Primăvară bucureșteană, în acorduri de jazz și folk alternativ
https://www.ziarulmetropolis.ro/primavara-bucuresteana-in-acorduri-jazz-si-folk-alternativ/

Salvaţi serile de 5 martie şi 21 aprilie la Sala Radio şi 26 aprilie în Silver Church, pentru că membrii echipei Twin Arts vă invită la trei concerte internaţionale, dintre care două premiere.

Un articol de Liliana Matei|12 februarie 2015

Kurt Elling, jazzman cu un Grammy la activ și cu nominalizări pentru celelalte nouă discuri, concertează în premieră în București pe 5 martie. Elling, un Frank Sinatra modern, care improvizează și cântă pe versuri de poeți precum Pablo Neruda, aduce în România proiectul Passion World, prin care va prezenta publicului cele mai apreciate balade de iubire și despărțire.

Oregon, trupa cu patru nominalizări la Grammy, care desenează povești jazz încă din anii ’70, vine cu anecdote în acorduri și în capitală, pe 21 aprilie. Ralph Towner, liderul grupului, a înregistrat pentru 55 de discuri, întrucât cântă, printre altele, la chitară cu 12 corzi, pian și trompetă.

Atât Elling cât și Oregon subscriu seriei Jazz Night Out, prin care Twin Arts organizează concerte jazz cu artiști internaționali. Din repertoriul de anul trecut amintim Avishai Cohen Trio, Victor Wooten, Youn Sun Nah Duo, Dhafer Youssef, Paolo Fresu Devil Quartet și Hiromi.

Nu în ultimul rând, 26 aprilie vine cu alt concert în premieră: trupa americană Wovenhand prezintă Refractory Obdurate, cel de-al șaptelea disc, la Silver Church, în București, ca parte din turneul lor european. Cuvintele cheie care le definesc stilul ar putea fi întuneric și pădure. Sau vocea lui David Eugen Edwards, solistul trupei, în timp ce ești pierdut prin pădure, noaptea. Wovenhand cântă un dark folk pe care l-au dus și într-un concert de succes, într-o biserică anglicană.

INFO 

Biletele pentru aceste evenimente pot fi achiziţionate prin reţeaua Eventim (magazinele Germanos, Orange Shop, Vodafone, Domo, librăriile Cărturesti şi Humanitas) şi online pe www.eventim.ro.

03
/05
/22

Pe 12 și 13 mai, Orchestra simfonică a Filarmonicii „George Enescu”, condusă de dirijorul Valentin Doni, prezintă publicului „În lumina evocării-George Enescu” de Ulpiu Vlad, „Fantezia scoţiană, în mi bemol major, pentru vioară şi orchestră, op. 46” de Max Bruch, cu violonistul Gabriel Croitoru în ipostază solistică, și „Variaţiunile Enigma, op. 36” de Edward Elgar.

02
/05
/22

Duminică, 8 mai 2022, la ora 19.00, pe scena Ateneului Român, în cadrul CellEAST Festival 2022, va avea loc un recital susținut de profesorii invitați în cadrul festivalului și la cursurile de măiestrie Future CellEAST și MiniCellos, violonceliștii Andrei Ioniță, Denis Severin, Valentin Răduțiu, Răzvan Suma, Ștefan Cazacu, Mircea Marian, Marin Cazacu, Atanas Krastev, Dragan […]

20
/04
/22

EUROPAfest deschide ediția cu nr. 29 în prima zi din iulie cu un eveniment de excepție Opening Gala Concert. Protagoniștii serii vor fi PETER AUTSCHBACH - chitară și SAMIRA SAYGILI – voce, câștigătorii „Deutscher Rock und Pop Preis“, eveniment considerat Oscarul muzical al Europei. Alături de artiștii germani vor evolua trupe din SUA și Italia.

18
/04
/22

În cadrul celebrării a 30 de ani de relații diplomatice între Republica Kazahstan și România, în data de 3 mai 2022, ora 19:00, va avea loc pe scena Operei Naționale București concertul „Muzica Marii Stepe – Uly Dala Sazy” susținut de către Orchestra Academică de Stat Folclor și Etnografie "Otyrar Sazy", cu suportul Ambasadei Republicii Kazahstan în România.

18
/04
/22

Așa cum și-au obișnuit publicul meloman, Orchestrele și Corurile Radio România propun în fiecare an, în apropierea Paștelui, un concert deosebit cu un repertoriu axat în special pe o tematică religioasă, o seară muzicală a cărei emoție este o pregătire în sine pentru sărbătoarea pascală.

18
/04
/22

Săptămâna viitoare, vă invităm să urmăriți spectacolele de operă „Cavalleria Rusticana & Pagliacci” de Pietro Mascagni și Ruggero Leoncavallo, „Norma” de Vincenzo Bellini, recitalul de foaier „Note de primăvară” și spectacolul de balet „Giselle” de Adolphe Charles Adam, toate făcând parte din repertoriul actual al operei bucureștene.

18
/04
/22

Centrul Național de Artă “Tinerimea Română” invită publicul în zilele de 5 și 6 mai de la ora 19.00 la Sala Mare a Palatului Național al Copiilor din București la o întâlnire de sărbătoare cu obiceiul, muzica, dansul și autenticul costum tradițional românesc, ansamblul folcloric “Cununa Carpaților”având ca invitaţi și viitorii performeri ale spectaculoaselor dansuri românești, elevi ai liceului de coregrafie Floria Capsali din București.