Prima galerie de artă augmentată cu animaţii de video mapping din România
https://www.ziarulmetropolis.ro/prima-galerie-de-arta-augmentata-cu-animatii-de-video-mapping-din-romania/

Prima galerie de artă augmentată cu animaţii de video mapping din România va fi inaugurată, pe 31 iulie, la Globalworth Tower din Bucureşti. Galeria este parte a proiectului Art&Tech District, iar ea va fi deschisă timp de trei săptămâni.

Un articol de Petre Ivan|30 iulie 2018

Proiectul îşi propune să promoveze tânăra generaţie de artişti români, implicând comunitatea din zona Barbu Văcărescu.

Picturile sunt semnate de artistul Victor Fota şi fac parte din seriile „Human Extension” şi „Entropy”, prin care el explorează relaţia dintre om şi tehnologie.

One Night Gallery a folosit realitatea augmentată pentru a purta spectatorul în povestea din lucrările lui Victor Fota, unde animaţii cu video mapping articulează universul din picturile acestuia.

Deschiderea are loc pe 31 iulie, cu prima parte din seria „Human Extension”, care va fi găzduită în recepţia Globalworth Tower până pe 7 august, urmând ca între 8 şi 17 august, vizitatorii să poată descoperi a doua parte a lucrărilor din aceeaşi colecţie.

În perioada 18 şi 24 august, vor fi expuse lucrări din seria „Entropy”.

Victor Fota pictează în ulei pe pânză, iar lucrările lui au influenţe flamande şi explorează relaţia dintre om şi tehnologie. Expoziţia este augmentată prin intermediul Artivive App, iar animaţiile lucrărilor au fost realizate de studioul de video mapping Aural Eye.

Foto: artă augmentată , Art&Tech District – facebook

28
/11
/13

Fotografia e o lașitate și e un fapt radical. Fotograful știe că nu trebuie să creeze lumea din nou; dar oriunde oricând s-ar afla, lumea întreagă se află cu el aici și acum.

27
/11
/13

Art in Bucharest și Ziarul Metropolis te invită sâmbătă, 30 noiembrie, la o plimbare prin Bucureștiul artistic. Participă la concurs și te vei putea întâlni cu sculptorul Lucian Țăran, cu artistul vizual Zoița Delia Călinescu și cu imaginile unuia dintre cei mai cunoscuți fotografi contemporani, Josef Koudelka.

22
/11
/13

,,Visare - Portretul Zettinei Urechia", de Nicolae Grigorescu, deţine recordul pentru cel mai scump desen vândut într-o licitaţie românească de artă, după ce, joi, la Licitaţia de Alb Negru organizată de casa Artmark, a fost adjudecat cu suma de 11.000 de euro, dublul preţului de pornire.

15
/11
/13

Pictura monumentală „Carolus Magnus”, realizată de pictorul român din Germania Emil Ciocoiu, a fost prezentată publicului, în premieră mondială, în cadrul expoziţiei retrospective a artistului, desfăşurată la Teatrul Naţional „I.L.Caragiale” din Bucureşti.

11
/11
/13

Marți, 12 noiembrie, de la ora 19.00, la Institutul Francez, Sala Elvire Popesco, are loc lansarea albumului Sonoro Conac, care cuprinde lucrările fotografului Șerban Mestecăneanu și texte scrise de Luiza Zamora, cu un concept grafic semnat de Corina Duma.

23
/10
/13

După o premieră furtunoasă la început de lună, Camera 0001|FABRICA DE VISE revine cu două reprezentaţii sâmbătă şi duminică, pe 26 şi 27 octombrie, de la ora 20.00 la Centrul Naţional al Dansului, Sala Stere Popescu (Bd. Mărăşeşti 80-82).