conservatorului de Muzică din Bucureşti la clasa de Canto a Artei Florescu. Din anul 2005 este Doctor în muzica, în domeniul Operetei româneşti. Repertoriul său include 20 de roluri principale de operetă şi 10 titluri de operă. Printre rolurile interpretate amintim: Adela în „Liliacul”, Franzi în „Sange vienez”, Anina in „O noapte la Venetia”, Arsena în „Voievodul Tiganilor”, Vallencienne în „Vaduva vesela”, O Lia San în „Victoria si-al ei husar”, Mania în „Contesa Maritza”, Maria în „Poveste din Cartierul de Vest” şi Edyth van Hopper în musicalul „Rebecca”.

Momentele coregrafice vor fi interpretate de soliştii Diana Ferencz şi Relu Dobrin, balerini ai Teatrului Naţional de Operetă „Ion Dacian”.

Biletele pot fi achiziţionate online, în reţeaua vandbilete.ro, sau de la casieria VandBilete.ro (Str. Vasile Lascar, nr. 42-44) de luni până duminica, în intervalul orar 11.30 – 19.00.

23
/12
/19

Piesa „Dor de casă” interpretată de Cuza de la „Noaptea Târziu”, George Hora, Irina Rimes și actrița Carmen Tănase, și care a fost lansată pe 17 decembrie, a devenit în câteva zile imnul nostalgic al tuturor românilor plecați la muncă în străinătate, și care și-ar dori mai mult decât orice pe lume să ajungă acasă de Sărbători.

17
/12
/19

Hiturile anilor ’80-’90 vor fi live la cea mai mare petrecere dintre ani din București – „Revelion 2020. Disco Night Fever” – organizată de Primăria Capitalei prin ARCUB. Printre artiștii care vor urca marți, 31 decembrie, de la ora 18, pe scena din Piața Constituției se numără O-Zone, Haddaway și Milli Vanilli.

15
/12
/19

Vineri, 20 decembrie 2019, artistul Alexandru Andrieș va urca pe scena Unteatru pentru deja tradiționalul concert de Crăciun „Andrieș la Unteatru”.

10
/12
/19

Vineri, 13 decembrie, la Sala Radio, violonistul ALEXANDRU TOMESCU, care se bucură de privilegiul de a cânta pe celebra vioară STRADIVARIUS Elder-Voicu, va interpreta, alături de ORCHESTRA NAŢIONALĂ RADIO, Concertul nr. 1 pentru vioară şi orchestră creat în 1957 de compozitorul român Dumitru Capoianu (1929-2012).

08
/12
/19

VUNK a lansat videoclipul baladei de dragoste 5,3. Cântecul este extras de pe cel mai nou album al formației, „Domnul Portocaliu și Mașina Timpului“.

08
/12
/19

Opera Națională București prezintă duminică, 8 decembrie 2019, începând cu ora 18:30 spectacolul „Peer Gynt” de Edvard Grieg și „Carmina Burana” de Carl Orff, coregrafia poartă semnătura lui Davide Bombana, costumele, decorul și luminile au fost create de către Mario De Carlo, asistent scenografie Andreea Koch. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Tiberiu Soare, Corul Operei Naționale București a fost pregătit de către Daniel Jinga, iar Corul de copii de către Smaranda Morgovan.